Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2009 - [zvanična tema]

Mislim da ne moze na tastaturi nikako, dok na dzojpedu se (po zemlji) sutira desnom pechurkicom i to sam odredjujes koliko ce jako da bude.Sto duze drzis jace ce da je sutne ;)

Desnom pecurkom, kako :D. Drzim nadole nagore, mozda nabavim gamepad, pa reko da mi u detalje objasnis :zgran: :).

Beše već treći put od 2007. na "Neosvojivoj tvrđavi" :) 2:4, 2:3, 0:2

Zvezda jeste lokalni klub već više od 15 godina, jer je Partizan jedini klub koji ima zapažene nastupe u Evropi i logično je da je Konami njega ubacio. No, pretpostavljam da se Konami odlučio za Zvezdu zbog toga što je za nju igrao Pixi (ne treba ni objašnjavati njegovu suludu popularnost u Japanu) koji je i bio predsednik Zvezde kada je ona po prvi put bila ubačena u PES.

Naravoučenije je da će Konami other sekciju uvek popunjavati istim ekipama, po inerciji i uz par izmena, nažalost ne vodeći puno računa da li im pripada mesto u PES-u.

No, kao što rekoh, popraviće to momci koji rade Evolution patch :)

Sad ispade da Zvezda nikada nije igrala Evropu, pa igrala je 2 puta za 5 godina otkako postoji to takmicenje, dosta od nas :D. Pixi je tamo popularan SAMO zbog toga sto je cigan :type:, da je grobar prosao bi kao bos(kezman) po trnju(turskoj) :zgran: :banana:.

Zvezda jeste lokalni klub već više od 15 godina, jer je Partizan jedini klub koji ima zapažene nastupe u Evropi i logično je da je Konami njega ubacio
Vecu budalastinu odavno nisam cuo! 15 godina?! Ti bas zivis u nekom svom malom svetu, zar ne? Jednom ste USLI u LS i tamo bili svima topovska hrana, i to je vama zapazen rezultat?! Pa za tako mali klub to i jeste zapazeno. Nisam hteo da idem u OFF ali sam morao da prokomentarisem ovu budalastinu.

Je l' moze meni neko da objasni kako se sutira sa R2?

Da li treba da drzim R2 pre ili posle suta i koja je razlika izmedju ovog nacina i obicnog suta?

Desnom pecurkom, kako :D. Drzim nadole nagore, mozda nabavim gamepad, pa reko da mi u detalje objasnis :zgran: :).

Pa ako napadas na desno onda:
drzis desno i on dodaje-shutira na desno,
drzis levo i on dodaje nazad igracima-golmanu,
drzis gore i on dodaje igrachu koji stoji gore uz aut, ili blize,
drzis dole i on dodaje igrachu koji stoji dole uz aut, ili blize.

U zavisnosti koliko dugo drzis pechurkicu toliko ce jako da shutne-doda loptu i to samo po zemlji.

^^ A kako, jel moras da drzis i sut onda u isto vreme dok natezes desnu pecurku, jer je to neizvodljivo onda (toliko sam umoran da me mrzi da upalim PES i testiram sam ;) )

Pa ako napadas na desno onda:
drzis desno i on dodaje-shutira na desno,
drzis levo i on dodaje nazad igracima-golmanu,
drzis gore i on dodaje igrachu koji stoji gore uz aut, ili blize,
drzis dole i on dodaje igrachu koji stoji dole uz aut, ili blize.

U zavisnosti koliko dugo drzis pechurkicu toliko ce jako da shutne-doda loptu i to samo po zemlji.

Dobro de, nisam malouman :d, govorimo precizno, o sutu po zemlji razlicite jacine ;).

Znaci napadam(o) na desno :D, palcem leve ruke drzim levu pecurku (ili D-pad svejedno), a desnim palcem sta radim ? Ne mogu istovremeno da stisem taster za shut i da drzim pecurku, koristeci palac.
Ako stisnem samo taster za sut, onda je to isto kao da sam stisnuo taster na tastaturi, ***e sutnuti na gol jako po zemlji, to ispade nekako komplikovano

Hm, ja nikad nisam koristio desnu pecurku za ovo, pa sam malo probao sinoc kad sam ovo procitao. Uopste ne koristis sut taster, vec samo pecurku i ne odredjujes da li je sut ili pas, vec upucujes loptu u tom pravcu, slabije ili jace. Malo me podsetilo na Emlyn Hughes soccer, ako ga se neko seca.

Poslednja izmena:
Malo me podsetilo na Emlyn Hughes soccer, ako ga se neko seca.

Right on, na tome sam odrastao ;)

Probao sam to sinoc takodje, ono mi lici na pas, nije sut svakako, barem na PS3 verziji (nemam pecurke na gamepadu za PC)..

