Šta je novo?

Problem DFI, Venice, PQI

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Ima jedna problem.
Imam DFI LanParty Ultra-D plocu, Venice 3000+ i 2x512Mb PQI memorije.
Na default vrednostima sve radi bez problema, pa cak i pri sinhronom OC-u mogu da
guram magistralu do neki 230Mhz uz povecanje napona memorije i isto sve radi bez problema
Ali...(uvek ovo ali)..
Kad god bih pokusao da teram procesor i memoriju asihrono, nema sanse da mi se podigne Win.
Koristio sam ByCalc i tacno odredim brzinu magistrale i memorije (FSB 250; Multiplier 9, Max. mem 166=204.55Mhz)
Kada sam imao samo jedan modul (512Mb Corsair) bez problema sam uspeo da ga naguram i na 2.6Ghz.
Zasto sada kada imam Dual ne mogu nista da uradim!!!!
Ima li neko resenje ovog mog problema!!!
Thx

Nesto ne radis dobro ocigledno, mora da przi, a vidi i bios mozda mu ne lezi ta memorija!!! Probaj sa drugim biosom za pocetak!

Probaj ovako, proveri kakvi su tajminzi za memoriju kada radi sa 200 setovanjem (sinhrono). Koristi A64Info ili A64Tweaker. Onda overklokuj masinu i stavi delilac 166 i iste te tajminge koje si ocitao. Vodi racuna ako imas najsveziji BIOS da stavis parametar DRAM response time (ili tako nesto) na normal a ne na fast ili fastest. Ako ne upali, probaj sa interleave off ili CPC off pa javi sta se desava.

Resio sam problem. Stavio sam novi BIOS 702-3 i uspeo sam da dignem na 2550x9, mem 166=204,55Mhz). Za sada radi. Usao u Win, nakacio se na Net i saljem ovu poruku.
Mada sam imao malu neprijatnu situaciju posle flesh-a ali mi je drugar (nickname z_m00n) pomogao i srdacno mu hvala !!!

@Lukija
Ovo su tvoja 2 PQI modula memorije koje si mi prodao. Dobro rade ali krenu da *****avaju kada ih stavim na 225-230Mhz.

Poslednja izmena:
Smrdilo mi je na bios, e sad samo dobro istestiraj stabilnost sistema i bog da te vidi! kasnije okaci rezultat 🙂

SpawnSCG je napisao(la):
Resio sam problem. Stavio sam novi BIOS 702-3 i uspeo sam da dignem na 2550x9, mem 166=204,55Mhz). Za sada radi. Usao u Win, nakacio se na Net i saljem ovu poruku.
Mada sam imao malu neprijatnu situaciju posle flesh-a ali mi je drugar (nickname z_m00n) pomogao i srdacno mu hvala !!!

@Lukija
Ovo su tvoja 2 PQI modula memorije koje si mi prodao. Dobro rade ali krenu da *****avaju kada ih stavim na 225-230Mhz.
Jel ti prodao onaj PQI Turbo? 😀
Ako jeste, to je odlicna memorija i mora da radi na mnogo vise.

drfedja je napisao(la):
Jel ti prodao onaj PQI Turbo? 😀
Ako jeste, to je odlicna memorija i mora da radi na mnogo vise.

Koliko znam nije mi prodao Turbo, ali je rekao da se ova obicna PQI koju mi je prodao klokuje skoro kao Turbo varijanta. U svakom slucaju sam zadovoljan. Radi a to mi je najbitnije.

@SpawnSCG

jesi li ti siguran da sam ti ja prodao 🙂 ? zamenio si me sa nekim 🙂

Nazad
Vrh Dno