Šta je novo?

Pristup internetu pomocu GPRS-a

PROFILER

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2006
Poena
445
Pozdrav drustvo,
imam jednan problemcic pa ako neko moze neka pomaze :)

Radim u jednoj velikoj firmi, svi smo umrezeni, internet non-stop bla bla...
E sad nekim sajtovima ne moze da se pristupi (nisu XXX) jer ljudi odatle
na primer rade solidan download pa oni stave neku zabranu ali samo za
taj odredjeni sajt, a ostalo radi.

Mene interesuje da li ja mogu uz pomoc blue tooth adaptera, mobilnog telefona i GPRS-a, da idem na interenet? Cilj je da mogu da pristupim i tom sajtu koji je zabranjem.

Unapred Hvala!

Trebalo bi da mozhes, pre toga podesis konekciju i bluetooth modem na kompu prema uputstvima sto se nalaze na sajtu operatera. Imas u PDF za Telenor (http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=90), a za MTS ne znam ali mislim da i za njih postoji isto.

Ukoliko je Nokia u pitanju i imas instaliran PC suite na njemu najnoviji, onda ti nikakva podesavanja ne trebaju jer u PC Suite ima opcija connect to internet i u podesavanjima samo izaberes koji ti je operater (imash u listi za Srbiju oba nasha) i stisnes connect i on sve odradi.

Poslednja izmena:
...da li ja mogu uz pomoc blue tooth adaptera, mobilnog telefona i GPRS-a, da idem na interenet?...

Mozes preko mobilnog i BT-a da kompom ides na internet. Ali ta bi te akcija poprilicno kostala. Ono sto klasicnim surfovanjem ni ne osetis, GPRS-om bi osetio - po novcaniku. Jer, GPRS se naplacuje od 4-6 din za 100kB (zavisno od paketa i operatera). Primera radi, samo stranica ovog topic-a, zakljucno sa mojim post-om, kostala bi te izmedju 2.75 i 4.1 dinara (velicina je oko 69kB).

Znaci, isplati se ako imas "unlimited" GPRS ili eventualno ako u browseru iskljucis prikazivanje slika (mada, i to je relativno), ili... ako ti je bas vazno.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Vrh Dno