Šta je novo?

problem Barton 3000+

voodoofox

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2004
Poena
601
Pozdrav svima!
Dakle....imam jedan problemcic....tacnije problem! :wall: :D
Imam AMD Barton 3000+ otkljucan
e sad u cemu je problem....nece da radi na svom taktu! Bilo kako da ga stavim npr. 13x166 ili 10.5x200 odbija saradnju. Kada ga stavim na 1.8volti onda radi stabilno na 2200 (11x200) (testirao u Prime-u).
Ploca je Abit NF7-S v2.0 i najnormalnije je radila sa 2800+, cak ga je i klokala opusteno!
Ram je 2x400mhz!

Jel ima neko neku ideju?!

P.S. Cak sam i proveravao da li je laznjak. A ako sam dobro shvatio, a vi cete me ispraviti ako nisam :D, kod laznih procesora na L12 bridge-u fali jedan pin u gornjem levom uglu. Kod ovog proca to nije slucaj, iako su pinovi malo vise udaljeni jedni od drugih nego sto je inace slucaj (na 2800 su po 1mm u ovom slucaju 2mm, mozda i vise)

Hvala unapred!

evo jos jedan info......spustio sam mu takt na 2.0 ghz i i dalje zabada u prime-u! :crash:

Imam vise bartona 2.5 koji rade stabilno tek na fsb133. Nisam imao vremena da petljam sa voltazom ali pokusacu. Fabricki se isporucuju losi i to je to. Bilo je i slucajeva da mora da se ukuca tacna freq. i mnozilac da bi radio. Nikako drugacije. Navikni se na rucna podesavanja ili vrati cpu (ako mozes).

znaci tako je kako je..... ok! hvala!

Da mogu da ga vratim....i hocu! jedino me plasi da li ce uopste imati sa cime da mi zamene!

Hvala jos jednom!

Nazad
Vrh Dno