Šta je novo?

Problem da poludim :-/

Ok ;)

@Andragon
jel si probao da stavis memoriju na nizi klok? stavi 666(1333). Zatim probaj cl10 latencije. Vidi kolika je voltaza memorije, podigni na 1.65v ako je manja.Probaj sve ove kombinacije, pa javi za dalje ako ne rese problem
ima li te memorije na spisku podrzanih za tu mb?

pa bila je po def na 600 i taj problem se desavao,veceras sam stavio ovako ,videcu sta ce sutra da bude :) a Nigde na MSI sajtu nisam nasao spisak podrzanih memorija :-/ Javicu vam sutra vece sta sam uradio,hvala vam svima na pomoci,nisam nov na polju racunara ali na polju ddr3 memorija sam totalno zbunjen :)

Nece ti na 800 tj 1600Mhz radit normalno bez obzira koje latencije stavio...
vec sam ti rekao prije smanji clock, stavi cl7 ili cl8 i namjesti voltažu...
probaj izvrtit memtest, trebao bi brzo pokazat errore ako ih ima a na ovim postavkama ce ih sigurno biti..
Također ono za utore na ploči, najbolje da provjeriš u manualu u koji ram treba ici....
Također ne bih isljučio napajanje kako je prije vec navedeno...

promeni napajanje i probaj sa nekim drugim ramom
menjanje cl-a ti sigurno nece pomoci posto si ga dobro podesio:D.
probaj da ocistis kontakte na ram-u, ili da izduvas slotove za ram,hoce i da zbog toga brljavi ponekad:)

E ovako nastavak problema :)
Juce krenem da testiram mashinu. Ubacim Hires disk,i pritiskam del da podesim boot, u tom momentu na ekranu pocinju da se mesaju boje,tj kockice raznih boja,i tu se sve zavrshilo,morao sam da resetujem racunar,udjem u gold memory test,test prolazi bez problema.
Izvadim Patriot i ubacim 2 Gb mushkina,i evo prosla su 2 dana,drugar me zove sve radi odlicno.
Memoriju sam uzeo u W W pre 20 dana. Sta da radim ? kako da je reklamiram? Da li mogu jednostavno da napisem da memorija ne odgovara maticnoj ploci? ili da je stavim u zamrzivac da prenoci :)

Salji je njima i neka se oni bakcu sa njom :) ja bih snimio kamerom kako to sve izgleda pa im pokazao :D

Salji je njima i neka se oni bakcu sa njom :) ja bih snimio kamerom kako to sve izgleda pa im pokazao :D

Vidis to ti nije losa ideja :D zalepim disk i napisem velikim crnim slovima POGLEDAJ ME!!!

Salu na stranu napisacu im opsirno objasnjenje problema...ja sam ionako trazio jeftiniju Patriot memoriju na 1333 a doneli su mi na 1600 Mhz ,skuplju skoro 900 din a sa istom imam problem :wall:

Vrh Dno