Šta je novo?

Problem: Biostar tf560

mr_crow

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2008
Poena
320
Prvo se izvinjavam ako sam promasio mesto za moj problem.

Naime pre dva meseca sam kupio nov komp
konfiguracija:
AMD 4000+ 64 Brisbane
2x512 MB Kingston 800 MHz
Biostar tf560 AM+
WD 320 Gb 16 MB SATA2
MSI ATI 1650 pro DDR2

I sta se desilo, lepo ja to isprobavao na default naponu do 2.6 GHz,
instalisao XP i Vistu, i ne daj mi vraze mira, flash-ovao BIOS, ali
bez vracanja vrednosti u BIOS-u na default, sve pocelo po restartu da se cudno
desava pa brzo sam ga ugasio i uradi na ploci clear CMOS.
Nov Bios je brljavio pa sam vratio stari (uradio sam backup pre flash-ovanja).
XP vise nije hteo da se digne, a Vista je normalno radila.
Probao sam sa XP boot CD-om, samo bi se pojavilo 'Setup inspecting...' i onda
se sve zakoci, isto i sa win 2k (uopste OS baziranim na NT-u, osim viste),
dok Linux-i bez problema se instaliraju.

Sta li ovo moze da bude?

Hvala unapred na odgovorima.

Poslednja izmena:
Ovo je smesno

Da u roku dva sata resim problem, flash-ovanjem BIOS-a najnovijom verzijom.

Tema moze lock.

Hvala na odgovoru, nisam ga video, problem resen pre toga, ali ipak hvala.
Flash-ovao sam sa N56BAB06.BST i sad radi kako treba (ma to nije za moj procesor, ili sam ja
lud, ali radi, ne znam sta da kazem instalisao sam XP x64, probao obican XP Pro i njega pokrenuo,
ma nisam lud Brisbane nije AM2+, ili ...).

Pozdrav

i ja sam napravio tu gresku kada sam kupio tu plocu.

Izvini interesuje me kako si to resio (ako nisi resio, eventualnog saveta).

odneo sam komp u servis. tek sam posle video onaj post sto sam ti ostavio gore.

Hvala na odgovoru, nisam ga video, problem resen pre toga, ali ipak hvala.
Flash-ovao sam sa N56BAB06.BST i sad radi kako treba (ma to nije za moj procesor, ili sam ja
lud, ali radi, ne znam sta da kazem instalisao sam XP x64, probao obican XP Pro i njega pokrenuo,
ma nisam lud Brisbane nije AM2+, ili ...).

Pozdrav

E ovako ja imam gore navedeni problem,nece da mi se instalira windows XP pro sa SP2.Isto tako krene dodje do Setup inspecting... i zakuca se tu i dalje ni da mrdne.Inace provjerih koji je bios i pise da je taj N56BAB06 ali kod mene nece Windows da se instalira nikako.Je li treba nesto jos iscackati u BIOS-u ili sta bi se trebalo uraditi.Hitno potrebna pomoc.Inace konfiguracija mi je sledeca: AMD 4200+ x2 (Brisbane), Biostar TF560 AM2+,2x1GB Geil Ultra 800MHz,Seagate DiamondMax 21 160GB,8MB SATA2,LC-power 6550G 550W,Samsung S203 Dvd RW.

Ne bih da otvaram novu temu pa da pitam. Kakva je ploca cini mi se da je OC dobar. Mada ukupno vasi utisci? Kako da na njoj flesujem bios? I da li za to ima potrebe za neki solidan OC, posto vidim da su dolazili do 3155mhz sa proc. kao moj, mislim ja necu da idem dako daleko, ali do nekih 2.6-2.7 24/7. Da li mogu na nju ubacim 2opt. ur. + hdd.
P.S. Koliko kosta?

Sada ti je ispod 60 evra, odlicna ploca, ima jedan IDE port, znaci dva IDE uredjaja mozes da prikljucis, i 6 Sata II prikljucaka, odlican zvuk itd... Laka za overklok memoriju mozes rucno ili auto ili kombinovano da podesavas.

Poslednja izmena:
Extra, hvala. Znaci ode mi combo, ma ko ga j......... Sta je sa biosem da li je pozeljno menjati ga? Posto cu je najverovatnije naruciti ovih dana.

