Šta je novo?

Problem: [CANON] crna slika

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Radi se o PowerShot A60; dakle, display radi, jer se vide menu i ostale funkcije, kartica je takodje ok, jer je card reader čita, a i bile su neke slike na njoj koje su se videle ok, pre nego sam ih obrisao.. Elem, kada slika, jednostavno slika samo crno.. efekat je kao da je neko nečim zaklonio optiku, sačuva te crne slike na kartici, koje mogu da učitam/otvorim posle (naravno, opet se ništa ne vidi na njima, samo crno).

Da li neko zna u čemu može da bude problem? Ogledalo, sočiva?

Svaka pomoć je dobrodošla :)

Hvala!

To ti je ili senzor ili elektronika, i uopshte se ne isplati popravljati.

Potvrdjujem Perodeformerovu izjavu.

Cek, a jel vidis na displeju sliku koju ces uslikati, ili je displej stalno crn u "record" modu pa moras da koristis opticko trazilo? Ovo me interesuje cisto informativno...

Cek, a jel vidis na displeju sliku koju ces uslikati, ili je displej stalno crn u "record" modu pa moras da koristis opticko trazilo? Ovo me interesuje cisto informativno...

...upravo kako si rekao, stalno je crno, to sam zaboravio da napomenem. Ne znam da li i koliko to menja situaciju.

Hvala vam još jednom na brzim odgovorima, razmotriću rešenje - popravka ili neki shopping :)

A da ti se nije zaglavila blenda? Probaj malo da mucnes aparat... znam da nije neka pomoc, ali svejedno ne radi, zar ne?

Nije zaglavila blenda. Kvar senzora je cest problem na tom tipu.

Pa i da je zaglavljena blenda, bila bi neka "rupa" :)

Imash gomilu tema o istom problemu na Canonu A60 i A70.Chovek inache servisira Canon pa zna o chemu govori.

...Kad već kažete da je čest kvar, ima li još nekih drugih koji su se pojavljivali kao česti? Pitam, da bih znao da li da ga ipak popravljam ili da razmišljam o novom modelu.

Ne, to je jedini. Mogao bih te samo upozoriti na osetljivo CF kuciste tj. pinove u istom. Znaci samo malo obrati paznju kad ubacujes karticu i to je sve.

Verovatno nije to problem ali ajd da dam svoj doprinos ovoj temi:
meni se desavalo da blenda nece da se otvori i onda je samo malo gurnem prstom i sve normalno. Naravno kada se zaglavi slike budu crne.

Sale, derane, to sto diras prstom nije blenda vec poklopac objektiva...

Radi se o PowerShot A60; dakle, display radi, jer se vide menu i ostale funkcije, kartica je takodje ok, jer je card reader čita, a i bile su neke slike na njoj koje su se videle ok, pre nego sam ih obrisao.. Elem, kada slika, jednostavno slika samo crno.. efekat je kao da je neko nečim zaklonio optiku, sačuva te crne slike na kartici, koje mogu da učitam/otvorim posle (naravno, opet se ništa ne vidi na njima, samo crno).

Da li neko zna u čemu može da bude problem? Ogledalo, sočiva?

Svaka pomoć je dobrodošla :)

Hvala!

Ista boljka, crn ekran, aparat radi, vide mu se ikonice i na 'shoot' i na 'replay' modu - sve sem ekrana.
Odneo sam ga prekjuce u BG Elektronik, cekam sta ce da mi kazu...

E, shabanzord-e, ajd, molim te, javi sta su rekli i koliko traze za popravku. Ja imam isti problem sa A75, i po forumima bih rekao da nema dileme da je riknuo CCD chip. Pisao sam i BG Elektroniku (naravno od ogovora ni reci), a javljao sam se i Rodigeru, koji navodno popravlja ove stvari za 40 E, ali ni od njega ni traga ni glasa. Posebno me zeza sto nisam iz Beograda.

E, shabanzord-e, ajd, molim te, javi sta su rekli i koliko traze za popravku. Ja imam isti problem sa A75, i po forumima bih rekao da nema dileme da je riknuo CCD chip. Pisao sam i BG Elektroniku (naravno od ogovora ni reci), a javljao sam se i Rodigeru, koji navodno popravlja ove stvari za 40 E, ali ni od njega ni traga ni glasa. Posebno me zeza sto nisam iz Beograda.

Javljam sta bude bilo. ;)

Ja se izvinjavam, samo sto sam se vratio sa mora. Odgovoreno je na sve poruke.
Sledeci put postavljam "Autoresponse" :wave:

Javljam sta bude bilo. ;)

Kao sto obecah,

Raport: Zamenjen CCD chip na Canon A60, besplatno,
nedelju ipo dana sam cekao.

Jutros sam dobio sms da moze da se preuzme :)

pc_capture6.jpg

Neka mi je alal i sva sreca ovog sveta :d

I kod mene isto od danas (A75), crn dispej kada se snima, dok pri pregledu slika (ranije snimanih) i menija sve izgleda ok.
Inace prvo su se pojavile neke horizontalne trake na slikama pa je posle par dana poceo displej da flesira i na kraju samo crno...

moze na pm ko zna da resi stvar...

Da, ali ne zelim da se namecem...
Inace danas aparat radi?!?

Da, on prvo krene da zeza pa onda kao proradi i posle toga najcesce sledi crna slika.

Verovatno je vise puta vec receno ali da ponovim: taj kvar CCD-a je priznat od strane Canon-a i ovlasceni servisi su u obavezi da ga otklone besplatno i van garantnog roka.
Ako imate takav problem javite se ovlascenom servisu i kvar ce biti otklonjen.
Pozdrav

hmm to za ovlasceni servis sigurno nebitno kad i kod koga sam kupio ?

Nazad
Vrh Dno