Šta je novo?

Problem - 8500 LE

B

Boss

Guest
Imam Gigabyte 8500 LE (AP64D-H) i OGROMNE probleme sa njom (verovatno). Radim pod win XP pro i instalirao sam prvo drajvere sa gigabytovog sajta a zatim drajvere skinute sa atijevog sajta (power by ATI). Sve je radilo dobro, igre - Iron storm, Fifa 2003, Hitmen ... - medjutim kad sam instalirao UT 2003 posle nekih desetak minuta igranja ceo sistem se zaglavi i nista ne pomaze osim reseta. Posle toga win XP proverava disk, nalazi i popravlja greske po disku i na kraju kad se digne prijavi da se oporavio od ozbiljne greske koju je najverovatnije prouzrokovao ATI 8500. Ajde da prezalim UT2003, ali posle nekog vremena instalirao sam Need for speed HP2 i desava mi se isto - zatim RallySport challenge isto - da napomenem da sve druge igre i ozbiljni programi rade savrseno. E jedna stvar je zajednicka za sve tri igre - na pocetku se svuda pojavljuje nvidijin logo. Da li je neko imao slicnih problema ?

Boss je napisao(la):
E jedna stvar je zajednicka za sve tri igre - na pocetku se svuda pojavljuje nvidijin logo. Da li je neko imao slicnih problema ?

Nesto tu nije u redu. Kakav nvidia logo.

Re: Re: Problem - 8500 LE

Misko je napisao(la):
Nesto tu nije u redu. Kakav nvidia logo.

Ma baci tu kartu u djubre i uzmi TI4200 :D :D salim se malo probaj da prebacis u OpenGL u UT2003 ako si igrao u D3D i obrnuto a ako si ito radio onda nemam pojma sta mu je.

Boss je napisao(la):
Imam Gigabyte 8500 LE (AP64D-H) i OGROMNE probleme sa njom (verovatno). Radim pod win XP pro i instalirao sam prvo drajvere sa gigabytovog sajta a zatim drajvere skinute sa atijevog sajta (power by ATI). Sve je radilo dobro, igre - Iron storm, Fifa 2003, Hitmen ... - medjutim kad sam instalirao UT 2003 posle nekih desetak minuta igranja ceo sistem se zaglavi i nista ne pomaze osim reseta. Posle toga win XP proverava disk, nalazi i popravlja greske po disku i na kraju kad se digne prijavi da se oporavio od ozbiljne greske koju je najverovatnije prouzrokovao ATI 8500. Ajde da prezalim UT2003, ali posle nekog vremena instalirao sam Need for speed HP2 i desava mi se isto - zatim RallySport challenge isto - da napomenem da sve druge igre i ozbiljni programi rade savrseno. E jedna stvar je zajednicka za sve tri igre - na pocetku se svuda pojavljuje nvidijin logo. Da li je neko imao slicnih problema ?

Ako hoces mozes da doneses karticu do mene da je probamo. Ja sam imao Radeon-a 7500 od GA i radio je odlicno. A ako iskopam pare mozda je i kupim :)

Evo ja imam 8500 built by Ati, i koristim drivere skinute sa rage3d.com, rade savrseno i u 98-ci i u 2000/xp-u.

Boss je napisao(la):

Problem je verovatno zbog UT2003 posto on pri instalaciji ne pitajuci te izvrsi update sa DX8.1 na DX8.1b sto se izgleda nije svidelo tvojim trenutno instaliranim drajverima. Moj ti je savet da skines najnovije Catalyst drajvere (2.4), DEINSTALIRAS stare, resetujes sistem i instaliras nove.
E da, za NFS HP2, special effects smanji na high, na highest pravi probleme sa 8500 karticama.

reinstaliraj drajver

imam AR 8500le i radi (da cuknem vo drvo) fantasticno, u 3d marku 8180 poena, sto mi je, svakako, sasvim dovoljno jer i nisam neki igrac.
presao sam celi ut2003 bez i jednog problema sa najnovijim drajverima skinutim sa net-a. moj ti je savet da uradis isto ili da ubijes sistem i instaliras sve ponovo. ako sve lepo radi sa minimumom instaliranih programa napravi imidz na cd-ovima zbog eventualnih problema (lakse se bakces oko podizanja sistema) i onda... djuskanje do zore
FX

imao sam ja ne slicne nego iste probleme sa R9000pro,ali sam skinuo nove drajvere "built by ati" bez obzira sto imam "powerd by ati" kartu,instalirao ih i sve je profunkcionisalo savrseno.porobaj da ucinis isto.

