Šta je novo?

Pro Evolution Soccer 2008 - oficijelni thread

buggy86

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2006
Poena
310
Upravo sam instalirao full verziju i radi savrseno. Zahaljujem se Cat-u za serial i akademskoj mrezi za skidanje u roku od 30min.
Potpuno drugacija grafika nego kod PES 5 i PES6, mnogo realnije i efekti su odlicni.
Sutra dosta vise informacija zato sto nisam odigrao ni jednu celu utakmicu ali cenim da ce veceras biti dosta odigrano.
E da, ima Zvezda, posle igram sa Bajernom.

Poslednja izmena:
Stvarno se mnogo lakse prolazi po strani i pored protivnickih igraca.
Golovi iz izglednih sansi se postizu mnogo lakse.
Barsa je ubica.

Sa Barsom sam na 4. levelu prebio mancester.
Dosta je lakse protiv kompa nego u PES6.

Momci jel ima LAN?

A ti buggy86 - nemoj samo da se hvališ kako si prvi dobio PES2008 , očekujemo od tebe mali review.
Gameplay smo imali prilike da proverimo u demo verziji, ono što mene zanima:
- ima li novosti u menijima - ima li novih opcija i sl.
- kako stvari stoje s timovima, igračima i licencama ili opet mora da se budži option file?
- postoji li mogućnost igranja u LAN-u?
- navedi koji hw imaš i kako igra radi s tvojim setovanjima (naročito krupni kadrovi, replay i sl.)
- kako stvari stoje sa različitim setovanjima kvaliteta prikaza - jel su još uvek vezana za rezolucije ili može nezavisno da se namesti rezolucija i kvalitet?
- uostalom, igrao si si PES6 : jednostavno navedi sve izmene koje si uočio.
Pozdrav!

Zahtevnije je nego u PES6, ja imam Athlon 3200+, 1GB, 7300GT 128 DDR3 i radi mi na medium podesavanjima u 1024x768 rez. Kada je dan radi glatko a vec kada je podesena noc pocinje da usporava. Uopste mi i ne dozvoljava da stavim high setovanja. Mnogo mi se svidja sto moze da se bira izmedju 16:9 i 4:3. odvojeno je podesavanje rezolucije i detalja.
Trenutno sam na fax-u, sve ostale informacije kad dodjem kuci.

Evo nekih utisaka posle par odigranih utakmica....
gameplay mi je ok,cini se isti,jedan gol sam dao na gresku golmana i to zescu(Randjelovic)ali sam zato i primio pacerski i to od meni mrskog Dinama:wall:
graficki je sve u redu,stadioni su dobro odradjeni ali ih nema nesto preterano
klubova standardno kao i svaki put,opet bez bundes lige ali tu je bajern
lan koliko vidim izostavljen...
licenca samo za spansku,italijansku i holandsku ligu+mix ekipa iz evrope ali ce se to brzo resiti
meni ne nudi vecu rezoluciju od 1024*768(kao i u demo verziji iako imam dovoljno jak racunar???)
takodje sam primetio neki gresku u zvuku,ali je zato komentator dosta bolji i ima veci izbor(iza gola i te fore...)
ima promena i u menijima,master liga je sa nekim fancy dodacima...
Idem jos malo da igram
P.S.Celu noc sam zeljno ocekujem igru i ujutru mi nesta struja,srecom na kratko:-devil-:

Slozices se da se mnogo lakse prolazi pored protivnickih igraca.

Moji utisci na brzinu:

1. Igra je mnogo lakša od PES 6. U njemu sam uvek igrao na 3. nivou težine i to na 15 minuta, jer je na 10 bilo jako malo golova. U dve utakmice koje sam do sada odigrao u PES 2008 prvo sam nakantao Zvezdu sa Milanom (4:0 posle 40 minuta, onda mi blokir'o komp zbog overclocka) a onda dobio Feyenord sa Fenerom (ekipe iste snage) sa 5:2

2. Izvođenje je definitivno prebrzo

3. Teorije nema da dignem rezoluciju preko 1024x768 i umesto logoa pri učitavanju ili replayu pojavljuje se samo nekakva sličica sa RGB paletom, ne znam kako to da objasnim. Mene to samo navodi na zaključak da ovo uopšte nije full verzija.

