Šta je novo?

Problem-driveri ne prolaze Windows-ov test

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problem prilikom instalacije driver-a za integrisanu zvucnu karticu Realtek ( skinuo sam neke sa zvanicnog sajta , a takodje i noviju verziju WDM_A380 ).Problem se (za sada ) manifestuje tako sto ne radi voume control iz Sys. traya a imam i problema sa instalacijom TV tuner kartice
Windows sam reinstalirao, izmedju ostalog, i zato sto mi se pre neki dan izgubio zvuk na kompu ( sve osim za TV tuner :crash: )
Iste probleme sa nekompatibilnoscu imao sam i kada sam prethodni put instalirao windows.
Da li je resenje da se driveri instaliraju preko Device Menagera

drajver za tu integrisanu se 90% instalira sa sefextracting fajlom... nemoj da instaliras preko device men. , nego skini driver na www.driverguide.com i uzivaj :cigar:

Sada vidim da postoje dve verzije veoma slicnog naziva
Realtec ALC650 AC'97 Audio Drivers WDM_A3.52 negde je 3 , a negde 6MB i

Realtec ALC650 AC'97 Audio Codecs Driver WDM A_3.80 od 17MB

sta da instaliram :wall: :crash:

moraces malo da experimentises... prvo, iz add/remove izbaci stari driver za real, pa tek onda install. ja bih probao redom, pa koji proradi... mislim da onaj od 17mb instalira i audio kodeke koje dobijes uglavnom uz divx kodeke, tako da bih njega ostavioi za kraj.

ironmanbg je napisao(la):
Imam problem prilikom instalacije driver-a za integrisanu zvucnu karticu Realtek ( skinuo sam neke sa zvanicnog sajta , a takodje i noviju verziju WDM_A380 ).Problem se (za sada ) manifestuje tako sto ne radi voume control iz Sys. traya a imam i problema sa instalacijom TV tuner kartice
Windows sam reinstalirao, izmedju ostalog, i zato sto mi se pre neki dan izgubio zvuk na kompu ( sve osim za TV tuner :crash: )
Iste probleme sa nekompatibilnoscu imao sam i kada sam prethodni put instalirao windows.
Da li je resenje da se driveri instaliraju preko Device Menagera

da li ti zvuk na racunaru ne radi posle gledanja tva???
probaj sledece: ukljuci tv , pojacaj zvuk u njemu, pa ga ugasi
onda proveri da li ti radi zvuk u ostalim aplikacijama...
znam da deluje glupo, ali kod moje devojke na kompu se ista stvar desavala, a krivac je doticni k world koji kad se startuje menja master volume i najcesce ga utisa potpuno i pri tome master vol "zaglavi" na toj vrednosti

(ovo sve vazi pod uslovom da koristis pctv aplikaciju za gledanje tva, za dscaler i ostale ne vazi)

poz

Pa verovatno je i Kworld "umesao prste" 😡
svasta mi se desavalo , od toga da nema zvuka nigde , osim na TV-u , do toga da volume control uopste ne reaguje( trenutni sucaj)
Kod prosle instalacije sistema sve se nekako, na jedvite jade, sredilo , ali nije bilo dugog veka :crash:

proveri koji direct x driver ti je instaliran. moguce je da on pravi probl, posto se kworld ne slaze sa directx 9 b/c uopste...

Nazad
Vrh Dno