pozdrav

Re: Re: Problem - 8500 LE

Vocko je napisao(la):
. A ako iskopam pare mozda je i kupim :)

ako ti nije frka da cekas da kupis kartu,mogu da se raspitam kod mojih drugara i nabavim ti CRUCIAL 8500LE , meni je bio nudjen svojevremeno ali ga nisam uzeo zbog memorije koja je deklarisana na 6ns , ali ako ti ne smeta ...
clock karte je 250/250 i nisam probao da je klokujem.
ako si zainteresovan pisi pa da se raspitam ima li ih jos.

pozdrav

AMAN LJUDI !!!

Ovi Excalibur R8500LE rade fenomenalno.

Karta je zaista odlicna.Default 275/275,memorija 4ns nije neka na OC,ali jezgro ide i na 320 sto i nije lose.Slika briljantna.Kod mene daje 10600 poena u 3Dmarku,neclockovana a to je vise nego BB ATI nasviran,koji sam imao ranije.Istini za volju moze biti da je do novijih catalista ali vrlo je cudno opet.U konkurenciji 5 nvidia koje imam kod sebe(sve Ti4200 i jedan Ti4600),trenutno vodi na listi za ostanak u mojoj masini.

Re: AMAN LJUDI !!!

simpson H je napisao(la):

Karta je zaista odlicna.Default 275/275,memorija 4ns nije neka na OC,ali jezgro ide i na 320 sto i nije lose.Slika briljantna.Kod mene daje 10600 poena u 3Dmarku,neclockovana a to je vise nego BB ATI nasviran,koji sam imao ranije.Istini za volju moze biti da je do novijih catalista ali vrlo je cudno opet.U konkurenciji 5 nvidia koje imam kod sebe(sve Ti4200 i jedan Ti4600),trenutno vodi na listi za ostanak u mojoj masini.

Ako ni zbog cega drugog, trebalo bi da je ostavis zbog tih silnih poena u 3DMarku. :D :p

Re: AMAN LJUDI !!!

simpson H je napisao(la):

hej.simpsone,ja mogu da pazarim istu za 100e,nego da li da menjam mog radeta 9000pro za nju ili da cekicam R9500pro?
poz.

Re: Re: AMAN LJUDI !!!

Mali HoBiT je napisao(la):
hej.simpsone,ja mogu da pazarim istu za 100e,nego da li da menjam mog radeta 9000pro za nju ili da cekicam R9500pro?
poz.
Kupuj odmah.Evo ja ti nudim da mi obezbedis 15 kom po 105€ i siguran sam da bi i Gedza uzeo jos 15 za te pare.Javi mi se na PM da se dogovorimo.Stvarno nemogu da zamislim da je imas po toj ceni :( .Pruza ti se prilika da je dobijes dzabe+da ti ostane kusur.Iskoristi je:D :D

Re: Re: AMAN LJUDI !!!

Mali HoBiT je napisao(la):
poz.

Zasto bi uzimao ovu 8500 kad je 9000 brzi, k'o sto rece :D

BTW fenomenalna karta. Imao sam privilegiju da je vidim kod Simpsona na Nec-ovoj 19", fantasticna karta, ako ni zbog cega drugog, a ono zbog slike, rame uz rame sa nvidijom (i namerno ovo kazem sa nvidijom)

Re: Re: Re: AMAN LJUDI !!!

Brutalan Zlica je napisao(la):
Zasto bi uzimao ovu 8500 kad je 9000 brzi, k'o sto rece :D

BTW fenomenalna karta. Imao sam privilegiju da je vidim kod Simpsona na Nec-ovoj 19", fantasticna karta, ako ni zbog cega drugog, a ono zbog slike, rame uz rame sa nvidijom (i namerno ovo kazem sa nvidijom)

uzeo sam je jer je 100 evra,a prodajem je poznaniku za 140 evra,jel to dovoljan razlog+sto ce mi biti u masini dok mi ne stigne neki" shit "od R9500-nonpro koju cu opet prodavati.

pozdrav

Hvala na svim savetima !

