Šta je novo?

[Problem] ATi HD3850 i OGL driver-i u Sketchup-u [/Problem]

alokiN

Čuven
Učlanjen(a)
14.12.2002
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7950X & Deep Cool AK620 Zero Black
Matična ploča
ASUS ROG Strix B650E-F GAMING WiFi
RAM
Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 CL30-40-40-96 1.40V 64GB
GPU
Gigabyte RTX 4090 Gaming OC
Storage
Samsung 990 Pro 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
HyperX Cloud II, Sennheiser HD350BT
PSU
Seasonic Vertex GX1000
Kućište
Lian Li LANCOOL 216 Black RGB
Monitor
Samsung Odyssey G9 49", Samsung CHG70 32", LGC1 55"
Miš & tastatura
Logi MX Master 3s & MX Keys
Laptop
Lenovo Legion 5 pro 32GB RAM, RTX 3070 8GB, SSD 1TB
Mobilni telefon
Xaomi Mi11i
Pametni uređaji
Xaomi watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kako vam se ponasa ova karta u sketchup-u 6? Meni u radu sa modelima koji imaju malo vise poligona pravi dosta problema. Naime, kada treba da se uradi bilo kakva operacija nad modelom, ili sa kamerom, postoji lag od jedne do par sekundi u zavisnosti od kompleksnosti modela/scene sto izuzetno smeta i onemogucava normalan rad. Sa ranijim radeonima koja sam koristio nije bilo ovakvih problema, pa cak ni sa integrusom na ovoj ploci. Trazio sam malo po netu i video da jos ljudi ima ovakav problem u kobinaciji sketchup+radeoni 2600, 3850. Jel postoje neki modovani drajveri koji bi popravili ovo? Nasao sam one modovane FireGL drivere za 2900 jel bi to radilo sa ovom kartom?

Jesi li uspeo nesto sa modovanjem? Ili neko drugo resenje?

Nisam nasao mod za ovu kartu. Postoji samo za 2900xt. Mozda, uskoro, ako se pojave FireGl karte sa ovim cipom, bude i moda za 3850/70. Za sada iskljucim HW OGL akceleraciju pa vozim u softverskom modu. Stvarno ne mogu da verujem da je sketchup bolje radio sa 9600xt nego sa ovom kartom.

Nisam nasao mod za ovu kartu. Postoji samo za 2900xt. Mozda, uskoro, ako se pojave FireGl karte sa ovim cipom, bude i moda za 3850/70. Za sada iskljucim HW OGL akceleraciju pa vozim u softverskom modu. Stvarno ne mogu da verujem da je sketchup bolje radio sa 9600xt nego sa ovom kartom.

SU je cudo od neoptimzacije.
(Kao i ArchiCAD)

SU je cudo od neoptimzacije.
(Kao i ArchiCAD)

Slazem se za SU i AC, bas zbog toga bi i znacio ovaj mod, ali je SU takodje jako zgodan za neke stvari.

Po testovima na 3D Professor sajtu ova nova serija FireGL karti zasnovana na 2k seriji je dosta bolja od predhodne. Pitanje je da li se isto dobije i sa modovanom kartom?

ATI je nedavno napisao OGL driver od nule, tako da postoje odredjeni problemi. U principu, XP i vista imaju razlicite Ogl drivere i ATI je obecao da ce ih u spojiti u jedan. Nemam ATI tako da nemogu da ti kazem da li su ih spojili ili ne. U svakom slucaju, nova verzija drivera za OGL ima nove bubice, tako dok se to ne ocisti (ako ih uopste ociste) bilo bi bolje zaobilaziti ATI kada je u pitanju upotreba u pro programima. Cak sam i podneo jedan bug-report za Vista driver u vezi neispravnog renderinga kada je ukljucen stencil-test i alpha-test. Ista karta, ista verzija drivera, radi korektno pod XP-u a brljavi pod Vistom.

jasta. to je tacno. mogli bi malo vise paznje da posvete driverima i kompatibilnoscu sa Vistom.
mada, i Vista je friska, ima gomilu stvari u sebi koje moraju ici na "peglanje", i nisu to jedina dva programa (ajde u ovom slucaju zbog drivera) koja u Visti brljave, a rade pod XP-om... ali uskoro bi to sve vec trebalo da se slozi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno