Šta je novo?

problem epox 8rda+pro i ati 9800pro

cole_yu

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2004
Poena
304
naime problem se javlja pri dizanju sistema.slika je suzena i pomerena u levo u dosu.posle ulaska u windows je sve ok.tv izlaz mi daje tamniju sliku na tv-u.
u pitanju je sapphire 9800 pro atlantis.sumnjam da se radi o nekompatibilnosti ploce i graficke jer sam probao club 3d 9800se modovanu i radilo je sve ok.
pozdrav

cole_yu je napisao(la):
naime problem se javlja pri dizanju sistema.slika je suzena i pomerena u levo u dosu.posle ulaska u windows je sve ok.tv izlaz mi daje tamniju sliku na tv-u.
u pitanju je sapphire 9800 pro atlantis.sumnjam da se radi o nekompatibilnosti ploce i graficke jer sam probao club 3d 9800se modovanu i radilo je sve ok.
pozdrav

Probaj da iskljucis kabl iz TV-out i bice sve ok. Inace nije nikakav problem jedino ako ti bas smeta.
Pozdrav

cole_yu je napisao(la):
pozdrav
Sto se DOS-a tice, pauziraj ucitavanje, pa podesi kontrolama na monitoru sliku. monitor ce zapamtiti podesavanje za tu rezoluciju ( 320x240) i vise neces imati taj problem 😉

Poslednja izmena:
cole_yu je napisao(la):
Evo, kod mene isto Sapphirova kartica, kad se butuje win, slika je pomerena na dole, u Winu je ok. Dešava se kad je tv out kabl priključen, izvučeš ga i slika je normalna pri dizanju wina...

voka_gsw je napisao(la):
Evo, kod mene isto Sapphirova kartica, kad se butuje win, slika je pomerena na dole, u Winu je ok. Dešava se kad je tv out kabl priključen, izvučeš ga i slika je normalna pri dizanju wina...
To je zato sto ti jen razlicita frekvencija osvezavanja monitora u DOS-u kada je kabel unutra i kada nije. Ako imas slucajno na kartici dzamper PAL-NTSC prebaci ga na NTSC, zna da pomogne 😉

kabl nije ni prikljucen na tv nego inace se javlja problem tamnije slike i losiji kvalitet prikaza na tv-u za razliku od drugih kartica koje su probane.suvise je ovo skupa kartica da se ovakvi problemi neuoce.
mozda je kartica u pitanju ali sam nacuo da se epox i ati (bar ovi moji modeli) ne gotive preterano.ne znam dali je to tacno

Kod mene radi odlicno!

Prvo MSI9800Pro na 8RDA+ rev2.2, a sada Sapphire 9800Pro na 8RDA+ rev1.1.

Jel' si podesio rezoluciju TV out-a? PAL?

zamrzavanje slike pa podesavanje monitora nije uspelo tj.podesavanje po horizontali je ok a po vertikali je i dalje suzeno.u pitanju je tft monitor.
sto se tice tv izlaza namesteno je na pal rezolucija je takodje ok.drajveri isprobani ali resenja nema.bolja mi je slika na tv-u bila sa dosta losijim karticama.
znaci ili je los primerak kartice ili se ne slazu
🙁

Poslednja izmena:
sredio sam tv izlaz koliko toliko.naime osvetljenje je problem.tamnija slika na tv-u a osvetljenje na maximumu.vidljivo je ali se vidi razlika.
kartica odlicno radi u win dok je u dos-u slika i dalje suzena.
nije prevelik problem ali bode oci.
dali neko zna kako bih resio problem??? ako ne uzivacu i u ovom sto mi nudi ATI.
pozdrav

Pogledaj na kartici dal imas neki dzamper (konsultuj se sa uputstvom od kartice). Preko njega mozes da prebacis karticu da radi po PAL standardu (neki modeli fabricki dolaze podeseni na NTSC)... Kada se digne WIN on je softverski prebaci u PAL preko drajvera sto nije slucaj u DOS-u kada radi kao NTSC.. A za osvetljenje skini posldneji ATI Tray Tools koji ima extra podesavanja za ATI kartice ukljucujuci i zongliranje sa TVout-om

pozdrav

A da ti cisto fore radi 🙂, probas sa nekim drugim monitorom.

Ja sam imao isti problem sa Connect3D Radeonom 9600 na Asus ploči i CTX CRT-u. Isto se dešava i sad na LG1730S, tako da mislim da nije monitor u pitanju. Naravno ova "anomalija" se javlja jedino kada je priključen tv-out.

Nazad
Vrh Dno