Šta je novo?

Problem(blokada misa i tastature)

pantelija1

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2004
Poena
604
Imam veoma nezgodan problem,naime:U toku rada racunara,desava mi se to,da zablokiraju mis i tastatura.Racunar radi sve poslove npr. : nastavlja neku instalaciju,mp3 radi bez problema i menja pesme....A ja nemam nikakvu kontrolu nad njim!!!mogu samo da ga resetujem na kucistu!
Zna li neko u cemu je problem,i kako ga otkloniti???
Molim vas pomozite!!!

Koju plocu imas da nije slucajno neki ASUS kt333?

jeste asus ali je A7V333-X,procesor je AMD Athlon XP 2000+....

jel ti sad to nesto znaci????

Problem je sa plocom, to je neki bug koji imaju ploce iz te serije ASUS-a.
Ne mora da znaci da je na svim plocama ali na vecini primeraka jeste.
Probao sam sve verzije biosa ali mrka kapa.

znaci to je to,ploca!i ne mogu mu nista...
U svakom slucaju hvala ti puno....!!!!!

Asus A7v333-x je upravo KT333 čipset.
Pa možda i možeš nešto. Ja sam svojevremeno prodao oko 20-tak tih ploča i niko mi se nije žalio na to (jesu na druge stvari :d VIA je to). Možda bi promena miša i tastature to rešili naročito u USB varijanti. Ja bih bar tako probao da rešim problem pre nego da menjam ploču ako sve ostalo lepo šljaka.

Poslednja izmena:
pa onda cu probati tu varijantu sa misem i tastaturom,jer sam plocu skoro uzeo(pre 3 nedelje)pa bas i ne bih da je menjam.....
Gde mogu da nabavim samo onaj USB dzek koji se nakaci na ovaj matori???ili moram da kupujem novi mis i tastaturu sa USB dzekom???

Da, to se desavalo i mom jednom prijatelju koji takodje ima tog Asus-a.....najednom zablokira mis i tast. i ne rade do restarta, ali to se desilo svega par puta......!

mogu li onda i ja ocekujem da ce se ovo samo od sebe otkloniti???

Pa, ja sam mislio da je ploča izašla iz garancije pa sam ti predložio ovo sa mišonjom i tast. Ako je ploča nova ja bi se lično malo cimao sa prodavcem. Mada nikad ne znaš šta će iz toda izrasti, možda još veći problem sa novom pločom :d Generalno je to ako se uzme u obzir Asus-ova reputacija loša ploča. Ako ideš na promenu miša i tastature to će biti tvoj izdatak a onako te pokriva garancija. Ti malo preuveličaj da se to često dešava (5 puta dnevno i sl.)

Plocu sam mu ja licno prodao kao i CPU, tako da nema vise garancije (istekla je dok je ploca jos bila kod mene). Meni se nikada nije desilo da mi se tastatura zablokira ni mis (a oba su PS/2). Tastatura je neka krsh, i mish takodje. :d
Sve je kod mene radilo besprekorno, jedino sto ploca nije bas za neki OC. :mad:

POZ :wave:

Trebalo bi da povecanje intervala kod memorijskih setovanja resi problem. Takodje, via4in1 pod obavezno - osim toga ovo lici da je neki proces uzima 100% procesorskog vremena, pa mi lici na win.

frogman je napisao(la):
Definitvno je problem kod VIA4in1 drajvera. Probaj sa 4.81. Isti takav problem sam imao sa ASUS A7V8X-X plocom i tako sam ga resio!

Ne verujem da postoji VIA4in1 v4.81.

da, verovatno je covek napravio neki lapsus - poslednji via4in1 su v4.51 (4.50 treba izbegavati). Ja sam dugo koristio bez problema v4.49, tako da su i oni ok.

Vrh Dno