Opet je nejasno, jel` uspeva query ili ne uspeva. Ja sam imao problem da se drajver instalira, ali port nece da se otvori (odnosno ne prolazi query). Utvrdio sam da su irq-ovi koje zauzima modem visoki (16,17,18 u raznim premestanjima i cackanjem po bios-u), i da se izgleda sudara sa necim (najverovatnije usb). Ovakav problem je u principu resiv, jer samo treba naterati modem (ili bios) da zauzme irq koji nije zauzet i onda bi trebalo sve da radi, uz minimalno podesavanje (init string).
Neki su uspeli da rese sa verzijom drajvera 8.24. Ne znam, izgleda da dosta sve zavisi od same kombinacije modem-ploca. Neko ne uspeva da namesti modem za pola sata, i proglasi ga za neopevano sra**e, jer sa drugim modem to uspe za minut vremena. Ja ipak volim da saznam u cemu je zvrcka, i za mene je svaki hardver ispravan dok se suprotno ne dokaze. A imao sam prilike da vidjam da je nesto sasvim ok, al` samo ako se nabode prava kombinacija setovanja pod bios-om, os-om, i naravno drajverima.
Nekad je bilo dosta samo ukljuciti pod bios-om opciju "PnP OS installed" i da sve dodje na svoje mesto, a za neke stvari resenje ne nalaze nedeljama ni oni koji sklope&instaliraju po par racunara dnevno. Ako mozes ostavi modem koji ti radi, a onaj koji je problematican stavi u neki drugi racunar. Cesto se tako rese dva problematicna modema, mislim, zamene im se mesta, pa se uspostavi da onda svaki radi dobro.
Za detalje, najbolje search-uj forum, sto Filo vec rece. Ima toga dosta
Ajd` da ponovim po stoti put za one koji su propustili. Ako modem hoce da okrece broj, al nece da uspostavi vezu, ili ne prepoznaje busy signal, onda tamo gde treba da stoji init string stavite
%T19,0,2a
(umesto atx3) .Vazi samo za agere i lucent modeme. Ako nekoga zanima sta radi ovaj string takodje neka upotrebi Search.