A kako uopšte raditi par finti koje su se radile na desnoj pečurci otkada je ovo uvedeno?

Btw L1+desna pečurka na foru L1+trougao.

naravno da je pas, manuelni pas, koji je postojao oduvek...ne znam sta su se ljudi ovde istripovali da je to sut

Da, ja recimo nisam znao za to, recite jos neke forice :) mada je dobro zvucalo da to bude jak sut po zemlji, mozda moze to da se promeni u komandama..

U svakom slucaju, ima li neko iskustva ovde sa original verzijom PES-a za PC i igranjem online? Kako sljaka, najvise me zanima 1 na 1 sa ortacima, one gluposti 5 na 5 i to me ne zanima.. Ne znam koju verziju da uzmem, PC ili PS3..

Mislim da je dobar ovaj novi PES2009... recimo 2008 nisam hteo da igram, zadrzao sam se na sestici. 2008 mi je nekako smesno izgledala, grafika je bila katastrofalna, pa to nisam mogao da prihvatim. Dok ova 2009 i nije tako losa. Graficki to i dalje skripi... igraci izgledaju nekako plasticno, i nije bas da liche mnogo na prave igrace. Zapazio sam recimo Torresa koji izgleda krajnje smesno, a iz pticije perspektive izgleda kao kosarkas :) Pokreti su im malo bez veze takodje. Trce kao neki pogrbljeni stogodisnjaci :D a uklizavanje podseca na decu koja se igraju u pesku... no dobro, dosta sam pljuvao. Ima i dobrih strana naravno. Mislim na gameplay, koji mi je nekako kompleksniji. Osecam se kao da imam mnogo veci uticaj na igru nego ranije. Sutevi su ok, mnogo su raznovrsniji i odmereniji. Samo previse se trude da sutiraju 'jacom nogom'... i kad bi bilo bolje da je sutne levom, on iskrene kuk (ne moguce) i sutne desnom. Slobodnjake jos nisam osetio kako treba. Imao sam smo jedan sut sa 30m i naravno nista nisam uradio :) igraci iz tvog tima kojima ne upravljas ti, se sada mnooogo bolje ponasaju, bar malo razmisljaju. Sve u svemu mislim da ce ovo biti dobar PES, vredan truda i navikavanja na njega. A tek kad izadje patch... ma idi, zabavi nikad kraja ;)

Poslednja izmena:
Vecu budalastinu odavno nisam cuo! 15 godina?! Ti bas zivis u nekom svom malom svetu, zar ne? Jednom ste USLI u LS i tamo bili svima topovska hrana, i to je vama zapazen rezultat?! Pa za tako mali klub to i jeste zapazeno. Nisam hteo da idem u OFF ali sam morao da prokomentarisem ovu budalastinu.

Neko je zaboravio plasman u osminu finala UEFA Kupa :) Slažem se da smo bili topovska hrana u LŠ, ipak nam je Real dao jedan gol za 180 minuta (iz ofsajda) :)

Nego, vidim i da naša reprezentacija nije licencirana :( Evo slika naših http://www.pcaction.de/?menu=browse...d=662199&entity_id=-1&image_id=914241&page=16

Poslednja izmena:
^^ "Ruslana" ahahahhaha :D

Mislim da smo otisli u VELIKI OFF.

Umesto da pricamo o novom PES-u ovde se prica Zvezda vs Partizan,a o tom (ili bilo kom drugom rivalitetu moze se pricat godinama).
PES je tema,a ne Zvezda i Partizan,i zasto se uopste brinete o tome ko ce biti u PES-u od strane KONAMI-a,kad ce oba tima na kraju biti tu od strane modera (pa zar onaj iz Japana zna koji je tim bolji (ne navijam ni za jedan da se zna) , KONAMI-u je cilj da ubace bilo sta kako bi imali vise timova).

:wave:

Neko je zaboravio plasman u osminu finala UEFA Kupa :) Slažem se da smo bili topovska hrana u LŠ, ipak nam je Real dao jedan gol za 180 minuta (iz ofsajda) :)

Nego, vidim i da naša reprezentacija nije licencirana :( Evo slika naših http://www.pcaction.de/?menu=browse...d=662199&entity_id=-1&image_id=914241&page=16

