Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2014

Uuuuuuuu napredujem! Odigrao 1 - 1 prvu ligasku tekmu u ML. Poluvreme 20min. Prosao sve stavke u trening modu, i frapirao se kad videh za koliko fora nisam znao, i to osnovnih. :D Pocev od toga da se moze podesavati razdaljina pri hold-up play-u, jostling nisam ni koristio i jos par bitnih stvari. Ali hit mi je kada krene tekma, momentalno se gubim i dok igram pokusavam da se prisecam "kako sad bese ide jostling", "auuu kako li ono ide onaj dribling"... nauka. :D

Ja cu vam samo reci da posle x godina kupujem prvo PES, fifu mozda i ne uzmem, videcu kakva je next-gen. Primnio sam se na ovo :D.
Nije savrseno, daleko od toga, ali smorilo me sve ostalo i ovde ima par stvari koje su mi do sada falile. Uzivam da igram sad kad sam se malo navikao. Verovatno i ne vidim neke stvari koje vidite vi koji ste poslednjih godina igrali PES, ali briga me. Ovo sa odzivom koji bi se svakome svideo bi bio najbolji fudbal ikada za mene, a i ovako je verovatno.

Poslednja izmena:
^Dobro je, još jedan izlečen :d

Poslednja izmena:
pomoć

Igram PES na PC-u, :wall:džojstik mi uopšte ne reaguje, samo tastatura, šta da radim???:wall::wall::wall:

Koji gamepad imas? Jesi li namestio u podesavanjima kontrole?

Poslednja izmena:
Igram PES na PC-u, :wall:džojstik mi uopšte ne reaguje, samo tastatura, šta da radim???:wall::wall::wall:
Ni meni nije radilo dok nisam prebacio sa XInput na DirectInput.
123.png

Kakvo je ovo djubre od igre? Komande kao u Tekkenu - gore, dole, desni stick, drz nedaj....Dok igrac potrci, dodje nova godina.. Dok okrenes igraca tj dok on odigra sitan vez, proso voz...
Grafika katastrofa, menu jos gori a o kretanju kroz isti ili postavke taktike da ne pricam...Online je tek poseban pakao.
Disk je zavrsio u djubretu, kljuc poklonjen a Konami je kod mene definitivno stavio tacku na I.

Kakvo je ovo djubre od igre? Komande kao u Tekkenu - gore, dole, desni stick, drz nedaj....Dok igrac potrci, dodje nova godina.. Dok okrenes igraca tj dok on odigra sitan vez, proso voz...
Grafika katastrofa, menu jos gori a o kretanju kroz isti ili postavke taktike da ne pricam...Online je tek poseban pakao.
Disk je zavrsio u djubretu, kljuc poklonjen a Konami je kod mene definitivno stavio tacku na I.

Nazalost, slazem se. Igram PES vec 14 godina, od '99-te i onog cuvenog Winning Elevena, i ovo je prvi PES koji sam deinstalirao!

I ja sam od onih kojima se novi PES ne sviđa (naterao sam sebe da odigram 5-6 utakmica). Mahom su ljudi iznad mene rekli ono zbog čega se i meni ne sviđa, tako da... PES propada već, evo par godina, i ako se ne smisle, neće im na dobro izaći novo, a ni nama (ne bi valjalo da Fifa ostane sama).

Da pitam ove sa "zverinama" od kompa, da ne bude pljujem PES a zapravo imam slab komp.
Ovaj odziv komandi jel' kod vas normalan ili i tu ima laga?

Nije loš fudbal, ali stvarno iritira ovo, dok se okrene, dok šutne o driblingu i ne razmišljam više.

Vezano za input lag.

Trebate ugasiti vsync preko c. panela drivera. Nakon toga odlicno radi ali je sad problem lockati FPS posto ja bacam prosjek 230 FPS. Nema smisla.

Ta teska cinjenica da se naviknete na relnost fudbala kao igre. Vec sam rekao da je nemoguce u sekundi da igrac zalomi loptu za 180 stepeni jer ce tako da polomi kicmu. Ove godine je sve mnogo realnije.. Imam neke snimke golova iz 13-ice i sad kad ih gledam smejem se do bola... Stari PES je smesan za ovaj osvezeni i realisticniji koji smo dobili.. Navikli ljudi da pretrce ceo teren sa najbrzim igracem, pazi Boga mu...

Evo ti zalamanje za 180 u sekundi. Igrao sam više godina fudbal i mnoge stvari se u stvarnosti rade brže nego u igri.

Poslednja izmena:
Sve se u stvarnosti radi brže nego u ovom PESu, drama na svakom koraku od primanja lopte do šuta. Ko kaže da je ova igra normalna ili realna taj fudbal niti je video niti igrao.

Da pitam ove sa "zverinama" od kompa, da ne bude pljujem PES a zapravo imam slab komp.
Ovaj odziv komandi jel' kod vas normalan ili i tu ima laga?

