Šta je novo?

Probao sam sve ali...

• Začetnik teme Začetnik teme FanTOM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FanTOM

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2002
Poena
609
ne radi mi modem na xp-u

Imam agere PCI soft modem (lucent)oznaka cipa SV92P-T00,pod 98 radi OK ali ga na XP ne mogu cak ni instalirati,prilikom instalacije drajvera blokira se sistem,probao sam vise drajvera i uvek isto.ako neko zna neka pomaze!Hvala

Re: ne radi mi modem na xp-u

FanTOM je napisao(la):
Imam agere PCI soft modem (lucent)oznaka cipa SV92P-T00,pod 98 radi OK ali ga na XP ne mogu cak ni instalirati,prilikom instalacije drajvera blokira se sistem,probao sam vise drajvera i uvek isto.ako neko zna neka pomaze!Hvala
razlog je u agere PCI soft modem
da je to lucent winmodem sve bi bilo bolje
imas jedno 46 raznih rasprava na ovu temu na forumu pa mozes malo da koristis search i dobices odgovore na sva pitanja

a potrazi i u delu foruma hardver-periferije, probaj 8.24 drajvere pa javi kako se ponasa. Usput ovo 8.24 ti je i kljucna rec da nadjes posledje postove na ovu temu.
.

8.24. sam jedini uspeo da instaliram a da ne blokira sistem ali modem ne radi ,not aviable.Sta sad da radim nemam pojma jedino da probam neku drugu verziju XP-a.

nisi morao da otvaras novi thread, a kad si ga vec otvorio oni koji nisu citali tvoje prethodne postove bi bili zbunjeni.
Bilo bi dobro da pogledas poslednji post iz tvog ranijeg threada gde opisujes problem sa agere modemom, a i da tamo nastavimo celu diskusiju.

probao ali...

ista nisam uradio.Neznam sta jos mogu da uradim?

Opisi blize problem. da li uspevas da instaliras drajvere, da li prolazi query modem, pa samo ne nomes da uspostavis vezu, ili kad instaliras drajvere modem nece da se query-uje (odnosno ne otvara port).
Ili samo ne uspevas da dobijes dial tone.

Slican problem

DS9 je napisao(la):
da li uspevas da instaliras drajvere, da li prolazi query modem, pa samo ne nomes da uspostavis vezu
Desava mi se upravo ovo sa slicnim modemom, sta mislis da bi moga biti razlog.
Kad stavim drugi modem, radi OK. Inace u pitanju je Win modem.

Opet je nejasno, jel` uspeva query ili ne uspeva. Ja sam imao problem da se drajver instalira, ali port nece da se otvori (odnosno ne prolazi query). Utvrdio sam da su irq-ovi koje zauzima modem visoki (16,17,18 u raznim premestanjima i cackanjem po bios-u), i da se izgleda sudara sa necim (najverovatnije usb). Ovakav problem je u principu resiv, jer samo treba naterati modem (ili bios) da zauzme irq koji nije zauzet i onda bi trebalo sve da radi, uz minimalno podesavanje (init string).

Neki su uspeli da rese sa verzijom drajvera 8.24. Ne znam, izgleda da dosta sve zavisi od same kombinacije modem-ploca. Neko ne uspeva da namesti modem za pola sata, i proglasi ga za neopevano sra**e, jer sa drugim modem to uspe za minut vremena. Ja ipak volim da saznam u cemu je zvrcka, i za mene je svaki hardver ispravan dok se suprotno ne dokaze. A imao sam prilike da vidjam da je nesto sasvim ok, al` samo ako se nabode prava kombinacija setovanja pod bios-om, os-om, i naravno drajverima.
Nekad je bilo dosta samo ukljuciti pod bios-om opciju "PnP OS installed" i da sve dodje na svoje mesto, a za neke stvari resenje ne nalaze nedeljama ni oni koji sklope&instaliraju po par racunara dnevno. Ako mozes ostavi modem koji ti radi, a onaj koji je problematican stavi u neki drugi racunar. Cesto se tako rese dva problematicna modema, mislim, zamene im se mesta, pa se uspostavi da onda svaki radi dobro.

Za detalje, najbolje search-uj forum, sto Filo vec rece. Ima toga dosta

Ajd` da ponovim po stoti put za one koji su propustili. Ako modem hoce da okrece broj, al nece da uspostavi vezu, ili ne prepoznaje busy signal, onda tamo gde treba da stoji init string stavite
%T19,0,2a
(umesto atx3) .Vazi samo za agere i lucent modeme. Ako nekoga zanima sta radi ovaj string takodje neka upotrebi Search.

prilican sam laik pa cu ti to tako i opisati ,prilikom instalacije drajvera komp.se blokira i kad ga resetujem , XP prijavljuje novi hardver detektovan na kompu ali ga ne prepoznaje i trazi da instaliram nove drajvere.probao sam sve drajvere koji su u opticaju na forumu i nista.Inace imam Gigabyite plocu.

FanTOM je napisao(la):
prilican sam laik pa cu ti to tako i opisati ,prilikom instalacije drajvera komp.se blokira i kad ga resetujem , XP prijavljuje novi hardver detektovan na kompu ali ga ne prepoznaje i trazi da instaliram nove drajvere.probao sam sve drajvere koji su u opticaju na forumu i nista.Inace imam Gigabyite plocu.

Izuzetak:
kad instaliram drajvere 8.24 modem ne radi i u device menager-u za modem pise:
device status:This device is not confifured correctly.(code 1)
Sta da radim?

DS9 je napisao(la):
nisi morao da otvaras novi thread, a kad si ga vec otvorio oni koji nisu citali tvoje prethodne postove bi bili zbunjeni.
Bilo bi dobro da pogledas poslednji post iz tvog ranijeg threada gde opisujes problem sa agere modemom, a i da tamo nastavimo celu diskusiju.
Ma verovatno se covek zeznuo jer su dugmad "New thread" i "Post reply" jedno do drugog 🙁 Mozda bi srecnija varijanta bila da novi thread moze da se otvori samo iz odredjene sobe, a ne i iz svakog pojedinacnog thread-a.
Valjda ce moderatori da premeste rhtead gde mu je i mesto...

Nazad
Vrh Dno