Elem probam ja da predjem na Win ME, racunajuci problemi ce nestati - ali sranjima nikad kraja ! Prvo drajveri nisu hteli da prodju, tj masina se svaki put zaglavila posle resetovanja i to sa svim mogucim drajverima - gigabytovim, built by ati, powerd by ati ! Na kraju i prorade posle instalacije VIA4in1 drajvera ali sve ikone BAS SVE, su totalno crne. Ali mukama tu nije kraj, naizgled sve radi stabilno (ikone su i dalje crne), medjutim svaki put kad pokusam da gledam neki DIVX WinME se ukoci i posle reseta registry pukne i spasa nema. Danas cu pokusati da ubacim Matrox pa da vidimo !!

a jel tebi ta kartica u garanciji?

1)ako jeste ne znam sta cekas ali ja bih prvo odradio sve ovo pod 2

2)ako nije izbaci sve iz masine osim atija, formatiraj hdd, pa lepo digni operativni sistem (npr win2000 ili XP), drivere za chipset (ne napisa koja je m.ploca i sl), directx8.1b, powered by ati drivere pa da vidimo

evo ja ti nudim isto GIGABYTE R9000pro i doplatim ti 15-20evra ti meni tvoju kartu,ja tebi moju.ako hoces karta je u full retail pakovanju,izuzetno overklokabilna(320/320),stvarno odlican primarak.a ja cu tvoju kartu lepo da prodam drugaru koji radi samo 2D.

poz.

Mogu da ti kazem da je ponuda primamljiva - ali daj mi jos dan dva da pokusam jos par stvarcica.
Odgovor na pitanje zasto se uopste trudim oko ove kartice je taj da sam istu doneo ovde na posao i sve radi kako valja ! Tip od koje sam kupio kaze da mi je mozda AGP slot ostecen ili da probam da updejtujem bios na ploci - sve sam to vec odradio, a turio sam matroxa g450 juce u masinu i sve radilo OK. Naravno nisam mogao da pokrenem neke zahtevnije igrice ali sve ostalo je radilo celu noc. Tako da cu joj dati jos ovaj vikend pa onda ZDRAVO !

PS: prilazem izgled desktopa i menija posle instalacije MEa.

Boss je napisao(la):
Mogu da ti kazem da je ponuda primamljiva - ali daj mi jos dan dva da pokusam jos par stvarcica.
Odgovor na pitanje zasto se uopste trudim oko ove kartice je taj da sam istu doneo ovde na posao i sve radi kako valja ! Tip od koje sam kupio kaze da mi je mozda AGP slot ostecen ili da probam da updejtujem bios na ploci - sve sam to vec odradio, a turio sam matroxa g450 juce u masinu i sve radilo OK. Naravno nisam mogao da pokrenem neke zahtevnije igrice ali sve ostalo je radilo celu noc. Tako da cu joj dati jos ovaj vikend pa onda ZDRAVO !

ako ti nista ne uspe,javi,pa da pravimo posao.
pozdrav

---------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------

Slican problem sam imao sa 3d club Radeon 9000. Probao razne drajvere i ikonice crne kao ko kod tebe i onda..... Probaj ovu glupost nakon cega je bilo sve OK.

Display properties - effects - visual effects. Ukljuci 'use large icons', restartuj racunar, vrati nakon restarta u normalu i sve radi. Doduse u pitanju je bio W98 se, i ako je bitno ASUS A7v266-c, XP 1600+ i ......

Ista karta od istog proizvodjaca, sa istim drajverima, na I815 nema anomalija

Pozdrav

Vidi ja sam pokusavao na Asusu A7V266-E i istom procesoru ko tvoj. BTW evo vec drugi dan kartica radi dan i noc kod mene na poslu i sve je ok. Jeste da nemogu da igram igrice ali po celu noc vrti Atijeve demoe i sve je ok. Masina je Compaqova sa Win2000. Boga pita sta se ovde desava !

Nazad
Vrh Dno