Šta je novo?

Problem Graficka ASUS HD 7970

milos84bc

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
304
Pozdrav svima.
Imam jedan problem sa grafickom koji se javio juce.
Graficka nece da baci sliku iako svetle dve zelene LED.
Probao sam i drugi kabal od monitora, i napajanje ali nista.

Moja konfiguracija:
CPU: AMD FX-8350
MBO: asus m5a99fx pro r2
PSU: Thermaltake Smart SE 530
RAM: Kingston HyperX FURY 2x4GB na 1866Mhz

Svaka pomoc je dobrodosla.
Hvala u napred.

isprobaj na drugom kompu,ali ne ocekuj previse.

Nema veze sto diode svetle. Prvo na sta sumnjas je graficka, a moze biti i napajanje. Probaj sto vise da rasteretis napajanje. Otkaci kablove sa HDD-a i CD-Rom-a, skini jedan memorijski modul, skini dodatno napajanje sa graficke karte... Pa onda probaj. Ako baci sliku znaci da je napajanje oslabilo. Da bi ustanovio da li je graficka, trebace ti druga graficka. Ili da tvoju probas kod nekoga...moze da bude i ploca problem,ali pre da su ove dve stvari

Nema veze sto diode svetle. Prvo na sta sumnjas je graficka, a moze biti i napajanje. Probaj sto vise da rasteretis napajanje. Otkaci kablove sa HDD-a i CD-Rom-a, skini jedan memorijski modul, skini dodatno napajanje sa graficke karte... Pa onda probaj. Ako baci sliku znaci da je napajanje oslabilo. Da bi ustanovio da li je graficka, trebace ti druga graficka. Ili da tvoju probas kod nekoga...moze da bude i ploca problem,ali pre da su ove dve stvari

Napajanje nije, novo je, nema ni dva meseca. A testirao sam sa starom grafickom Gainward HD 3870 i radi komp. Graficka je znaci sigurno. Ali cudi me sto svetle diode, a ne daje sliku.

isto probaj na drugoj ploci pre nego sto je otpises.inace,u idle rezimu tahiti trosi smesno i postovao bi i pravilno skopcan kinez ispravan,tako da ta prica da se "rastereti" napajanje ne pije vodu.e sad u 3d rezimu pitanje je sta bi se desilo,niko nije bio toliko hrabar da proba...

isto probaj na drugoj ploci pre nego sto je otpises.inace,u idle rezimu tahiti trosi smesno i postovao bi i pravilno skopcan kinez ispravan,tako da ta prica da se "rastereti" napajanje ne pije vodu.e sad u 3d rezimu pitanje je sta bi se desilo,niko nije bio toliko hrabar da proba...

Sad cu da probam sve da iskljucim pa javljam.

Probao sam i opet isto. Svetle 2 zelene led ali nema slike. sve sam iskljucio ali nece. Definitivno je zveknula.

nisam to rekao,rekoh da poneses na drugi komp tj maticnu i napajanje koji provereno rade.

Nazad
Vrh Dno