Šta je novo?

Pro/E, SolidEdge, SolidWorks, ACAD... na X3100 grafici?

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Nesto merkam jedan NB sa x3100 grafikom, 2GB memorije, a koristio bi ga za Pro/E Wildfire3, SW2007 i SE19 uz ACAD 2007. Zanima me da li neko koristi tako nesto na x3100 grafici.
Nisam siguran da je ovo prava soba za ovo pitanje, ali ne znam gde drugde da pitam.

Zavisi koliko ce komplikovani delovi i sklopovi biti, ali za nesto prostije, trebalo bi da posluzi.

Bas tako. zavisi za kakve delove/sklopove ces koristiti te programe. za ultra komplikovane elemente nece te okrpiti ni mnogo snaznija grafika u desktop varijanti.

OK, znaci radice. Nije nista jako slozeno, mozda 200-300 delova po sklopu.

Posle 6-7 meseci aktivnog rada mogu reci na nema nikavih problema.

E ovaj naknadni komentar je zaista lep gest. Mozes li samo malo detaljnije? Mozes li uporediti X3100 sa nekom drugom grafickom u realnom radu? Gde se oseca razlika a gde rade isto?

E ovaj naknadni komentar je zaista lep gest. Mozes li samo malo detaljnije? Mozes li uporediti X3100 sa nekom drugom grafickom u realnom radu? Gde se oseca razlika a gde rade isto?

Iskreno u Pro/E SW i CATIA sve sto sam do sada radio radi bez greske i na desktopu i na X3100. Moguce je da bi na extra velikim modelima sa puno delova u sklopu doslo do usporavanja, ali ne sastavljamo bas svi 1000+ delova u sklop. Moji sklopovi se krecu do 200-300 delova i to su najveci. mislim da je tu ipak CPU skroz OK, ipak je to 2Ghz. Jedino moram napomenuti da je bilo problema na Visiti u Pro/E i da je bilo jako tesko raditi u sketch-u. Naime, problem je bio u tome da vrh kurzora nije na vrhu vec negde pri dnu istog ?!?! Sve sam probao, ali dzaba. u Win XP nema nikakve frke. Sve radi. :wave:
Ako et zanima igranje na X3100 jako, jako lepo rade starije igre, npr.:

Unreal Tournament
Quake3 i svi derivati na tom engine-u
MotoGP
Serious Sam 1
NFS 5 i 6

rade i noviji naslovi, ali kako koji, neki OK, a neki lose. Ima naslova i iz 2005 koji rade pristojno. U svakom slucaju X3100 NIJE ZA IGRANJE. Ako neko hoce da se igra morace kupiti notebook od bar 60-70k. meni i ovaj za 30000 jako lepo resava sve poslove u pokretu.

^ stvarno lepo od tebe sto si se vratio na temu da je dopunis...

Koja je nvidijina kartica slicna sa x3100?

Znaci kod tebe nije bilo kocenja recimo pri rotiranju modela ili nekim slicnim operacijama? Iskreno, ne bavim se 3D aplikacijama, ali mi cesto postavljaju ovakva pitanja pa me interesuje vredi li placati za bolju graficku ako cilj nisu igre.

Nazad
Vrh Dno