Šta je novo?

Pristup Wireless intrnetu

St Jimmy

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poena
154
Drugari,
kad ocu da se nakacim na net, posle kucanja naravno ispravne sifre, ispise mi sledece:

"Network password needs to be 40 bits or 140 bits depending on your network configuration. This can be entered as a 5 or 13 ascii characters or 10 or 26 hexadecimal characters"

Jel ja nesto treba da podesim, ili je do internet naloga? Na ostale naloge se kacim bez problema, ali ovaj mi je najbitniji posto je kancelarijski.

Hvala!

Drugari,
kad ocu da se nakacim na net, posle kucanja naravno ispravne sifre, ispise mi sledece:

"Network password needs to be 40 bits or 140 bits depending on your network configuration. This can be entered as a 5 or 13 ascii characters or 10 or 26 hexadecimal characters"

Jel ja nesto treba da podesim, ili je do internet naloga? Na ostale naloge se kacim bez problema, ali ovaj mi je najbitniji posto je kancelarijski.

Hvala!

Jesi siguran da pishe "or 140 bits". Da nije mozda "or 104 bits"? Jer 13 znakova je 104 bita.
Napishi koju mreznu karticu koristis, koji operativni sistem, i koju vrstu enkripcije. Najverovatnije je problem u starijem softveru (OS i drajveri) koji ne podrzava noviji tip enkripcije.

Jeste 104 je :) Imam Broadcom 802.11b/g WLAN i Windows XP (HP Compaq 615). Za enkripciju ne znam. Gde se to gleda? :)

Nemam problema sa drugim wirelessima, vec samo ovim (do sad).

Jel ne moze nesto da se podesi kod wirelessa, ili mora na mom kompu?

Enkripciju vidish tamo gde ti pishe WEP, WPA, WPA2 i slicno.
Problem je verovatno u tome sto ostale mreze na koje si se kachio imaju samo WEP recimo (najslabija zastita) koju podrzavaju sve starije kartice/driveri, a na ovoj mrezi je neko podesio neku noviju enkripciju (recimo WPA2) za koju tvoja kartica nema podrsku. Ja ti ne bih preporuchio da vracas podesavanja mreze na WEP, jer to otvara mnoge sigurnosne probleme.
Koji service pack imas na xp-u? Ako je sp1, prvo probaj da uradis upgrade na sp2 recimo i da proveris na netu da li postoje neki noviji drajveri za tvoju mreznu karticu, koji podrzavaju taj noviji tip enkiripcije koji je na mrezi (verovatno WPA2).

Ako se ispostavi da je u pitanju novija enkripcija za koju tvoja kartica nema podrsku u najnovijim drajverima, onda imas dve opcije:

1) Da na ruteru podesis stariju enkripciju
2) Da nabavis novu mreznu karticu koja podrzava tip enkripcije na ruteru

Ako se odlucis za prvu varijantu, onda gledaj da izbegnes WEP, jer u tom sluchaju bukvalno prizivas probleme. Da sam na tvom mestu, ja bih menjao karticu (ako ne upali update drivera i OS-a), jer prebacivanje sa WPA2 na WPA nije najsrecnije resenje. O WEP ne treba ni da razmisljas.

Poslednja izmena:
Vrh Dno