Šta je novo?

Pristup NTFS particijama sa Win98 ???

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Na poslu nam predstoji neka pretumbacija na mreži, tako da će biti 1 racunar sa XP-om i ntfs particijama, i 3 mašine sa Win98SE na kojima je naravno FAT32. Ako me sećanje dobro služi, sa mašine na kojoj je Win98SE ne može se pristupiti NTFS particijama na drugoj mašini tj. ne vide se.
Ako za ovo nisam u pravu molim da me neko ispravi, ali ako jesam hitno mi je potrebno rešenje ovog problema jer mi je neophodno da i sa Win98 mašina imam normalan pristup na NTFS particije, kako čitanje sa njih tako i upis na njih.
Otvoren sam za sve sugestije ne bih li ovaj problem prevazišao?

Win98 ti nece citati NTFS particije samo ako su one lokalne... Znaci NEMAS BRIGE... Sve ce raditi OK.

Znači mogući su i čitanje i upis na računar sa NTFS-om ?

Ne razume kako to lokalne??? Kod mene se nevide i na istoj su masini.

Uvek ostaje prevodjenje NTFS particija u FAT32

NikBre je napisao(la):
Uvek ostaje prevodjenje NTFS particija u FAT32

Ova varijanta ne dolazi u obzir.

Čekajte ljudi!!! Jel može ili ne može ???

Da ponovim još jednom. Dakle 4 kompa u mreži, 1 XP (NTFS) i 3 W98SE (FAT32). Potrebno je da imam pristup sa svakoga na sve ostale.Da li će raditi pristup sa ovih W98 na ovaj sa XP-om kopirnje/brisanje fajlova....?

ZoNi je napisao(la):
sa Win9x nije moguce NI citanje NI pisanje na NTFS diskovima bez dodatnog software-a!!!

vidi link za objasnjenje, kao i download NTFS for Win98 (read-only!!!):
http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfswin98.shtml

Mislim da nisi razumeo sta je covek pitao... :D Covek pita da li ce win98 videti sharovan ntfs disk (sharovan na masini sa XP-om) na mrezi... Ja kazem da hoce :D

Ako je masina namestena tako da se mrezi nudi pristup njenom disku (u ovom slucaju Client for Microsoft Network, Sharing), ostali racunari ce moci da koriste taj disk za citanje i upis sasvim normalno (ukoliko admin nije uskratio prava), bez obzira da li taj racunar ima disk formatiran pod FAT16, FAT32, NTFS, HFS, HPFS, ext2, ext3, itd.

Da to sam pitao, reč je o mašinama sa šerovanim drajvovima. Hvala svima, ako zapnemo eto mene sa novim pitanjima ;)

ivo.r je napisao(la):
Da to sam pitao, reč je o mašinama sa šerovanim drajvovima. Hvala svima, ako zapnemo eto mene sa novim pitanjima ;)

Hvala bogu zapeo sam, opisano u threadu http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=29840 pa ako neko može da pomogne, biću zahvalan :)

Nazad
Vrh Dno