Šta je novo?

Problem Fan Tachmeter 0

Tihi_Bandit

Cenjen
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poena
170
Ljudi moji, imam ¨situaciju¨ sa grafickom koji vec pocinje ozbiljno da mi pravi probleme
do pre neki dan moja 6950 je najnormalnije (u rudarskom smislu naravno) dok od jedanput nije pocela da brljavi nesto..

ja sam preventivno reintalirao sam win, Ta graf je onda normalno radila je 2 dana i opet ista stvar sreca pa sam ga uvatio na screenshotu

Untitled.png

Ta graf do prvog pravljenja problema ona je stajala na glavnom udaru toplote od ostalih (*** neka mora tu da stoji) temp je bila oko 73-76.. prosek oko 75 (fan 65-70%)

Posle menjanja mesta Toj grafickoj (kad sam renistalirao win) stavivsi je u najbezbednije mesto gde nema dodane toplote, temp je bila prosek 76 ( a fan 75%) znaci jos gore nego sto bi trebalo da bude.. zasto ne znam.. Ali znam da se problem isti problem (screenshotovan) opet pojavio!
TO na slici sto se nalazi mi se ocrta na AF pre nego sto se restartuje komp, sve se odigra u 2 sekunde, i zabrinjava me sto mi se ocrta na AF'u da mi je fan 100 a temp -1??? W T F
i posle se komp restrartuje pa kad se sistem digne pise da se win was recoverd from unespected shutdown..
A na AF-u mi prikazuje Gpu Fan Tachmeter 0 (stoji max i min 0, znaci i ne registruje ga, al fan radi, i reaguje na manuelna podesavanja pretp da normalno reaguje jer je inace tih Artic twin turbo 2 culer pa bi trebalo da je to ok, e da i taj kuler je naknadno stavljen, tj zamenjen je stari kuler)!
I mislim da je taj tachmeter takav i bio sigurno neko vreme al *** nisam obratio paznju jer je radilo normalno.. al 100% se tu krije problem.. moyda se sad nesto sjebalo,sprizilo je bem li ga
samo se nadam da se nesto nije ozbiljnije sjebalo.. ako neko ima neku ideju, ili slicnu situaciju nek posavetuje slobodno

Poslednja izmena:
evo i danas sam probao, fan manualno podesen 80% temp 60c radi par minuta pa zakuca, a uspeo sam da uvati ocitavanje fan tachmeter koje je off the charts u tom trenutku
Untitled2.png

znaci u tom trenutku fan tachometar sa 0 ode na milion
gpu ode temp ode na -1
a fan speed na 100% (ako manuelno podesena na 80% )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno