Šta je novo?

Problem Adsl Beotel

• Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja
A

acabg

Guest
Pozdrav

Dal neko ima zadnjih par dana problem sa adsl-om beotel?

Naime meni zadnjih par dana radi uzasno,veza puca na svaka 2-3 sata jednostavno se ugusi i moram reconect! Koristim ga vec 6 meseci i nisam imao problema do pre par dana,a kako volim da skinem poneki veci fajl recimo sa megaupload (gde ne mogu da se koriste dl manageri) nikako ne mogu da skinem fajl,taman dodjem do pola veza pukne UZAS SVIH UZASA

Kako je kod ostalih ima li neko slicnih problema ili samo ja ? :wall:

centrala je dunav ako to nesto znaci

hvala

Nisi jedini, ja od juche imam iste probleme, a ovo se inache deshavalo pre par meseci. Krunski Venac.

Isto dunav, ista stvar.Bas iritirajuce.

Isti problem vec oko nedelju dana. Centrala centar.
Ako se ovo nastavi, menjam provajdera.

ps Evo ga opet...grrrrrrr

Zvezdara...
Kod mene taj problem postoji od pocetka. Samo sto je pre nekog vremena taj raspon pucanja polako spao na desetak sati, a par puta mi je net izdrzao i celi dan!!!!!

No, u poslednjih par nedelja, nikada jutro nije docekao, a da veza nije pukla. Zaista frustrirajuce, a tehnicka podrska se pravi pametna i glumi ludilo, umesto da lepo kazu sta nije u redu.

nego komsije sa dunav centrale kako pocinju vasi brojevi? sa 75 ili 76? tj.275 ili 276? ja sam na dunav centrali, 75, nikako da mi pomene broj, ceo komsiluk prebacili na novu centralu a mene nikako. :(

sorry za offtopic.

velko je napisao(la):
nego komsije sa dunav centrale kako pocinju vasi brojevi? sa 75 ili 76? tj.275 ili 276? ja sam na dunav centrali, 75, nikako da mi pomene broj, ceo komsiluk prebacili na novu centralu a mene nikako. :(

sorry za offtopic.
329

Poslednja izmena:
Konjarnik - radi ko sat! :banana:
Online sam vec 5 dana i 10-ak sati, steta sto ne mogu da zakacim sliku uz poruku da vidite :wall:

Ruter ili modem?

USB modem (Aethra Starmodem sa ADI cipsetom) - ne daju mi ruter :mad:

neverovatno!!!

tacno na 2:47 min veza se zaglupi pa pomaze samo reconect ili jednostavno pukne ali tacno posle 2:47 min online :wall:

zvao sam tehnicku podrsku rekose bice sredjeno u toku dana aj i to cudo da vidimo :eyebrows:

i ja imam istih problema. posle nekog vremena samo nestane protoka. ostanem ja konektovan ali nema nikakvog protoka i pomaze samo reconnect. to se javlja u poslednjih par dana. centrala je Akademija. inace, imam asus modem.

koristim Sagem-ov modem i imam isti problem pa me interesuje da li je resenje uzeti nov?
Pozdrav!

P.S. Centrala Cukarica....

Ma nema to veze sa modemima, sa Beotelove strane nešto nije u redu i nemaju predstavu šta. Danas sam ih zvao, i kao ...ja sam ADSL podrška, za vikend nije ništa moglo da se uradi, treba nešto da se resetuje... Pa što ga nisu resetovali do podneva, nego obećavaju u toku dana... Očigledno nemaju pojma šta ih je snašlo.

PoisonFree je napisao(la):
i ja imam istih problema. posle nekog vremena samo nestane protoka. ostanem ja konektovan ali nema nikakvog protoka i pomaze samo reconnect. to se javlja u poslednjih par dana. centrala je Akademija. inace, imam asus modem.

Identicno i kod mene od reci do reci cak je i centrala ista, s'tim da mene ovo smara vec dva meseca ako ne i vise

I kod mene isto, veza puca u proseku 2-3 puta dnevno i to od kad imam adsl, a to je zadnja 4 meseca. Za to vreme je mozda 4-5 puta izdrzala ceo dan da ne pukne. Tuga... Inace centrala Zvezdara.

Pozdrav

Poslednja izmena:
osim sto puca ~4x dnevno zadnjih dana, DL radi odlicno
zemun
sagem modem

dakle definitivno nisam jedini... ali kako samo lazu pa to je neverovatno!!!

Te imate viruse, pa radovi, pa drajveri losi, pa modem los, pa da zamenimo modem i jos sto slicnih izgovora i sto je najgore trose nase vreme umesto da kazu ne valja to i to i barem da se zna sta se desava, a ne ovako, bruka na sta lici aDSL koji bi trebao biti stalan pristup netu!!!

Uzgred, opet mi je pukao net u toku pokusaja da pogledam sta sam napisao!!!! Strasno!!!

Poslednja izmena:
Wele je napisao(la):
osim sto puca ~4x dnevno zadnjih dana, DL radi odlicno
zemun
sagem modem

haha... pa radi odlicno kad se polovini ljudi umrtvi veza a da to ni ne skapiraju:))

Evo i ja da se prikljuchim zhalbama... Vozdovac, 397... isto puca na svakih 2:47... (al de bash nadje 2:47 :D )....

Sto rece Heinz na Beotel forumu, ima drugih provajdera... a i neki su jeftiniji... Sta da se zezam sa beotelom kad smaraju...

Ista prica, ASUS ADSL modem, centrala Banovo Brdo 254

popa je napisao(la):
koristim Sagem-ov modem i imam isti problem pa me interesuje da li je resenje uzeti nov?
Pozdrav!

P.S. Centrala Cukarica....

ljudi, ovaj modem je igracka, laksi od paklice cigareta i ne bi me iznenadilo da je do njega problem (i slicnih naravno).Kada se ozbiljno zamislim nad problemom, nisu slucajno neki modemi (ruteri) i po 40-tak eura a kako li je tek ovima u Beotelu, sada kad su shvatili da je citav kontejner uvezenih modema, zapravo za kontejner...i kako to reci korisnicima...Sokirao sam se kada sam ga video i smem da se kladim da nije kostao vise od 4-5 eura po komadu...
Pozdrav!

Sigurno su ih na kilo kupovali :D
Inace, ne verujem da je problem do modema jer i drugi provajderi daju na upotrebu takve kante pa se niko ne zali koliko vidim :smash:

Ja sam restartovao rachunar posle duzeg vremena i sad sam preshao magichnih 2.47 h. Videcemo.

Al' ne kod mene, puklo posle 4 sata i dvadesetak minuta...

Meni je danas pucalo par puta, inače šljaka odlično... Rekord beše više od desetak dana, možda čak i 15, attachovao sam screen capture. Ni tada nije pukla veza, morao sam da restartujem komp iz, ne sećam se ni sam kojih razloga... :)

Meni deluje da to nema veze sa Beotel-om, nego Telekomom i njihovom opremom i odžavanjem.

edit: bilo je malo jače od 12 dana, ispravka. :)

Poslednja izmena:
ma da.
Nije to do beotela...to je do telekoma i njihovih centrala.

Ja sam na Zvezdari i od kad sam poceo da koristim ADSL to se desava. Protok stane. Primetio sam da se uglavnom to desava kad prodje 11-12h nocu. Nocu mnogo cesce puca nego preko dana.
Nedavno su nesto radili na centrali zvezdara i adsl nije radio dobar deo dana, posle toga je radio nesto bolje, manje se diskonektova0.
Menjao sam modem..prvo sam imao ASUS pa su mi promenili na SAGEM. Ista stvar...sa tim sto mi se SAGEM vise svidja a ASUS mi je nakako radio bolje mada su skoro isti...brzina prenosta ista samo se ASUS brze aktivirao...

Poslednja izmena:
Da, Xaver, ali ko nama prodaje uslugu, Beotel ili Telekom???

Na njima je da fer kazu o cemu se radi, i da ganjaju Telekom da to resi, nema druge, jer ovo zaista ninasta ne lici. Moram da dajem pozarstvo porek kompa kada dizem nesto ozbiljnije na net?!?!? Pa jel to ima negde???

ne znam da li se i vama desavalo, ali povremeno (jako retko) od kako su poceli ovi problemi, dogadja se i jedna dobra stvar. naime, protok nekad neverovatno skoci, i to ne samo na par sekundi nego stoji i po par minuta. recimo, juce sam skidao nesto i krenulo je sa standardnih 25kb/s da bi se popelo na preko 40kb/s. takodje, skoro sam skidao i nesto sa dc++ i nekih 15minuta islo je oko 90kb/s.

Nazad
Vrh Dno