Šta je novo?

Problem ADSL konekcija

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Najme sta se desava i postalo je jako iritirajuce, sad ne znam da li je do mene ili do njih (Sezama), par puta dnevno konekcija se zatupi, znaci sa ove konekcije
2432.jpg
nestane ova zemaljska kugla i kad odem na konekciju da vidim sta se desava u Acces konekcije predje sa Local and Internet u Limited.

sta bi moglo biti, hvala unapred

da imam conexant modem, ali od skoro je pocelo to da se desava, a adsl imam evo godinu dana

Poslednja izmena:
I meni poslednjih nedelju-dve češće puca PPP veza nego obično, mada bih pre rekao da je to do Telekoma koji čačka nešto na sistemu nego do Sezama.
Prošle nedelje je u jednom trenutku skoro svima u periodu od par sati prestao da radi net, bez obzira na provajdera.

Poslednja izmena:
Kod drugara na sezamu se ovih dana net zaglupeo par puta(koristi onaj usb modem)pa je morao da se par puta ponovo povezuje pa je mozda do njih nesto.Sacekaj par dana pa vidi sta se desava a proveri sa antivirusom i slicnim programima za svaki slucaj..

Poz

92.84% ljudi ima problem s tim. Ja sam koristio sezam godinu ipo, u početku (2007. i pola 2008.) je radilo super (par puta se to desilo, pa sam zvao podršku koja mi je savjetovala da restartujem modem, svaki put), ali od negdje septembra 2008. je počelo svakodnevno da se dešava ista stvar kao tebi, znači jednostavno se izgubi net, i neće da se vrati sam, nego mora reset (tj vađenje usb kabla :d ). Nisam uspio sastaviti 24h bez pucanja.

Problem sam riješio tako što sam u januaru prešao na SBB i sve radi super, jes' da zna nestati neta i ovde, ali to mi se desilo jednom u roku od par sati, zbog nekog kvara...

Pa stanje je redovno, (sto se tice antivirusa redovno skeniranje) nista nisam primetio da se cudno desava sem toga, sacekacu par dana mozda stvarno telekom nesto cacka, znaci da nisam jedini kome se to desava, hvala

Da ne otvaram novu temu bezveze. Kopao sam bio nesto po kompu i nadjem screenshot is novembra 2008 za statistics rutera. Odem veceras proverim i vidim da su me prebacili sa fast na interleaved mode. Nisu imali razloga da ovo rade. Vrednosti pre i sada:

Ovo sto na prvoj pise 4095/253 to je bilo privremeno posto kad sam menjao paket sa 1mb na 4mb nisu racunali da imam i iptv pa su pogresno konfigurisali brzinu, sredili su sledeci dan. Nego bitna stvar,sto su me stavili u interleaved? Nisam proveravao bas dugo, ko zna koliko sam u tom modu. Jel mogu da ih zovem da im kazem da me vrate na fast, i jel uopste znaju da to urade... Jel je zvao neko da ga prebace, koja je procedura?

Jel si 100% siguran? posto sam relativno blizu centrali

edit:

Zvao sam ih, ipak kazu da mora da bude u interleaved modu kad se ima iptv. Ja sam se tripovao zbog toga sto mi je downstream SNR margin dosta losiji i ispod 25, a trebalo bi da bude 25-40, kaze lik to je zbog iptv-a i da ne moze tu nista da se uradi. Inace konekcija je u redu imam oko 3.95mb/250 26ms na speedtestu, nekad vise.

Poslednja izmena:
Jel si 100% siguran? posto sam relativno blizu centrali

edit:

Zvao sam ih, ipak kazu da mora da bude u interleaved modu kad se ima iptv. Ja sam se tripovao zbog toga sto mi je downstream SNR margin dosta losiji i ispod 25, a trebalo bi da bude 25-40, kaze lik to je zbog iptv-a i da ne moze tu nista da se uradi. Inace konekcija je u redu imam oko 3.95mb/250 26ms na speedtestu, nekad vise.

Meni je SNR oko 15 na paketu od 4Mbit, pa mi je protok i vise nego dobar, a relativno sam daleko od centrale (oko 3Km) ... tako da nemoj da brines!

Evo ti da vidis sta je int mode:
http://en.wikipedia.org/wiki/Interleaving

Interleaving is used in digital data transmission technology to protect the transmission against burst errors. These errors overwrite a lot of bits in a row, so a typical error correction scheme that expects errors to be more uniformly distributed can be overwhelmed. Interleaving is used to help stop this from happening.

Pa stanje je redovno, (sto se tice antivirusa redovno skeniranje) nista nisam primetio da se cudno desava sem toga, sacekacu par dana mozda stvarno telekom nesto cacka, znaci da nisam jedini kome se to desava, hvala

nisi jedini i kod mene neobee ima dana kad radi ko sat a ima i kad u roku od sat vremena pukne po 5-6 puta iritirajuce zar ne.
hteo sam par puta da odem i da im brecim modem u facu jer kod kuma isti provajder isti modem radi ko sat bez greske:mad:

Evo vec par dana radi ok, nadam se da ce tako i ostati, verovatno su bili neki radovi u pitanju. Pozdrav

Ja isto imam ovo smece od conexanta i na xp-u mi redovno puca veza i mora reset modema.Dok u W7,vec mesec i po od kako ga koristim,veza nijednom nije pukla.

Nazad
Vrh Dno