Šta je novo?

Problem asrock b450 steel legend

zluu10

Poštovan
Učlanjen(a)
31.10.2017
Poena
80
Kupio sam maticnu plocu
Ubacio sam m.2 nvme
U bios ga ne vidi uopste m.2
Samo hdd vidi

Znači podržava, samo moraš da obratiš pažnju na odabir konektora.

Mora da bude sistemski disk, kako kaže uputstvo.
Supports NVMe SSD as boot disks.

EDIT: Kad kažeš da si kupio matičnu ploču, ne znam da li sklapaš novi sistem ili bi S-ATA disk na kojem ti je operativni sistem da bocneš u novu ploču. Ovo drugo neće da može, po uputstvu.
Ako je pak sistem nov, povadi sve slotove osim M.2_1 i vidi da li će BIOS da ga vidi. AKo hoće, instaliraj sistem pa naknadno dodaj GPU, S-ATA disk

Mislis mora se formatira?

EDIT: Kad kažeš da si kupio matičnu ploču, ne znam da li sklapaš novi sistem ili bi S-ATA disk na kojem ti je operativni sistem da bocneš u novu ploču. Ovo drugo neće da može, po uputstvu.
Ako je pak sistem nov, povadi sve slotove osim M.2_1 i vidi da li će BIOS da ga vidi. AKo hoće, instaliraj sistem pa naknadno dodaj GPU, S-ATA disk
Sad ga video drugi slota
Prvi ne vidi ga

Vec imao windows

Pa onda ti je sve jasno. Drugi ce da ga vidi, ali drugi je SATA konekcija, ne PCIE tako da ti je glupo da ga stavljaš.

Stisni zube, reinstaliraj win i to će onda da radi.

Pa onda ti je sve jasno. Drugi ce da ga vidi, ali drugi je SATA konekcija, ne PCIE tako da ti je glupo da ga stavljaš.

Stisni zube, reinstaliraj win i to će onda da radi.
Ali nece imati brzinu kao sto pise na kutiji jer drugi slot sporiji
Cudno mi sto ne vidi prvi slot
jer imam dva slota za m.2

Nazad
Vrh Dno