Sad vidoh m3a, e da li je neko ima i kakav joj je OC i da li je bolji od Biostar-a. TF560 A2+.

Pardon, samo da se ispravim ima prikljucak za 4x SATA2.

Poslednja izmena:
I moja topla preporuka, manite se falsh-ovanja BIOS-a na Biostarovim plocama, jesu dobre, jeftine, ali to sa flashovanjem biosa moze da napravi probleme, jer meni jos nije jasno kako sam uspeo da sredim svoju brljotinu, i jos jedna stvar - ne preterivati sa OC, do 2600 (4000 x2) je OK, ostalo je rizik (MCP pocinje nenormalno da se greje, a sad je zima, a sta ce biti na leto).

I zaboravi, obavezno kod OC spustiti HT sa 5x na 4x.

I moja topla preporuka, manite se falsh-ovanja BIOS-a na Biostarovim plocama, jesu dobre, jeftine, ali to sa flashovanjem biosa moze da napravi probleme, jer meni jos nije jasno kako sam uspeo da sredim svoju brljotinu, i jos jedna stvar - ne preterivati sa OC, do 2600 (4000 x2) je OK, ostalo je rizik (MCP pocinje nenormalno da se greje, a sad je zima, a sta ce biti na leto).

Pa ako paziš koji BIOS flešuješ nećeš imati problema, a što se tiče grejanja MCP-a nisam primetio neku bitniju razliku u grejanju na def-vrednostima i ovako kako mi sad radi na 2,7 GHz (246 x 11), uvek je izmedju 55 i 59 C. Za svaki pasivni hladnjak je bitno da je kućište dobro provetreno, a i sam čipset je predviđen da radi na datim temperaturama, za leto ćemo još videti, tu si u pravu.
Odlična ploča.

Edit: Jedina stvar koja mi se nesvidja je onaj priključak za molex kod slota za grafičku.

Poslednja izmena:
Pa ja drzim kucista otvorena na oba kompa (stari Athlon 2000, MSI KT4), a na Biostarovu plocu sam divljaka nakacio kuler sa nekog napajanja (stoji na grafickoj) i MCP mi je 44C (ovog trenutka), a CPU
27 u Everest-u (poslednji, bar tacno prikazuje), ali OC sam terao do 2950 stabilno, nisam hteo dalje,
ali ono sto sam rekao do 2600 je dovoljno ( x2 5000), veruj mi na rec, sasvim dovoljno, preko toga rizik na svoju ruku, ovo ne kazem da bi palio nekoga, ali zadovoljite se ljudi i sa tim, sasvim dovoljno.

@milance_kg, to sto si ti napisao gore su velike dezinformacije, NF520 je losijeg kvaliteta i meni i nekim drugim ljudima se desilo da je crkla, ali ova TF560 A2+ je stvarno bez greske, flashovao bios, bez prblema, podesio frekvenciju rada na 2901 mhz, za svaki dan otada potpuno stabilno radi masina, nikakvo preterano grejanje niti bilo sta, naravno imam veliko kuciste sa dve dvanaestice.

U izvini nisam spominjao NF seriju (mislim da je zelena ploca) nego TF, jer ja imam TF560, a ovo sto sam prthodno rekao je da ljudi zbog lude zelje ne upropaste ono sto imaju, znaci u redu imamo TF560/520 odlican OC mogucnosti, ali zadovoljite se ljudi i sa @2600, ne kazem ovo sto nekog mrzim, ali opreza nikad na pretek.

@Flight izivini nisam nista lose mislio, ali ja nemam nameru da izdvajam dodatan trosak za Cooler-e, zato sam i kupio 4000+ x2, a ne 5000, a znam da po defaultu stabilno do te granice radi (cak jedan kurziotitet, zbog manjeg mnozioca a veceg FSB daje boje rezultate u bench-u (od Everesta do ostalih programa za tu namenu), ne igram igrice pa sam uzeo MSI 1650Pro, vrsi posla, i ljudi ne treba
da luduju do granica procesora i ploce, nego da se zadovolje i sa dobotkom od 500MHz, jer smatram da sasvim solidno, jer ako imju para neka kupe Intel sa (4 ili 8 jezgra, valjda to postoji, mislim na 8), i odgovarajucu plocu, pa tek tu mogu da rade svasta, ali u tome nije poenta, nego da i ovih AMD-ovih 2600 mi vrse posao (programer) i vise nego sto mi treba i naravno igrica "Battle of Europe", nego ako neko zna nesto bolje od ove igre (vazdusna borba) naka postuje.