Ruslana, Kurtajic, Tornac i Kamca!!! :D kakva ekipa :D

Meni se bas svidja ovaj nastavak. A 2008 nisam hteo da igram. Imao sam je instaliranu kada mi dodje drustvo. sa ovog demoa ne mogu da se skinem.
Grafika mi uopste nije bitna. igrao sam pes 2008 na sp2 gde je grafika uzas, a igra extra i nema veze sa pc izdanjem. Mislim da me bas zabole za grafiku, a animacije su po meni odlicne. Kad ga potkacis, pa se sagne dohvati zemlju rukom, pa se ispravi, linisjki sudija koji mahnito diže zastavicu, pun adrenalina, kao da on igra. Mislim i da je kamera odlicna. igrvivost zaista velika. i po prvi put mise cini da sto je veci nivo tezine da je teze dati gol, koa da golmani bolje brane a igraci se bolje postavljaju. i tvoji i njihovi. pozicioniranje je odlicno. napadam sa bekom, a srednjak se povlaci na njegovo mesto. cd izadje a dm se ubacuje na njegovo mesto.
zaista odlican fudbal. vrlo, vrlo igriv...

i ako zatvore topic zbog vaseg prepucavanja kome ovde nije mesto, naci cu vas... :D

RSF

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ruslana, nego jel' se to meni chini ili stvarno nema zhigitja?

Jel provalio neko neku fintu mozda? Promenjene su u odnosu na PES2008...

finti ima gomila ali se lakse izvode nego li na pes2008

rulet od 360 moze da se izvede bez analoga tj samo na srelice, povlacenje lopte samo dva puta nazad itd

Meni licno smeta sto se "dizanje" lopte i rulet ne izvode preko desnog analoga, ali sta cu, moracu da se pomirim sa tim...

@Forsaken Demon:
Ako bude potrebna neka pomoc oko "skautinga" Zvezde i Partizana, a i oko drugih stvari, spreman sam da dam svoj doprinos u skladu sa mogucnostima i slobodnim vremenom. Molim te da preneses to nadleznima za Evo patch.

@Forsaken Demon:
Ako bude potrebna neka pomoc oko "skautinga" Zvezde i Partizana, a i oko drugih stvari, spreman sam da dam svoj doprinos u skladu sa mogucnostima i slobodnim vremenom. Molim te da preneses to nadleznima za Evo patch.

Hoću zaista. Na Zvezdi nikad ne rade, a mislim i da Partizan zaslužuje svoje mesto u others sekciji.

Ljudi stvarno mi treba pomoc ako neko zna.

PENALI kada ih sutam 50% promasim okvir gola i to cesto sa igracima tipa Gerrard ill slicno,zbog cega redovno gubim utakmice na penale protiv (ljudskog) protivnika.

Sta radim lose,pa nije okvir gola toliko malen da Gerrard masi svaki 3 puta,i ja bi uspio da potrefim vise puta od njega. :crash:

Ljudi stvarno mi treba pomoc ako neko zna.

PENALI kada ih sutam 50% promasim okvir gola i to cesto sa igracima tipa Gerrard ill slicno,zbog cega redovno gubim utakmice na penale protiv (ljudskog) protivnika.

Sta radim lose,pa nije okvir gola toliko malen da Gerrard masi svaki 3 puta,i ja bi uspio da potrefim vise puta od njega. :crash:

Samo pipni sut i stranu na koju pucas, ako malo duze drzis oticice pored.

Ja mislim da nema veze koliko se dugo drži. Baš sam probao da držim mnogo jako i mnogo dugo u stranu i dao sam gol. A ponekad samo taknem i ode pored. I što je najgore držim dole desno npr. a ode gore desno. Mogli su mnogo bolje da reše te penale.

Imam jednu veliku zamerku na ovaj PES 2009 a to je Player switch ... znaci navikao sam da igram na manual, a sada mi ovaj Unassisted prebacuje igrace u odbrani kako njemu dune, sinoc sam igrao brda tekmi misleci da je to do mene, kad se ispostavilo da i ortak ima isti problem. Konacno pomislim dobar pes posle pes 4, kad ono ... Apel KONAMIU, vratite nam MANUAL SWITCH ........ full manual

Imam jednu veliku zamerku na ovaj PES 2009 a to je Player switch ... znaci navikao sam da igram na manual, a sada mi ovaj Unassisted prebacuje igrace u odbrani kako njemu dune, sinoc sam igrao brda tekmi misleci da je to do mene, kad se ispostavilo da i ortak ima isti problem. Konacno pomislim dobar pes posle pes 4, kad ono ... Apel KONAMIU, vratite nam MANUAL SWITCH ........ full manual

Jesi li probao semi assisted?
meni je ok tako, kao u proslom manual.

Slazem se da treba da postoji FULL manual kao opcija, i ako je ne koristim. Nije mi bas jasan onaj "Coach Mode", moze li neko par reci o tome :trust:

u tom modu ti gledas kako komp igra twoju taktiku (a.k.a. Manager)
Enivej. Full manual treba sto pre da se vrati ..

Semi assisted je isto sto je bio manual. Odigrao sam 5-6 partija i nikada ne menja sam, osim posle kornera ili kada dotaknes loptu, a tako je i pre bilo sa manual. Samo su naziv promenili.

Nazad
Vrh Dno