Šta je novo?

Problem 5900XT !!!!

SARGE

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
301
Ovako imao sam problem sa grejanjem graficke i promenuo sam kuler stavio sam znaci sve lepo kako treba cooler master i negreje se ali nije ni bio problem u grejanju kartice znaci jednostavno kada udjem u igru bilo koju ili benchmark bilo kakav komp jednostavno kao da ode u standby i na monitoru gori zuta lampica a kuleri i dalje rade na kompu nerazumem sta se desava :S

Napajanje sam stavio novo bilo koja druga kartica se lepo ponasa nemam tih problema!

Poslednja izmena:
Downclockuj karticu, to bi trebalo da resi problem... Ako ne resi... Nema druge, moraces da kupis novu!

slazem se sa colom ali proveri kako si stavio kuler

5900 XT kartice su (posebno asus gamer edition) bile cuvene po problemu sa molexom za dodatno napajanje.
Meni je konstantno prijavljivao da kartica nema dovoljno struje i obarao taktove memorije i gpu-a. Menjana su napajanja, molex proveravan ali nije pomoglo. ovo mi se desavalo na sve 3 asusove kartice
Nije racunar odlazio u standby, ali mozda zato sto sam ga ja onemogucio ili je starija revizija drajvera bila (davno te kartice bejahu aktuelne)
Zakljucaj je prost, 5900 serija se nije proslavila.
Jedino sto mozda da pogledas da se nije razlemilo na stampanoj ploci kartice veza molexa.\
Poz

Poslednja izmena:
Eto juce sam je opet stavio u komp znaci pokreno igicu da vidim znaci dali ce da radi i mozda 15min sam se zezao i opet se ugasi znaci ona se ponasa u windowsu sasvim normalno ali cim dodje u neku zahtevniju graficku aplikaciju ili igricu odma se ugasi :S nista nekontam :/ mada meni netreba za igranje !

Poslednja izmena:
probaj da sa rivom pratis stanje kartice
tj. ukljuci monitorig
pa prati temperaturu,
takodje probaj ono sto je CooLa rekao
ako to uspe znaci da kartica polako riknjava ili
da ne dobija dovoljno struje

Vrh Dno