P.S. Hvala za widescreen fix Rajke!

Poslednja izmena:
jedno pitanjce: kako bi se igra vukla sa nV FX5700??? (ne pitajte zasto imam taj shit :D - pregoreo radeon :()

Poslednja izmena:
Moje neko vidjenje igre
da krenem od instalacije;
primetio sam da mogu da se biraju jezici komentatora i jezici u igri (sto je i bilo pre)
instalacija sad zausima 3.8gb i to bez jezika komentatora naspram satare od 1.8gb
settings;
prijatno iznenadjenje je biranje odnosa u ponudi su 16:9 i 4:3
max rezolucija je 1280*720
primecuje se i slika Xbox kontorolera kao i podrska za njega
igra;
uvod kao uvod nista specijalno ali stari su mi bili malo bolji,
meni je sada linijski kao ne nekim starim mobilinim telefonima
ima nekih dodatnih opcija
muzika mi se ne svidja teenage rock i te meke fore, ali ni u proslom nije bilo nista bolje,
izbor timova je isti kao i pre zvezde ima partizana nema :( ,
biranje stadiona je sada malo drugacije kao i biranje dresova
igra je cini mi se teza na top levelu od prosle,
wide kamera je dosta sira nego pre, vidi se vise igraca,
nekako mi je izvodjenje brze nego pre, potseca na Fifu
ali je gameplay dobar, mada nisam nesto mnogo igrao,
i dalje postoji neki bug sa zvukom ali ne onako da publika poludi
neko zvuk nekad kasni, pucketa....
komentator je drugi ima veci izbor reci nekako je bolji,
cak ima i da se bira njegova pozicija na stadionu,
publika nije vise pregazena valjkom i onako slepljena
nego je zivlja i lepo je odradjena samo su svi jednolicno obuceni ali je ok,
senke igraca konacno imaju ruke,
dosta lakse se daje gol u situacijama jedan na jedan sa golmanom
kao i izvan 16m,
igra na mojoj masini ide odlicno u 1024*768 2 x AA i 2 x AF i verical sync on
podesavanj high, nema seckanja ni stucanja prilikom deganziranja prilikom izvodjenja
korenera, slobodnjaka kao ni priliko replay-a kada su igraci veci
inace graficka je odlicna igraci stvarno lice na prave
moja neka ocena
grafika 10/10
zvuk 5/10 i to samo zbog bug-a, mozda je to samo na mojom masini
gameplay ??/10 nisam igrao toliko da mogu da ga ocenim
fizika ??/10 isto kao i za gameplay

P.S.
ukusi su razliciti

"max rezolucija je 1280*720" kako sad to? Demo je radio u 1680x1050?

Ma onaj fix sređuje stvar.
Pozdrav. :wave:

Jeste brze izvodjenje, svidja mi se komentator na vise jezika, veci je izbor nekih pokreta i mislim da je zahtevnija od PES6. Ja imam problem sa grafikom, naime, vise mi "preliva" nego sto secka, prilicno je tecno, pa ne znam jel moze tu nesto da se sredi. Tako je na 1204x768 i na low, medium i high. CPU je 3500am2, 2gb rama i 7300gt na 256mb. Evo, u medjuvremenu sam ukljucio waiting for vsync i radi u high bez problema.

