Šta je novo?

Problem, control panel

Optimus Dimke

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2007
Poena
304
Nestao control panel iz start menija (verovatno je uzrok jedan virus trojanac).
Ima li reshenja da se isti vrati (ili postoji neki druga putanja da se dodje do njega) ?
Unapred hvala

Ok ,tnx.
Ali ,mi ne da, da se pokrene ( This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator) ,zbog nekog razloga.
Ovaj virus napravi kurshlus.Nije moj komp ,pa mi nije lakshe da ga prosto formatiram i nakachim svez XP.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom i naravno kako ga je reshio.
*** ,ja sam se bash istroshio sa fazonima -please 🙂

Poslednja izmena:
A anti spyware si probao, hoce da pomogne kada se nesto zakljuca ili nestane.

@Tiristor> da,sa svim moguchim anti spyware (koliko sam ih nashao, tj).
Spybot znam da ume da me iznenadi,al nishta.Jedino ako imate neku preporuku.

Mislio sam da je neko imao iskustva 🙁 Al Ok ,nishta onda.

Takve zabrane se obično realizuju preko grupne polise. Probaj da obrišeš ceo folder sa grupnim polisama: C:\Windows\System32\GroupPolicy.

Start>run>gpedit.msc probaj ovde

koji servis pek imash na tom XP-u ?

meni je bio slichan problem, stim shto kad pokrenem CP, javi mi - error at line 412.

reshio sam update-om svih kritikal i rekomended apdejta, i nisam vishe preterano obracao paznju na to ...

E moze mi neko pojasni shta je group policy? Ipak bih hteo da se informishem pre nego shto se dam na brisanje 🙂

XP je sa SP 2,valjda -u pitanju je legalna kopija winXP-a.Update do kraja.

Hey hvala ljudi,videchu sutra da probam.
poz

grupne polise su ti dozvole kojima omogucavas ili zabranjujes koriscenje odredjenih servisa,aplikacija...cak mozes da namestis da se nekoj grupi user-a zabrani desni klik...ali da ne duzim o tome jer ne znam koliko imas account-a na tom racunaru i da li je deo neke grupe ili aktivnog direktorijuma...mislim da je ipak problem kod tebe neki virus!

Poslednja izmena:
Ako ne znaš šta je group policy onda verovatno nisi ništa ni podešavao tu i smeš slobodno da obrišeš ceo folder.

I ovako ti je virus već pisao po Group Policy-ju... Lepo obriši GP folder, pusti gpedit i podesi ponovo ako ti treba nešto (da isključiš autorun, podesiš classic logon, ograničiš ko sme da računaru pristupa sa mreže, itd...).

Ako je računar u domenu, prvi put kada se uloguje na domen će dobiti od DCa group policy koji se primenjuje na njega.

Nazad
Vrh Dno