Šta je novo?

Problem dizanje wina

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posle onog prozora sa zmijicama nekad se digne sistem za sec a nekad (striktno kada se cuje neki zvuk dal kod harda nisam ustanovio) onda zabode crni ekran i tako 2 minuta, i onda se cuje hard ono krk krrr i nastavlja da dize, stim sto kad udja na desktop ne radi mi mis, pa moram da ga izbacujem iz usba i vracam da bi proradio. Znaci li neko u cemu je fora

Hvala i poz

Zmijicama :eyebrows:

Otprilike prema tvojim recima radi se o HDD-u. Mozda je neki BAD SECTOR. Uzmi za pocetak program HDD regenerator i istestiraj HDD.

Šta ti se sve podiže sa Winom? Je l' imaš dosta programa?
Jesi skoro radio defragmentaciju?

Defragmentaciju sam radio pre par dana iz safe moda posto sam missio da se win uopste ne dize, ali oce posle 2, 3 mina, i mis ne radi kazem opet, ne kako bi mogao da istrpim 2 mina da se dize win ali da se svaki put saginjem da vadim i vracam mis to je vec mnogo.... Evo sta mi sve dize u startupu http://i2.photobucket.com/albums/y50/cikazex/afaf.jpg

Prvo proveri HDD i iskljuci nepotrebne procese (valjda znas koji ti stvarno trebaju). Inace ova Vista transformation pack koju si stavio na XP zna da pravi probleme.

pa imao sam problema i pre transformation packa, i ne znam koji su ne potrebni procesi.....

To za Win ti 99% HDD, da nije slučajo Maxtor? Ali je čudno to u kombinaciji sa mišem: jel imaš neke dodatne dugmiće na njemu? Pitam te iz razloga da li imaš neki software ili driver-e instalirane za miša? Ako imaš, probaj deinstaliraj ih, pa vidi onda.
Recimo, moja MSI ploča ima "konflikt" sa A4TECH mišem, tj sa njegovim software-om....

Slican problem sam imao u firmi sa USB tastaturom koja nije htela da radi sve dok se , nakon podizanja sistema, ne izvadi i ponovo vrati USB prikljucak. Dakle, probaj sa PS/2 prikljuckom na USB (valjda to nije iskljucivo USB mis), ali PRE SVEGA ispitaj svoj HDD. Ubaci Hiren's Boot CD, ako ga imas i istestiraj HDD, RAM i ostalo na sta sumnjas.

Da imam maxtora, mis je microsoft 6000 laser (ima 2 dugmeta sa strane, klasika za microsoft), nemam nikakve drajvere za njega, imam hiren pa cu da probam sa njim ako se budem snasao, ako ne trazicu pomoc....

odradio sam razne testove preko hirena i naravno sve je u redu....zvucna je pravila proble, uzeo sam lepo creative i sve radi savrseno.... hvala svima i poz

Nazad
Vrh Dno