Šta je novo?

Problem - Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Tokom proteklih nedelju dana od kada sma zamenio ploču, procesor i memoriju tri puta mi se tokom surfovanja (Firefox) na par sekundi blokirao računar (zacrni se ekran) nako čega je sledila poruka Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.
Mašina je overklokovana na 3.5 Ghz a čini mi se i da je memoriji podignuta malo voltaža (možda ima neke veze).
Probao sam nekoliko zahtevnih igračkih naslova i sve teče glatko. Tokom igranja ovih problema nije bilo.
Računar i pored ovoga radi korektno.....ali me prosto živcira.

Vidim na stranim forumima da su se ljudi sa ovim problemom sretali još 2006 godine.
Neki krive drajvere, drugi memoriju, treći upozoravaju na crkavanje grafike (moja je stara 2 meseca)......itd.

Da li se neko susreo sa mogućim rešenjem ovg problema?

Pozdrav i SREĆNA NOVA (želim vam ostvarenje svih hardware-skih snova).

Jel se to na Visti desava?

Sudeci po guglu, dosta cest problem na Visti i nVidiji

Probaj da apdejtujes OS, stavi noviji drajver, etc, etc... 😉

U pitanju je Windows 7.
Sa starom konfiguracijom i novom (trenutnom) grafičkom nisam imao problema.
Drajveri najnoviji, redovan update OS-a.

Hvala na trudu i savetu.

meni se isto desavalo pa sam poslao karticu na servis jer je imala anomalije u 3dmark-u i ponekim igraam,pa se istostavilo da je GPU riknuo,tako da sam dobio novu sa kojom vec nekoliko meseci nemam problema.Koristi je i dalje,probaj 3dmark i vidi da li imas anomalije.Ako imas,salji je na servis.

Probao sam 3D Mark Vintage. Sve je prošlo bez artefakata. Nisam primetio ništa što bi me uzrujalo.
U igricama koje sam instalirao za sina, a poneku za probu i sopstveno zadovoljstvo nisam uočio bilo kakva anomalije.
Dobio sam i savet da je možda za moju konfiguraciju slaba tačka napajanje (CoolerMaster 430w).

Upravo sam instalirao igru Area 51 i ....sve klizi.
Zanosim se mišlju da odradim reinstal OS-a, ali i na drugim forumima gde su korisnici imali ovaj problem ovaj čin nije menjao ishod događaja.

Hvala ti na sugestiji.

Temperatura moje kartice (ostavim uključen GPU-Z.0.3.8 za vreme igranja) je dosada maximalno iznosila 51C. U idlu temperatura je 44C sa 35% snage ventilatora.
Temperatura procesora: idle 33-34C, maximalna (uz pomoć Core Temp) 51C.
Napajanje krajnje mlako.

Meni se to ranije desavalo na visti, u zadnje vreme, da kucnem u drvo, nema

probaj vrati CPU na default,pa vidi da li ce se onda desavati.Ako prestane,znaci da je problem u nedovoljnoj jacini napajanja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno