Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2014

Neviđen potencijal ima...probajte apdejtovanu konzolnu verziju ako imate gde.

Pa ima, ali pričamo o lagu u pc verziji deset strana...

U prosloj Pes-u sut plus R1 je plasirana lopta a no ovom koliko vidim ove komande sluze za jace suteve. Kad iz igre probam da sutnem sa malo vece daljine lopta je balon,ali sa kockom plus R1 to je ozbiljan sut... Jos samo da udje neka :)

Boris Lozac Sorry, pogresno sa svatio post.

Postoji input lag kada igru "samo upalis" a razlog je vsync koji je po defaultu upaljen te nema opcija da se ugasi.

Kada vsync stavim na off kroz nvidia control panel, tada nema laga. Cim pritisnem pojavi se power bar.

Kako sam htio lockati FPS bez vsync, probao sam nekoliko opcija sa D3DOverrider koji bi kao samo lockao FPS no i takve su davale lag input. Samo kada stavim vsync off kroz nvidia CP, kada je FPS free i ide oko 230 u igri, tada nema nikakvog laga.

Taj lag sa vsync je meni toliko mali da cu ostaviti i sa njime igrati jer je slika ugodnija.

Znaci pricamo o brzini pojavljivanja power bara a ne o šutu ? Posto igra forsira da igracu sjedne lopta na odgovarajucu nogu. Nije da odmah zamahne.

Pricamo i o jednom i o drugom. Najvise se primecuje na promeni igraca, stisnem dugme i promeni se sa recimo malo manje od pola sekunde zakasnjenja, dovoljno da bude neigrivo.

Ista stvar.. Tesko smece ovaj novi iss.. Valjda ce nesto ispraviti u buducnosti.. Da li je neko pikao fifu 2014 i da li je igriva. ? Ne znam da li je za pc uopste i izasla,ali valja pitati :)

Sve u treningu su objasnili, sem kako se igraju vazdusni dueli. Znaci 90% vazdusnih lopti na sredini terena izgubim, a o centarsutevima u 16 da ne pricam. Kako se gradi pozicija za vazdusne duele? Ranije je bilo RB (ili RT) ili LB (LT) da se drzi pre skoka da se izgradi pozicija. Sad to ne radi.

E ako govorite o vremenu izmedju pritisnutog dugmeta i osutane lopte, bojim se da ce te se morati pomiriti sa tim jer se radi o mehanici igre.

Boris Lozac Evo ti snimljeno kak osi trazio, klip od mene gdje se mislim vidi da je poprilicno uredan odziv izmedju pritisnutog dugmeta i pojavljivanja power bara, a sto se tice osutane lopte, igrac iz nekog razloga cak i folira pa onda osuta:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xNqQhjwFRd0#t=39

Nije pojavljivanje bara brzinom svjetlosti ali mislim da je taj lag prihvaljiv. A ovo za sutanje lopte, ne znam zaista da li ce promjeniti.

Postoji tehnički problem u pc verziji, to je očigledno.

Na treningu nema kašnjenja kod mene, na utakmici užas. To je već dovoljan dokaz da neki problem postoji.

A i nisu baš bolesni da naprave onakvo kašnjenje namerno, shvatite to kao problem, a ne kao ideju. Verovatno će rešiti, ali jeste užasno glupo i neozbiljno.

Sve to govori da treba neki "babaroga" komp da bi sve bilo kako treba (čitaj dalje-minimum i7). :)

Na treningu nema publike, špica, nema 22 igrača, nema toliko zahtevnih procesa za cpu.

I meni je na treningu odziv trenutan a u igri kasni, tako mi je bilo i u davnoj prošlosti na nekom PES-u, na treningu ok, u igri kasni odziv, dok nisam kupio jači cpu.

Sve u svemu, ovaj PES izgleda traži jak komp za pravi doživljaj, znači ne solidan, ne 775 socket kao "može proći", nego dosta jak komp, procesor pre svega.

Cudno je da sve vreme pokazuje 60 fps...ali slazem se.

Sta trazi od konzole onda ? Nove dzojpede ?

Ima PES 2014 mnogo potencijala, samo da srede AI. NE smeta mi kasnjenje, cak ga i ne primecujem. Problem je taj sto odbrambeni igraci bleje u loptu ko ovce i tako automatski prave sanse. Malopre izgubio 4 - 2, odbrane imale vise rupa od svajcarskog sira.

@ glenn

Hvala, pa to je to, kao kod mene, kazem dobacivanje je najmanji problem, nisi uopste menjao igrace a to je najgore, kao i kod sutiranja i zaustavljanja igraca, pustis komande i treba mu jos jedno 5 metara da stane iz trka, to je mnogo veci problem. Ivane, daj ti neki video sa tom prosvetljenom konzolnom verzijom :D Jer citam sta pisu konzolasi na WENB i uglavnom svi pominju i tamo kasnjenje. Neko je dobro rekao, ne sme se na taj nacin 'simulirati' fudbal, fudbal je intiutivna igra, u trenutku se sve odvija i to ti igra mora omoguciti, a ovako moras da mislis dva poteza unapred zbog kasnjenja, to je definitivno lose resenje..

Poslednja izmena:
Je l' bolji od PES 2013 ? Skinuo sam narodnu, nisam probao jos. Je l'ga kupio neko, kakva je igrabilnost, online? :)

Na trenutke, u trajanju od 5 sekundi, pa onda duga pauza randoma, pa opet 5 sekundi, tih nekoliko sekundi magije kad se u PES-u sve kockice poklope, pogotovo u ovoj verziji, FIFA recimo moze samo da sanja, zato verovatno ko budale svake godine cekamo da vidimo hoce li se konacno to sve uklopiti u celinu :) Iskreno se nadam nekom patchu, prsti od potencijala..
Nego onaj Bocelli na pocetku ili sta je vec, samo njima moze da padne na pamet da ubace :D

Mislim da je Pavarotti :d

Kod:
Meni je ovaj Pes sve bolji. Kako sam presao na analog uzivam u igri. Kasnjenja nema (jedino malo kod promene igraca), to o cemu pricate je tromost igraca, ali takva je igra, to bi moglo malo da srede. Takodje konfiguracija nema veze, kod mene sve glatko i normalno radi na max@1080p.

Inace sam se dobro uigrao. Na superstar lako pobedim. Malopre 3:0, komp je imao samo jedan sut za celu utakmicu i to na pocetku :). I igram sa slabijom ekipom.

Neko je spominjao igranje glavom i vazdusne duele, mislim da to dosta zavisi od ekipe s kojom igras i od taktike.

Poslednja izmena:
Nije loš pes, mnogo je bolji od predhodnih verzija.

Cisto da napomenem da je izasla verzija za PC koja je smanjima bagove, tj usporenost

I mene zanima koja je to verzija u pitanju.

Meni samo malčice kasni promena igrača, a na ostale novitete se tek navikavam. Nisam siguran da li je to neki bag ili su developeri "to tako zamislili".

Prekjuče ga instalirao tek, a nemam mnogo vremena za pikanje.

Al je istrolovao lik sa novom verzijom :D

Šta reći, PES 2014 najbolja nedovršena igra koju sam igrao do sad :d

Identicno misljenje. Ako uspeju da ispeglaju seckanje u reprizama I poprave par bagova u igri, imacemo najbolji fudbal

Nazad
Vrh Dno