Šta je novo?

probijen password na yahoo

narednik

Čuven
Učlanjen(a)
11.04.2005
Poena
630
Neko mi je probio (ili sta vec) password na mail-u na yahoo
Svi detalji sa tog maila su mi promenjeni (ukljucujuci i tajno pitanje u slucaju gubljenja passworda) tako da ni na koji nacin ne mogu da pristupim svom (starom) mail-u gde imam gomilu adresa koje su mi jako bitne. Moze li neko da mi pomogne oko ponovnog "vracanja" passworda na bilo koji nacin? :wall:

pa pisi njima tamo, njihovoj podrsci i napisi im ovo sto si napisao ovde

Oni shalju email sa passom na email adresu koji si naveo pri registraciji, ako se
dobro secam...

.

Poslednja izmena:
Negde sam pročitao da je postojao bug za takeover yahoo mail naloga... nisam baš siguran gde.

Septimus je napisao(la):
Oni shalju email sa passom na email adresu koji si naveo pri registraciji, ako se
dobro secam...
Da, ali da bi ti poslali pass na mail, morash da odgovorish na sigurnosno pitanje, koje menjash u samim account settingsima, koje mu je (kao sto covek rece) neko promenio. Bojim se da nema spasa, sem da kontaktira podrshku...

taba je napisao(la):
Bojim se da nema spasa, sem da kontaktira podrshku...
Ja baš nešto ceo dan razmišljam... A kako će podrška znati da je on pravi vlasnik?

Plus što ne postoji podrška za free yahoo naloge. I ja sam iskusio 'gubitak' jednog yahoo naloga, i takođe ne znam kako je došlo do toga.

Ma ko zna zasto se to sjebalo, zasto bi neko bas njemu hakovao mail? To mi je malo..........

U svakom slučaju neka piše podršci... Ja sam im jednom pisao zbog nečega i odgovorili su mi a e-mail adresa je proradila. E sad, neko reče da za free naloge nema podrške, ja sam im pisao pre 5-6 godina, ko zna šta se u međuvremenu promenilo.

Piši propalo :(

Moguće da su ti bili uključeni "cookie"-ji pri logovanju na neki računar (koji nije tvoj na poslu ili kod kuće), pa je neki nadobudni i besposleni korisnik video da si se ulogovao, ušao u tvoj account i promenio podatke... Tek tako, iz dosade.

Možda si se logovao iz nekog Internet cafea, ili sa nečijeg kompjutera. Taj neko, ako malo bolje barata cookie-ima, može lako da nađe tvoj user/pass...

Dakle, preporuka: pređi na gmail, mail.ru itd. Mislim i takođe da je "piši propalo" :(

Još jedna mogućnost je da se pojavio nekakav lažni prozor za logovanje na Yahoo mejl, koji je bio (gotovo) identičan originalnom, pa je na taj način pasvord 'otišao' u nepovrat, tj. neko ga je elegantno mazn'o. Ja sam uveren da je meni tako propao jedan nalog, pošto sam se logovao isključivo od kuće, sa ličnog kompjutera.

Pozdrav

Inache, zbog ovakvih stvari uvek backapujesh adresar i ostale podatke. A, ponovicu josh jednom, placeni email servisi sve vishe imaju smisla, kome je potrebna pouzdanost i ostalo.

Pa pazi, ako kucaš u browser: www.mail.yahoo.com i izađe ti maska za login, ne verujem da je tako moguće da ti neko uđe u nalog, pre bih rekao da je problem sa cookie-sima. Ali, bilo je u par navrata i masovnih krađa Yahoo naloga tako da... bolje pređite na neki sigurniji mail server.

I meni se desilo jednom, ali je pametnjakovic poslao email sa tog naloga da se pohvali pa sam mu pronasao (fiksnu) IP adresu i prijavio ga, he he he...

Meni se desilo da se sam account zeznuo, koji nije ni bio koriscen neko vreme, a nije postojala ni mogucnost da neko mazne cookie pa da to odradi.

Nazad
Vrh Dno