Šta je novo?

problem adsl jutarnje konektovanje

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Ovo sto cu vam sada otkucati i nije neki jak problem ali nervira...

Kada god ujutru palim komp da se konektujem na net modem ne detektuje adsl signal,nego moram (to sam slucajno provalio) da podignem slusalicu na telefonu da bi "pronasao" signal...
smesno znam...to samo ujutru tj kada upalim komp,ako mi slucajno pukne veza u toku dana postupak goreopisan nije neophodan..

Pa da, to prvo jutarnje palenje dok je ADSL skroz hladan je najkriticnije, isto to se desava i sa kolima kad je hladno, najkriticnije je prvo jutarnje, posle pali ceo dan. Kad otopli neces imati problema :)
Salim se naravno, pozdrav.

Tu nešto nije u redu. Da li ti je pravilno povezana instalacija (spliter pre svakog razdvajanja telefonske linije, ne posle)? Ako jeste, nešto je u kvaru, ili modem, ili spliter, ili je neki problem u centrali. Može možda biti i problem sa samim telefonskim aparatom.

Poslednja izmena:
povezano je ovako:

steker iz njega kabl do splitera br.1 pa telefon br.1.
isti steker,kabl to splitera br.2,iz njega kabl u adsl modem i telefon br.2.

Ovo je tek od skoro pocelo da zeza,znaci nista nije dirano..

pa verovatno je zato i problem...
znaci iz stekera treba da ide kabl do splitera....
od splitera lepo jedan kabl do ADSLa i nista vise
a na drugi konktor splitera povezujes sve telefone, faxove i ostale uredjaje... i nema greske sve radi :)

jesi prob'o da zamenis mesta splitter-ima?
kad ih vec imas 2...

jesi prob'o da zamenis mesta splitter-ima?
kad ih vec imas 2...

Probao jos ranije kada sam radio povezivanje i to nema sanse da proradi(dve razlicita proizvodjaca splitera).Domaci spliter nije hteo da radi na telefonu a kinez spliter bez problema.

Vrh Dno