Šta je novo?

Problem: [CANON] crna slika

Meni su bili ti simptomi na A70 ali je bio crko i objektiv, ~80e trazili u BG Elektroniku za popravku, kupio Ixus :)

Verovatno je vise puta vec receno ali da ponovim: taj kvar CCD-a je priznat od strane Canon-a i ovlasceni servisi su u obavezi da ga otklone besplatno i van garantnog roka.
Ako imate takav problem javite se ovlascenom servisu i kvar ce biti otklonjen.
Pozdrav

Tako je, hvala za informaciju. Kontaktirao sam BG Electronic i potvrdili su da je zamena besplatna.
Ja se posteno nisam ni zaradovao kad su mi javili da je izvrsena besplatna zamena senzora, jer kad sam dobio aparat on prosto nije radio. Poruka je Memory Card Error.
Radi neverovatno usporeno, od ukljucivanja pa nadalje, menjam kartice ali je sve isto. I sve ih prijavljuje na 3,8MB.

Opet sam ih kontaktirao, pa videce mo

Sve sredjeno bez naplate.
Ponovo radi bioskop:p

Danas i ja odneo moj A75 u BG Elektronik servis. Rekao sam da je problem sa CCD senzorom, oni su prihvatili da pogledaju i rekli da ako je stvarno u pitanju CCD, zamena je besplatna.
A da, pitala me tamo teta: "A kako ti znas da je u pitanju CCD?", mislim se Tarot Milan mi je brat od strica. :d
Nadam se da nece da izmisle jos neki dodatni kvar samo da bi me odrali. :)
Kad stigne, javljam sta je bilo.

Aparat ste nosili direktno u servis u Dragoslava Srejovića ?

I ja da potvrdim prichu, BG Elektronik popravlja za dz. ako je CCD chip u pitanju ;)

Trebalo bi da je sve okej, idem sutra da preuzmem!
Iskreno, ocekivao sam da ce biti tek za mesec dana, popravili su ga za samo 7! :D

I ja da potvrdim prichu, BG Elektronik popravlja za dz. ako je CCD chip u pitanju ;)

Trebalo bi da je sve okej, idem sutra da preuzmem!
Iskreno, ocekivao sam da ce biti tek za mesec dana, popravili su ga za samo 7! :D

hm....a ja vec poceo da razmatram "sta kupiti". Realno, ne treba mi bolji aparat od A75 koji imam, pa ako je popravka besplatna....

Ja imam problem sa minoltom A1, kad gledam displej u modu za slikanje vidim samo sneg... i na slici se vidi isto samo sneg kao na TV-u. Da li neko zna do cega moze biti i ko popravlja minoltu u Beogradu?

Poslednja izmena:
/// ZEEGERMAN/// """hm....a ja vec poceo da razmatram "sta kupiti". Realno, ne treba mi bolji aparat od A75 koji imam, pa ako je popravka besplatna...."""

potpuno se slažem!

inače, pre tri dana takođe A75 odnet u BG Elektronik, isti simptomi (crna slika), čekam poziv... javljam šta je bilo

Poslednja izmena:
Ja sam svoj a75 odneo u bg El. pre 45 dana i jos se ne javljaju
kad sam zvao rekli su da cekaju na ccd cipove
samo da bude free nebitno kolko traje :D

Pozdrav svima! Evo mog iskustva: opisani problem (CCD cip) kod Canon S1 IS. Odneo sam ga u BG Elektronik 8. 12. 2007. i receno mi je da je opravka besplatna, ali da cekaju delove. Zvao sam svake nedelje i uvek isti odgovor. Pre 10-ak dana sednem i napisem mail zastupnicima u Sloveniji, posteno se iskukam i zamolim za pomoc. U roku od neverovatnih pola sata (!!!) zovu me iz BG Elektronika i kazu da aparat ne mogu popraviti i da cu dobiti novi S5 IS. Nisma mogao da verujem, ali evo ga, danas sam ga podigao!
Naravoucenije: Kukati, kukati i sami kukati, ali na pravu adresu, daviti ih svake nedelje i dobijate sto vam sleduje.
Pozdrav svima!

bi li i ja dobio novi A570IS za ovaj A75?? :d

pu mater mu, kakve sam ja srece! :d

Evo da javim i meni posle 3.5 meseca zamenili ccd chip ;)
naravno rekli spada u produzenu garanicju i nista nisu uzeli

Takodje su mom ortaku iz kraja zamenili senzor u BG E. na A75. Vremenski rok:3 nedelje. dobio ga je juce ispravnog, besplatna opravka.

dzaba vremenski rok kad nisu imali ccd senzore
a ja bas akd im nestalo odneo aparat

I meni je zamenjen CCD posle 3 meseca.
Prekjuce dobio aparat - A75, probao ga malo i za sad deluje ok.

Pa namestilo se da sad bas nestane ccd a i da ne dobiju odmah
inace traje dosta krace

Pozzzz juce sam podigao svoj canon a75, posle nekih 20-ak dana,zamena ccd chipa besplatno.

Samo velika pohvala za BG Elektronik. Odneo sam A75 sa CCD problemom danas u 11h a u 14h sam dobio poruku da je aparat sredjen.

Jel mora da se nosi neki racun ili garancija od kupovijne posto ne mogu nigde da ih nadjem?

Ne nije bilo potrebno nista od racuna ili garancija.:smash:

Ne nije bilo potrebno nista od racuna ili garancija.:smash:
Verovatno se ti senzori "pravdaju" preko baze podataka o prodatrim aparatima, velike kompanije to imaju. Npr. za svaki Quantum HDD mogli ste na njihovom sajtu ukucati serijski broj i izašlo bi koliko još traje garancija.

Meni se desilo samo par puta da napravi skroz s****** sliku (kao ovu sto sam poslao resize) i jednom je napravio sa straftama (ova druga), a kao sto se vidi ima i mrtav piksel.
Nego meni se to sve desilo u jednom danu (sve ukupno mozda 4-5 takvih slika) ali cip ocigledno riknjava. Mene sad zanima da li moram da cekam da skroz rikne ili mogu da odnesem na zamenu? A ako moram da cekam, kako da mu skratim muke:smash:

Prilozi

• IMG_3729 full resize.jpg
    IMG_3729 full resize.jpg
    8.9 KB · Pregleda: 71
  • IMG_3773 crop.jpg
    IMG_3773 crop.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 73
  • dead pixel crop.jpg
    dead pixel crop.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 83
Nazad
Vrh Dno