Poslednja izmena:
sad sam ja probao kod ortaka
kako ide igra na dve masine
prescott na 3.2, 1.5gb 533mhz RAM-a i 7600GT
igra ide dobro u 1024*768 high ali zna da padne FPS i to drasticno u nekim trenucima
igrali smo sa wide kamerom
na drugoj masini
venice 3000+ @ 2.4 1gb ddr 400mhz RAM-a i 7600gs GLH (nije OC-ovana!?)
1024*768 high
ide dosta slicno samo sto je pad FPS jos veci, znaci jos vise uspori.

to sa rezolucijom je do nvidia drajvera kod drugara na 2600pro ddr2 1 gb ram i 4000+ X2
dozvoljava 1900*XXXX u 1600*1200 radi na 60FPS zakucano
kod mene na duplo jacoj masini ne da vise od 1280*720
u pitanju masina iz potpisa azdaja u odnosu na njegovu ali *** nvidia radi na novim drajverima
izlaze 27.10 i ima najave da na 7300gt gde je bilo 10fps treba da bude 30fps bice to jako lepo samo kad ce 27.10ufff

Inace igra je fantazija u svakom pogledu.
To treba videti i doziveti. Juce kod drugara igrali 5 sati na 19" 1600*1200 sve na high i milina.

Koji je neki minimum koji moras da imas da bi mogao da igras igru?

Malo utisaka...
Na masini iz potpisa, PES2008 na 1027*768 i full detaljima se vuce k'o prebijena macka. Donekle igriv FPS se moze dobiti sa medium detaljima, mada i onda ume da opadnu frejmovi kad je guzva. Tada izgleda vrlo ruzno, mnogo ruznije nego PES6 + svi moguci hires patchevi koji je naravno radio besprekorno i u vecim rezolucijama. Gameplay je drasticno ubrzan, cak je i brzi nego u demo-u koji mi se u principu svideo. Sve je neprirodno brzo, shutevi su isti i sa 25 i sa 5 metara, dakle projektili. Mnogo lopti zavrsi u golu odbijajuci se od golmana. Ima dosta novih animacija ali uglavnom ih necete videti zbog brzine. Napadaci prolaze kroz igrace odbrane isto kao i u PES6 u situacijama 1 na 1. Dakle procitas ga, postavis se lepo a on prodje k'o da nisi tu. To su utisci posle 4-5 utakmica 1 na 1. Kad budem igrao malo vise, mozda uocim i nesto dobro u ovom nastavku. Prvi utisak je katastrofalan, nikako mi nije jasno sta konami zeli da postigne ovakvom politikom.

Da proda sto vise primeraka ?

meni se uvek vise svidjao prethodni PES od novog
i tako je bilo sa svakim nastavkom
tako je i sa ovim
onako na "prvu loptu" nije mi se nesto preterano svideo
ali kako ga budem igra tako necu pomisliti da se vratim na PES06

e great, jedva cekam da drugar skine....nego,ja u pes 6 nisam uspeo da upalim AA? tj upalim ali nema efekta, da li u 2008 stvarno moze? i preko kojeg programa palite? nHancer? riva?

Hm, uvek igram poslednji nastavak fudbala, svidjao mi se on ili ne ali gameplay mi nikako ne lezi. Necu da smaram temu, odigracu jos koju partiju sigurno ali ovo mi se nikako ne svidja, a previse sam ih odigrao da bih se prevario. Meni je taj ubrzani gameplay totalno nerealan...verovatno se mnogima svidja...a i nema partizan nego zvezda sto je skroz trulo :p :D

Poslednja izmena:
Fudbal za sada jako dobar...ne mogu nesto posebno da vam kazem za utiske dok ne sednem na jacu masinu jer moj ati 9550 vrlo slaba mogucnosti daje...ne svidja mi se sto se jako lako prolazi pored igraca samo sheledanjem levo desno..simuliranje faula jos nisam uspeo da izvedem a da urodi plodom..uveek dobijem zuti karton,..ne znam sa sada kako da sutnem malo visu loptu..sve golove koje sam da su bili odbice od suta po zemlji pa natrci igrac i da gol..Klubovi ko klubovi nisu losi...mada imam i jedan problem pa ako neko zna...zasto svaki put moram da podesavam formu igraca pred pocetak meca,zatim kameru i teren...kako da nema save-a nigde...Toliko od mene do vikenda kad sednem za malo jacu mashinu pa dam i opsirnije utiske :)

Nazad
Vrh Dno