Šta je novo?

problem DELL U2713HM

louderick

Slavan
Učlanjen(a)
10.04.2008
Poena
320
kupio sam monitor DELL U2713HM pre desetak meseci.... evo sad upravo primetih na njemu otisak, visine 1cm, a sirine celom sirinom monitora... taj deo izgleda kao blago sprzena plazma, bledi otisak slike koja je dugo stajala samo na tom "kaisu" monitora.... sta je u pitanju? panel, graficka?? o cemu se radi? nazire se na 50% sive... hoce li to nestati? sta da radim?

uh...... izgleda da otisak polako nestaje...... za ubuduce da ne ostavljam ukljucen monitor? mada mi je namesteno da se iskljucuje posle 5 min, ali ponekad se to ne desi...... moze mi neko objasniti ovakvu osetljivost panela? malo sam u cudu....

Mnogo je osetljiv na image retention, tacnije na urezivanje slike ako se ostavi ista duze vreme. Nije karakteristicno za lcd panele, ali ima ovakvih slucajeva, na mom vrlo cesto zaticem "obrise", ali ne uzbudjem se vise oko takvih stvari, navikao sam.

ja se sad prvi put susrecem sa tim....... treba gasiti monitor?

Postoji li mogucnost nesto slicno da se desi i na Dell P2414H ? Da li valja da se koristi kakav screensaver, posto gasnje i paljenje monitora hoce da napravi problem jer je overklokovan monitor ?

@louderick

Definitivno je sRGB color preset problem.

Pun dan sam bio na Standard - bez problema sa IR.
Potom sam napravio Custom color preset i doveo sivu da bude siva i bez bendinga i to je to za sada dok ne nabavim kalibrator. Takodje bez IR, skoro pun dan.
Jedino cega se pribojavam je problem sa IR po kalibraciji. Valjda nece... :(

Vise

Dakle, promeni kolor profil sa sRGBa u postavkama monitora (stavi standard npr) i IR ce nestati...

Poslednja izmena:
kad sam krenuo da menjam preset, standard mi je bio vec cekiran, ali kad sam ga opet ceknuo kao da mi je monitor svetliji...... nadam se da mi nije bio vec pre na standardu kad je bio IR..... da skratim- ne znam u kom sam preset modu bio.......

hoce da napravi problem jer je overklokovan monitor ?

Overklokovan... monitor? :D

Podesite obican fade screen u power opcijama u windowsu posle 30 min dok ne radite i resen problem.

Ne pomaze nista. Meni je ostajao IR posle malo vremena sa otvorenim internet pretrazivacem. Ostane bela traka, ikonice - staticni elementi. Onda otvoris neki program i radis, radis i gde su bili staticni elementi - ostane ugravirano.

Hvala bogu ovaj P2414H nema tih promleba :D A u vezi overklokovanja, podigao sam refresh rate sa 60Hz na 80Hz i radi bez problema 1080p i bez frame skipping-a :) To je prva stvar sto sam odradio na njemu :d 1440p isto prelepo izgleda preko AMD VSR. Podesavao sam fade screen, ali zbog ovog overkloka nekad ubaguje i izbacuje poruku "no signal", te onda moram da ga upalim ugasim apr puta dok ne proradi.

Smanji na 75hz, tako sam ja to resio :)
Desavalo mi se jednom mesecno na 80hz da zabode, reko 'bes 5hz.

Probacu, 5Hz gore dole je bolje nego da baguje :)

kad sam krenuo da menjam preset, standard mi je bio vec cekiran, ali kad sam ga opet ceknuo kao da mi je monitor svetliji...... nadam se da mi nije bio vec pre na standardu kad je bio IR..... da skratim- ne znam u kom sam preset modu bio.......

Sta bi na kraju?

da odgovorim sa zakasnjenje uz izvinjenje..... nije mi se ponovilo ni jednom IR za sve ovo vreme.... mada ga ni ne ostavljam mnogo da radi kad nisam za kompom... nego, imam problem od pre druge vrste- nekad mi flikeruje slika na njemu.... ne znam, bilo je dosta reci o ovom problemu, ali ne znam opet sta da radim po ovom pitanju...

Da nije do karte? Flešuj najnoviji vBios na grafu pa vidi menja li šta.

Ja sam na staroj karti flešnuo novi vBios, isto je bila 270X u pitanju. Posle toga je savršeno funkcionisala sve vreme dok je bila kod mene.

Da nije do karte? Flešuj najnoviji vBios na grafu pa vidi menja li šta.

Ja sam na staroj karti flešnuo novi vBios, isto je bila 270X u pitanju. Posle toga je savršeno funkcionisala sve vreme dok je bila kod mene.

ja sam hardverski laik... kako se to radi? da li to moze biti i opasno za karticu?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno