Šta je novo?

Problem da poludim :-/

Andragon

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 13500 + IS-55
Matična ploča
Asus ROG B760-I
RAM
Crucial Pro DDR5 2 x 16 GB DDR5
GPU
ASRock Radeon RX 6700 XT Challenger
Storage
Lexar NM790 1TB + Lexar NM790 2TB + WD Purple 4TB
PSU
Cooler Master MWE 650W
Kućište
Sharkoon QB ONE
Laptop
Macbook Pro M1 Pro + Macbook Pro 2015
Mobilni telefon
Samsung S20+ 12GB 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nagovorim drugara da uzme novu mashinu,posto mu je stara bas bas matora. On inace igra samo i iskljucivo CS tako da sam napravio kombinnaciju MB AM3 785G MSI 785GM-E51 VGA, AthlonX2 245 ,2GB PAtriot 1600 Mhz cl9,hdd 500Gb itd itd. napajanje je uz kuciste Codgen 500W.

Vec pri instalaciji win 7 pojavljuje mi plavi ekran sa greshkom da fajl nije mogao da se ucita/iscita,tako i pri drugom pokusaju.Pri trecem pokusaju memoriju sam postavio u drugi slot,sve prolazi bez ikakvih problema,7 leti za medalju,Cs radi fantasticno.

Sutra dan,kada je pokusao da upali racunar,pojavljuju se greshka za greshkom (ATi Found error,Skype Found Error,itd itd i komp zablokira skroz).Ako se samo restartuje,nista se ne dobija.Tek kada se racunar skroz ugasi pa ponovo upali,sve radi bez problema. Mislili smo da je do sistema,ponovo reinstaliram WIn 7 ISti problem. Na kraju instaliram Win Xp Sp3. Sada je josh gore, prijavljuje greshka Win host 32 stop working,pa se racunar kada pritisnem Don't send error resetuje...

Svo vremem sumljam na memoriju,testirao sam je sa memtest86+ i sve prolazi bez greshke.

Sad se pojdoh ziv,covek je dao pare za to a ne radi kako treba :/ PLZZZZZ HELPPPP MEE

Poslednja izmena:
Memorija .

Definitivno memorija.

Ali kako da je reklamiram kad prolazi test?!
Hteo sam veceras da probam da stavim ATi 3450,da iskljucim integrisanu grafu (to ce vratiti onih 512 sto se uzima od rama).

Izvrti i GoldMemory sa Hirensa, negde sam pročitao da on brže pronalazi grešku od memtest-a.

jes probao flex?

Ok hvala na savetu probacu gold memory.

@FXGT nisam :/ mozda glupo pitanje a sta je to :D

Ljudi ja sam sastavio kofiguraciju od komponenti pa se pitam da nisam neshto zeznuo? Sve je novo,izvadjeno iz pakovanja. ne znam da li nema neka fora u biosu a da je nisam podesio?!

To ti je butabilni CD sa svim bitnim programima za analizu racunara :)
Ako i tu prodje test, bez gresaka. Pogledaj da li se memorija nalazi na spisku podrzanih za tu plocu, pokusaj rucno da podesis parametre memorije u bios-u tako da odgovaraju fabrickim setovanjima same memorije. I naravno moguce je da ce update BIOS-a resiti problem sa memorijom.

ne flex mislio sam linx sorry
on ti testira stabilnost kompa tj cpu i mem

aaaaaaaaaaaa Ok razumeo sam :) Nisam Linx probao,sve je na def nisam nista povecavao smanjivao.

provericu ovo za memoriju...

Pa na koliko si uopće postavio memoriju?

Jer čisto sumnjam da radi na tim deklariranim frekvecnijama?
Ovo mislim iz razloga jer AMD ima dosta slab IMC a pogotovo "regor" kao najjeftinija i najjslabija verzija. A vjerojatno bi jeftinije prošao da je kupio neku 1333Mhz i radilo bi sasvim ok jer su razlike slabo vidljive u real life aplikacijama...
Probaj tu memoriju natjerat 1300-1400Mhz cl6 ili koliko vec ide s cl6 mislim da bi to bila dobitna kombinacija... A i cl5 ako ide :)

Ma kakvi, cl5 nema sanse. Sumnjam i za cl6, ali mozda

@Andragon

Probaj gold memory za testiranje memorije kao sto je vec receno, uradi bar jedan ceo loop, ako test prodje verovatno onda imas problem sa plocom. Vratis memoriju u onaj slot gde nisi mogao da instaliras win i lepo sve na reklamaciju. Ako negde zapne, javi.

goldmemory.jpg

Momci hvala na predlozima,probacu rucno da podesim latency i da istestiram sa goldmemory.

@Jooj pravo da ti kazem ne znam,u biosu nisam nishta dirao,samo ubo i upalio,probacu sutra CPUz da vidim na koliko stoji pa cu okaciti SS. Sve mi je AUTO i by SPD.Razmisljam neshto da je problem u tome sto je memorija jedan stap od 2 Gb i od toga graficka uzima 512Mb pa da tu dolazi do nekog zbunjivanja,probao sam smanjiti i na 256 ali problem ostaje i dalje.

Najgore sto mi se to desi samo jednom (kao da mora da popije kafu pre budjenja :D ),a posle iako se pc gasi tokom dana,ponovno ukljucivanje je bez problema.

ima jedno lepo resenje neom nikad da ga gasis :)
samo sleep

Ovde većina misli da je ovde u pitanju memorija.
Moje mišljenje je da je do napanja. Da sam na tvom mestu, prvo bih ubacio novo napaje i to bar 600W LC Power. Rekao si da je njegova bivša mašina stara i da je staro napanje "Codgen". Sledeće ova matična ploča ima problem sa integrisanom grafikom.

https://encrypted.google.com/search...85GM-E51+VGA&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

ili

http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=137198.0

Na tvoju sreću i sreću tvog druga taj problem je rešen verzijom novog biosa (od v2.4)

http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1866

Ja uvek pedlažem poslednju verziju ( v2.9 od 10.08.2010 ). Posle novog napajanja treba flešovati bios. Ako i tada kojim čudom se javlja isti problem onda je memorija nekompatibilna sa matičnom. Jednostavno objasni momcima gde si kupio komponente da je u pitanju nekompatibilnost memorije i doplati za neku drugu (kod normalnih prodavaca ovo nije problem). Nadam se da sam ti barem malo pomogao.

Inače i ja sam pre 2-3 godine sklapao mašinu za drugara i došla je nova grafička kartica neispravna. Naravno ovi iz Pakoma su je zamenili za nedelju dana. Nova grafička nije bila ispravna .... ovi iz Pakom a su se pozvilali na rok od 45 dana. Meni je bilo neprijatno i kupio sam drugaru na drugom mestu novu grafičku. Sve je proradilo. posle tačno 45 dana poslali su mi "još jednu novu grafičku" koju sam prodao sa garancijom za 30 % manje para i ako je glanc nova. U svakom slučaju učinio sam medveđu uslugu i sebi i njemu. Najgore što ništa nisam naučio i dalje s vremena na vreme sklopim neku konfu za "stvarno bliske prijatelje"!

P.S. ja nisam rekao da je Pakom loša firma. Ja samo kažem da više nikad tamo neću ništa kupiti.

Poslednja izmena:
Da vladat ovo sam poslednji put uradio nekome,hteo sam da drugar prodje sto jeftinije,cak ta memorija je i greskom narucena,jer sam ja rekao patriot 1333 a prodavac nam je doneo 1600
BTw instalirao sam novi bios,i komp radi ok,videcu sutra sta ce se desiti,ako bude opet zezala memorija,ja cu morati istu da vratim...

Koju verziju biosa si stavio ?

I nemoj da kažeš poslednji put, svaki put je poslednji put :D , i nemoj da ti bude žao. Hteo si da ispadneš čovek i korektan. To je danas velika retkost i vrlina. A to što se Marfi igra - to se događa svima nama :) da bi nam život bio interesntniji i dinamičniji.
Nadam se da tvoj drugar zna da ceni tvoje napore.
Da li si zamenio napajanje?

Stavio sam 2.9 i promenio sam timing memorije,pa cu videti sta sutra kaze.
Napajnje nisam menjao,nemam sad trenutno nishta kod sebe a i ovo je novo.(to WW stavlja u svoje konfiguracije i gura mnogo vishe komponenti nego sto je slucaj kod nas)

Memoriju si stavio u prvi crni slot do procesora ?

Ne sad sam stavio u 4.(ima 4 slota prva dva su plava a druga dva crna)

Prvoveri memorija se obično stavlja u prvi slot do procesora (slot 1) - mada ako ovako radi neka tako i ostane.

pa bila je u prvom slotu ali sam je pomerao sve do iv xD hvala na savetu videcu sta ce sutra da mi kaze :) jaoj kad se obradujem sa novim problemom...

pa bila je u prvom slotu ali sam je pomerao sve do iv xD hvala na savetu videcu sta ce sutra da mi kaze :) jaoj kad se obradujem sa novim problemom...

Ne bi trebalo više da bude problema, mada sam i dalje skeptik po pitanju napajanja. Skini najnovije drajvere za matičnu i Win 7 - koju god verziju da koristi 32 ili 64 bita.

Ja sam vazda mislio da je do maticne, ali nisam hteo da se javljam. ipak, probaj olabavi latencije memorije sa cl9 na cl10, recimo. Mada tesko

E evo kako sam stavio sad

Vrh Dno