Šta je novo?

privatan broj na 063

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
kako proveriti ko zove kad na ekranu izbaci Privatan broj

Trebalo bi da možeš da uključiš tu uslugu kod mobtela, da bez obzira da li je broj sakriven ili ne taj broj vidiš na displeju. Druga mogućnost je da je u pitanju neka prastara centrala, e tu ti nema pomoći.

Ta usluga nije dostupna običnim smrtnicima tj. korisnicima

verovatno neko sa mobilnog skriva, a ne sa fixnog.znaci nema pomoci.A jel moze mobtelu da se prijavi da neko zeza,sta oni mogu da urade?

Masni Ludak je napisao(la):
Ta usluga nije dostupna običnim smrtnicima tj. korisnicima
Mislim da je dostupna postpaid korisnicima... (063)

Panos je napisao(la):
Nije, najcesce kad nazoves 9863 kazu da ta usluga (SOCLIP) nepostoji.

Alexandar je napisao(la):
Druga mogućnost je da je u pitanju neka prastara centrala, e tu ti nema pomoći.
Prastare centrale se predstavljaju sa pozivnim brojem za grad i 2 cifre, odnosno mobilna centrala se predstavlja za njih

Tako je, Joker, jedino ako imate vezu možete uključiti tu opciju...

OxyS je napisao(la):
verovatno neko sa mobilnog skriva, a ne sa fixnog.znaci nema pomoci.

Sta si hteo ovim da kazes? Kakve veze ima odakle skriva?

Panos je napisao(la):

Jeste s tim sto moras da navedes debeo razlog da bi ti ista bila ukljucena. A to ne ide tako lako (citaj: nemoguce). Razlozi tipa "neko me cima" ne prolaze ni pod razno :)

dedamrsoje je napisao(la):
Prastare centrale se predstavljaju sa pozivnim brojem za grad i 2 cifre, odnosno mobilna centrala se predstavlja za njih

Deder, kako to mislis "mobilna centrala se predstavlja za njih"? Nema tu ko za koga da se predstavlja nego se svako za sebe predstavlja. Stara centrana od koje ide poziv se ne predstavi. Znaci ne ide ID samog broja u centrali. Tranzitna centrala nakaci samo oznaku centrale sa koje joj je dosao poziv odnosno prva dva broja pretplatnika. A onda se kasnije kaci i area code. Mobilna centrala samo prosledjuje sve to svom korisniku.

Inace resenje je jedino da se zalite Mobtelu i oni ce preduzeti sve potrebne mere protiv onog ko uznemirava.

OxyS je napisao(la):
kako proveriti ko zove kad na ekranu izbaci Privatan broj

Ti kao fizichko lice ne mozesh to da uradish, osim ako nemash vezu u Mobtelu. VIP-ovci imaju ukljuchenu opciju da vide svaki skriveni broj.

Bane je napisao(la):
Ti kao fizichko lice ne mozesh to da uradish, osim ako nemash vezu u Mobtelu. VIP-ovci imaju ukljuchenu opciju da vide svaki skriveni broj.
Proverio sam... Ortak ima ukljucenu tu uslugu (postpaid je) + jos neke usluge. (kada zove nekoga, a ovaj odbije poziv i iskljuci telefon, onda dobije obavestenje kada se ponovo "umrezi" itd)

Panos je napisao(la):
a ovaj odbije poziv i iskljuci telefon, onda dobije obavestenje kada se ponovo "umrezi" itd)

Pa to ima svako :)

Ja sam 063 Pre Paid i kada zovem nekoga na 063 ko nije dostupan dobijem obavestenje u vidu SMS-a kada se taj lik seti da ukljuci ponovo telefon tj. kada postane ponovo dostupan.

Poslednja izmena:
Panos je napisao(la):
Proverio sam... Ortak ima ukljucenu tu uslugu (postpaid je) + jos neke usluge. (kada zove nekoga, a ovaj odbije poziv i iskljuci telefon, onda dobije obavestenje kada se ponovo "umrezi" itd)

A to ima veze sa temom......kakve tacno?

Dejan Krstic je napisao(la):
A to ima veze sa temom......kakve tacno?

Evo:

Originally Posted by Panos

Originally Posted by Dejan Krstic
Jeste s tim sto moras da navedes debeo razlog da bi ti ista bila ukljucena. A to ne ide tako lako (citaj: nemoguce). Razlozi tipa "neko me cima" ne prolaze ni pod razno

delimir je napisao(la):
Pa to ima svako :)

Ja sam 063 Pre Paid i kada zovem nekoga na 063 ko nije dostupan dobijem obavestenje u vidu SMS-a kada se taj lik seti da ukljuci ponovo telefon tj. kada postane ponovo dostupan.
Pitanje je od kada imas tu uslugu.

Ovako ja sam na 063. Pocela je sa radom ona opcija npr. mene neko cima, ja nisam dostupan i kada ponovo postanem dostupan stize mi poruka sa sadrzajem ko me je sve zvao! E a posto mi je kucni sakriven, digitalna centrala, inace mi ne prikazuje broj vec kaze private number, ali kad sam iskljucio mob zvao sebe sa kuce i ponovo upalio mob stigla mi je poruka da me je cimao broj (moj kucni) a druga fora je bila sto me je neko cimao sa sakrivenog broja, ja uradio isto iskljucio mob na 2 min. i kad sam upalio saznao sam broj. Zvao a to bila neka devojcica :))))) dalje vas ne zanima :) uglavnom to je jedno od reshenja!

Da ali covek je pitao za uslugu SOCLIP a ne za uslugu Propusteni pozivi. Istina da je u pocetku usluga propusteni pozivi razbijala clip ali to vise ne radi.

Nazad
Vrh Dno