Šta je novo?

Proširenje C particije???

Čensi G.

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2004
Poena
319
Nadam se da će mi neko pomoći,o ovome baš ništa ne znam:
Imam hard disk od 40 Gb,podeljen je na 4 particije:
C 5Gb (operativni sistem)
D 5Gb (nevažni podatci)
E 10 Gb (instalacije programa)
F 20 Gb (muzika)

Interesuje me da li mogu nekako spojiti C i D particiju(da dobijem jednu od 10 Gb) bez reinstalacije operativnog sistema?Podatci na D particiji mi nisu sada važni,mogu ih izbrisati ili premestiti tj.mogu isprazniti celu D particiju ako to pomaže.
Izvinjavam se ako sam lupio neku nebulozu,malo sam rasejan ovih dana :bottle:

Sve to mozhes uraditi sa par klikova bez gubitka ichega iz Partition Magica, pre ga je pravio powerquest, a sada je valjda norton otkupio paket...

Prvo uradi backup vaznih podataka jer zna da zezne partition magic kada se radi resize.

Na kojoj ti to verziji radish kad ti pravi probleme ?
Ja licno vrlo cesto radim resize (u toku poslednje 2 nedelje 2 puta sto je neki prosek na mesecnom nivou) i ama bas nikad mi nije napravio problem ili da sam izgubio bilo sta, verzija je;
Version 8.01 (Build 1274)

Zna da zeza i to iznenada, mada resize odnosno redistribute free space je relativno sigurno.

Censi, prvo pozajmi 2. hard disk, i snimi sve podatke sa 2.,3. i 4. particije na njega, a bogami i sa 1. sigurnosti radi

Iz Computer managementa ubij te 3 particije, kreiraj novu, kao i samo 1 logical drive u njoj.

Iz Partition Magica uradi redistribute free space, vrati podatke tamo gde hoces.

Poslednja izmena:
Ili izmesti kao sto si rekao tu D:, obrisi je i uradi desni klik na C: (u partition magicu) i uradi jednostavan resize (radi se povlacenjem misha na jednu stranu), restartuj i to je sve :) otprilike 3-4 klika "posla"...
Mada ako vec hoces 100% sigurnost uradi premestanje podataka na drugi hdd kao sto je jaksa pomenuo, a ako nisi u stanju da pozajmish hdd pokusaj kako sam ti rekao sa premestanjem samo D: i delete+resize.

Samo da se zahvalim svima koji su mi pomogli savetima.
Uspeo sam sa Partition Magic-om spojiti C i D particiju.Jedino što sam to uradio opcijom Merge Partition(ta mi se učinila kao najpogodnija za to što sam hteo da uradim).Sve je prošlo bez problema,čak sam nepotrebno ponovo instalirao neke manje programe koji su bili na D particiji,a mogao sam samo izvući nove ikonice.
Pozdrav

Mom ortaku je nestala cela D(30 gb) particia jer je hteo sa PM da poveca C particiju,ovaj poduhvat se moze raditi koliko hoces puta sve do jednom i moj ortak je ranije menjao particije(pov,smanj) bez problema ali ovaj put se desilo najgore,tako da pazi sledeci put.
Najbolji nacin je pri instalaciji win na pocetku sa praznim hdd,ali ako se vec mora naknadno menjati velicina particije,sta da ti kazem srecno,ja sam ranije vec izgubio 80 gb podataka,****** cudan je windows.

Nazad
Vrh Dno