Šta je novo?

PRO konfiguracija ili working station - NO $$$ LIMIT

pole

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
619
Treba da sastavim dve identične konfiguracije za PRO primenu... ništa igrice, ništa OC... već Adobe CS3, Corel ...itd. (ali ne i za 3D max i slično).
Znači... svojevidnu radnu stanicu!
Po najavi ne bi trebalo da bude previše ograničenja kada je budžet u pitanju... ali o potencijalnim kompromisima naknadno.
Ovo je neki okvir... ideje, predlozi, iskustva...

Monitor: Samsung 245T ili neki pandan tome...
CPU: Q6600
Matična: Nemam predstavu šta i kako... P35 ??? Da li možda neka u koju može da se ubode više od 8 GB rama???
Memorija: 4GB minimum... ???
Grafička: ATI pasivno hlađena ???
HDD: 1 Raptor sistemski ili dva 7200rpm harda u RAID, + X komada za podatke... možda i to u RAID neki sigurnosti radi.
Napajanje: TT, Corsair... koliko W ??? (naravno što tiše)
Kućiste: dostojno ovakvog zmaja
Miš: ???
Tastaturu će najverovatnije dizajneri sami birati!!!

Takođe me interesuje koji operativni sistem da bi se prenebregao problem 32-bitnog Windowsa XP koji "vidi" maximalno 3 koma nešto GB...???
Da li Adobe CS3 može uopšte da iskoristi više od 4GB rama (recimo 8GB) a koliko 4 jezgra kod Q6600 ili bolje da se ide sa bržim C2D???

P.S. Postoji varijanta da se uzme jedan PC i jedan Mac... ali to tek treba da se vidi...

Hajde navalite sa savetima... ali ozbiljno molim Vas :smoke:

Poslednja izmena:
Ja na poslu imam
q6600 oc na 3200 gemini hladjenje
termal kuciste 650w
4gb take ms 800 kina ljuta al do sada ni najednom kompu nije pravilo picvajz
2x250 gb seagate vezanih raid 0
ati 2600xt modovana u fire gl 5200 i sljaka
monitor belinea 22 incha
windows xp na kom je napravljen swicher 3g i cs3 piratski full 18gb instalcija i sve sljaka ko ludo ja sam prezadovoljan.
Sto se tice 4 jezgra koliko sam primetio samo ih after effect koristi dok je zauzace procesora u ostalim aplikacijama minorno.Mada qvad u svakom slucaju je bolji barem zbog vremena koje dolazi a sto se tice adobea bitan je i radni takt procesora , trenutno ce neki dual core ako je dobro naklokovan da opegla qvada na defaultu.
Mozda bi trebo da porazmislis o kupovini neke pro kartice iz serije fire gl ili qvadro.

Spisak komponenti konfiguracije koje sam gore napisao nije bio za mene već za jedan dizajn studio, mada ja planiram da uzmem gotovo identičnu konfiguraciju za koji mesec. Ja ću da instaliram xp64 jer nedugo posle kupovine planiram još 4 GB ram memorije.

Poslednja izmena:
Pole, za diskove bih ti toplo preporucio jednu od sledece dve varijante:
- WD 640GB diskove u RAID0. Jako jeftini, a imaju performanse koje jedu Raptore i vishe nego famozni RE2 750GB
- Razmisli o SAS varijanti! Sada mozes naci NOVE 73GB 15K RPM diskove za ~100EUR. Uz neki naaajobicniji SAS kontroler jeste da ce biti skuplje od 2/3 x WD 640, ali ce i brzina biti extremno veca.

SAS 15K nije bucan kao sto su stariji SCSI 15K bili.
Jos ako su samo dva, ventilatori ce biti bucniji u ovakvoj mashini.

Nazad
Vrh Dno