Šta je novo?

Problem boja na monitoru

sci

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2006
Poena
304
Cesto mi ekran pocrveni, poplavi nekad 5 sekundi, nekad ceo dan, a kad je slika ok, sve bude perfektno. Da li je problem u monitoru ili u naponu itd.

Najvrovatnije u kablu od monitora ima neki prekid ili si ga lose namestio na graficku,a druga mogucnost je da je monitor crko.

1.Koji je monitor?
2.Koliko je star?
3.Da li drzis neke okarina zvucnike pored CRT monitora ako je crt?
4.Da li menja boje od jednog ugla/strane ka drugoj ili je ravnomerno?

ma najverovatnije je kabl. kad ti se ponovo dogodi promrdaj kabl pa vidi sta se desava.

ili ako ti stoji neki drugi uredjaj na struju ...npr.digitalni sat...ja sam imao slican problem

Ma skidao sam kablove i siguran sam da nije do njih, monitor je 19 pixelink (americki) desetak godina i boja se gubi naglo po celoj povrsini ekrana, znaci potamni do neprepoznatljivosti pa se povrati naglo pa pozeleni, pocrveni, jednostavno divlja. Npr. zapalim se za neku igricu, sav pogubljen pritisak mi 200 i kad je najzesce, tras. E tad bi ga zapalio, ali pre nego sto zapalim vatru, pogledam, on perfektan.Stavio sam ga na drugu konfiguraviju i sad znam da je do njega. Zvucnici su obicni "kinezi", mada stoje pored njega.Ne znam sta da mu radim? Evo sad je ceo sat ok!

Hehe, iste probleme sam ja imao sa starim 14inc monitorom. Nekada je normalno radio, a nekad dobije ko neki filter preko cele slike i to u nijansama plave, zelene, crvene, nekad ljubicaste, a nekad skroz cela slika biva crna. Nosi ga na popravku ili jos bolje kupi drugi monitor.

imao sam i ja taj problem sa 14" monitorom. Kvar je bio u hladnim lemovima na podnozju katodne cevi (ona plocica koja se natakne na katodnu cev. Prelemljeno, i radi. Probaj da lupnes po monitoru kada se to desi da znas da li je do kontakta.

10 godina star CRT-pa to je radiation king :) Nego drug imao isti problem-14 Daewoo i kinezi pored monitora i sada ima roza ivice na monitoru kod zvucnika ali samo kada je hladno,leti su mnogo manje izrazene. Otkrili smo da je problem kod zvucnika uz monitor i da ne razglabam dalje pishtavci su otishli u vecna lovishta.Uostalom em zracenje i te kako utice na crt monitore...Odnesi kod majstora pa ako su neki lemovi lako ce popraviti ali ako je ovo...znash shta ti sleduje

JA sam imao problem takav i bio je kabl u pitanju. Samo sam ga malo pomerio kod izlaza iz graficke i to je bilo to.
Ako to ne pomogne, mozda je trafo ili nesto trece..

ja sam imao takav problem sa Tv-om ... problem je bio u leomvima na katodnoj cevi

Pomerio sam zvucnike na pola metra od njega i na moje veliko iznenadjenje za sada vec 2 dana radi super. Javicu za dalje i hvala svima

Nazad
Vrh Dno