Pozdrav

@Flight izivini nisam nista lose mislio, ali ja nemam nameru da izdvajam dodatan trosak za Cooler-e, zato sam i kupio 4000+ x2, a ne 5000, a znam da po defaultu stabilno do te granice radi (cak jedan kurziotitet, zbog manjeg mnozioca a veceg FSB daje boje rezultate u bench-u (od Everesta do ostalih programa za tu namenu), ne igram igrice pa sam uzeo MSI 1650Pro, vrsi posla, i ljudi ne treba
da luduju do granica procesora i ploce, nego da se zadovolje i sa dobotkom od 500MHz, jer smatram da sasvim solidno, jer ako imju para neka kupe Intel sa (4 ili 8 jezgra, valjda to postoji, mislim na 8), i odgovarajucu plocu, pa tek tu mogu da rade svasta, ali u tome nije poenta, nego da i ovih AMD-ovih 2600 mi vrse posao (programer) i vise nego sto mi treba i naravno igrica "Battle of Europe", nego ako neko zna nesto bolje od ove igre (vazdusna borba) naka postuje.

Pozdrav
8-mo jezgarni procesori ne postoje - jos uvek ne. Prema nekim prognozama trebalo bi se pojaviti krajem godine. To ako intel uspe da napravi nativni 4-no jezgarni procesor kao phenom, pa da spoje dva takva kao sadasnji C2Q.

8-mo jezgarni procesori ne postoje - jos uvek ne. Prema nekim prognozama trebalo bi se pojaviti krajem godine. To ako intel uspe da napravi nativni 4-no jezgarni procesor kao phenom, pa da spoje dva takva kao sadasnji C2Q.

Ili ako AMD nakaci dva Shangai 45nm procesora u MCM krajem godine ,kao sto i neki roadmap-i pokazuju(Montreal CPU).

Svaka cast momci na informisanosti, doduse te stvari me nisu interesovale, samo trazim povoljno/performanse, a dace Bog za 1-2 god. i to da probamo (pa opet isto ko bolji cena/performanse + ploca, za sad je AMD kod mene pobedio).

E sad ste me zainteresovali, i jedno pitanje koja razlika je izmdju Core2Duo i Core2Quad, i da li AMD ima sanse da se napokon izbori sa Intelom (kroz 1-2god., naravno ako intel nastavi da uziva u sadasnjim lovorikama), i naravno tema je otisla out, ali dobro..

@Milance, sasvim je dovoljno i 2,5ghz i 2,6ghz, i za rad i za igranje igrica, znaci to stoji, i tu si u pravu, ali sama ova ploca, moze bez problema da izgura i vise od toga, konkretno ovaj model TF560.

AMD, pa vidis oni uspevaju odlicno da se izbore i sa Nvidiom, a s obzirom da sa Phenomom nisu bili preterano zadovoljni, sacekace oni neko vreme da izbace neku azdaju, dotle ce vise ganjati trziste sa slabijim ali i dosta jeftinijim procesorima od Intela, sto u nekim situacijama ekonomski moze cak i da bude bolje.

Pazi stvarno da posle 3h sa Orthos-om i nekim mojim radom, na 2700Ghz je bio stabilan, ma extra ploca i procesor (TF560 i Athlon 4000 x2 Brisbane), mada sam MCP hladio dodatnim coolerom(divljak),
temp je bio 54C, a procesora 54C, isto, sobna temp 25C.

Dodatak na prethodno:

procesor je 257X10,5, default napon;
memorije (2x kingston ddr2, 800MHz) otisle su skoro 900MHz, pa sam digao sa 1,95V na 2,05V;
HT mnozioc od ranije spusten sa 5x na 4x

Nazad
Vrh Dno