Nemam zver ali baci pogled na konfiguraciju, vise nego dovoljna za PES. Izgleda da neki random problem postoji jer se neki kunu da nemaju input lag. Za to bi morao licno da se uverim da li je stvarno tako ili to njima ne smeta..

Ta teska cinjenica da se naviknete na relnost fudbala kao igre. Vec sam rekao da je nemoguce u sekundi da igrac zalomi loptu za 180 stepeni jer ce tako da polomi kicmu.

Nije to bas tako, svaki igrac moze da zalomi, ali ne trazim zalom, trazim samo da skrene, naj obicnije skretanje, ne pod 90 stepeni. Ali ni to nije najstrasniji problem, tako je bilo i u 2010 pa sam opet igrao, problem je promena igraca koja zesce kasni, i to vec totalno rusi celu igru, nemas uopste kontrolu sta se desava i samo stiskas ko budala dugmice.. E sad kad bi se to resilo onda mozemo dalje da pricamo i testiramo igru..

Postoji tehnički problem u pc verziji, to je očigledno.

Na treningu nema kašnjenja kod mene, na utakmici užas. To je već dovoljan dokaz da neki problem postoji.

A i nisu baš bolesni da naprave onakvo kašnjenje namerno, shvatite to kao problem, a ne kao ideju. Verovatno će rešiti, ali jeste užasno glupo i neozbiljno.

Poslednja izmena:
Kod mene nema kašnjenja. Nisam ni onaj patch instalirao. Sve radi normalno.

Onda si jedan u milion. Ili dva, ti i maremas :D

Verovatno njih dvoje i ekipa iz Konamija, samo oni nemaju kasnjenje :D

Igra jeste normalna, i iz godine u godinu sve realnija. Kada, i da li ce ikada biti u potpunosti realna (pod realnim podrazumevam fudbal-igru koja je u potpunosti ista onoj u kome učestvuje 22 igrača, stvarna, realna, od krvi i mesa) to je teško reći. Da li će se ikada gameplay iz neke igre poistovetiti sa stvarnim životom u kome učestvuju živa bića? Sumnjam. Problem je što previše očekujete od Pes-a, a koliko sam video i od Fife. Trenutno je to maksimum koji ljudi iz Konamija i EA Sportsa mogu da nam pruže. Obe igre su odlične na svoj način. Inače i Fifu i Pes igram nekih 10 godina, bilo je i dobrih i loših izdanja, ali tvrdim da je ovogodišnji PES veoma dobar, možda čak i odličan. Vi što vam je ovogodišnji PES shit i što imate milion žalbi (ne mislim na lag i slab odziv, kod mene je sve ok) mogli bi prvo da vidite da nije možda problem u vama. PES vam može biti shit ako ste okoreli igrač Fife (većina mojih ortaka) pa ga odmah u startu eliminišete i tvrdite kako je užas nakon 3 odigrane partije ili ako jednostavno ne umete da ga igrate pa vam sve smeta i svaka vas sitnica nervira. PES 2011 sam proglasio najgorom igrom ikada, ali sam posle shvatio da ja u stvari baš i ne umem da igram tako dobro, naročito na Superstar levelu, i da od svih blagodeti u vidu kontrola ja koristim 30%. Šut, dodavanje, presing, uklizavanje. Izgubim od kompjutera na Superstar levelu (jer mi sujeta ne dozvoljava da ja igram na Top player ili ne da Bože Professional) i odmah zaključim kako je igra, naravno, loša. Ne ide to tako.

Poslednja izmena:
Pritiskom na dugme power bar se instant prikazuje. To sto niste gasili vsync ili hocete da igrac instant šuta, nece moci.

Poslednja izmena:
Aj vi lepo da snimite vase ruke a i da se vidi ekran, mislim na WENB gde su najveci fanatici seva sve vise komentara kako je katastrofa i totalno neigrivo..

Funny guy..

Ok sad sam jos malo odigrao bez hejta.. na momente sam se najezio koliko je dobro odnosno kakav potencijal krije. Animacije sjajne, gradjenje akcija taman, cak i sutiranje, SAMO, da nema ovog kasnjenja, ne mogu na prvu da sutnem kad nekom gurnem u prostor recimo, uvek mora prvo da primi loptu, promena igraca mora biti brza od ovoga, skretanje i kretanje cak i moze da ostane ovako. Ugasio sam Vsync, valjda pravilno, dodao novi profil, izabrao PES.exe i Vsyns stavio na always off (ati kartica u pitanju), isto je sve, nema nikakve razlike..
Au koliko bi ovo moglo da bude dobro samo da je zategnutije..

@ glenn

Sta funny guy, pokazite, ako vas ne mrzi naravno, da vidim jel to to kao kod mene samo se ti tripujes da nema toga, ili je stvarno vama bolje..

Poslednja izmena:
ja to ne bi nazvao kašnjenjem nego ne slušanjem, i točno znam na što misliš. i to je svima tako koliko god oni sebe lagali da nije. nekad treba i par klikaja da ga upali. to da isprave i nogomet je zakon, baš se fino može igrati

Nazad
Vrh Dno