Šta je novo?

Pristuo Internetu preko 042 2.....

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Zanima me koja je tu cena casa i da li se pozivi ka ovim brojevima tarifiraju isto preko celog dana ili ima ono jak i slab saobracaj.
Mislim da tu impuls traje isto celog dana i to po 36 sec, ali nisam siguran.
Trazio sam na Telekomovom sajtu cena za 042, ali nisam nista nasao, kao da ne postoje ti brojevi!
Ili je moguce da nisam dobro video!

Dakle, preko 042/2..... ide trajanje impulsa 30 sec, odnosno 120 impulsa na cas, odnosno 36.44 din bez pdv ( nisam ovo siguran da li bez ili sa ).
I gde to pise na Telekomovom sajtu?

Nemam pojma gde pise, ali za 042/2xx-xxx brojeve je cena 36.84din po satu sa PDVom. Bez PDVa je cena 30.37dinara po satu. Posto jedan impuls kosta 0.3037 dinara, za sat vremena ti otkuca 100 impulsa, tj. za 3600 sekundi otkuca 100 puta, sta dalje implicira da je impulsni interval 36 sekundi :)

Odnosno, na onom Beotelovom sajtu pise da je bez pdv-a!

Pa i nije vise pitanje, napisao sam ceo racun. Na nekoliko sajtova pise da je 35.84 dinara sat sa PDVom. Sve se savrseno uklapa u ono sto si mislio na pocetku - impulsni interval je 36 sekundi...
Pozdrav

EDIT: Nisi pazljivo procitao.
Beotel je napisao(la):
042/210-110

Jedinstvena tarifa tokom celog dana.

Cena sa PDV-om za fizička lica je 35.84 din/satu, a za pravna lica 60.23 din/satu.

Poslednja izmena:
Jeste, zbunilo me ono na dnu sajta pise sve cene su bez pdv, ali oni tu misle samo na cene navedene u tabelama. Takvi su ti nasi sajtovi - zbunjujuci. Telekom je to resio tako sto uopste nije naveo cene! Sta ih briga!

Koliko sam proracunao u ovoj m:FLAT tarifi sat je ~5 dinara u jeftinoj i ~10 u skupoj. Jel' sam se zeznuo u racunu ili je stvarno tako?

Kod Verat-a je 042 5... podeljeno na dve tarife (u zavisnosti od doba dana kada se konektujete) , i to 21.5 din/sat i 43.0 din/sat . Mislim da nema povoljinijeg dial-up post paid-a.
Dolazi se do zakljucka da u vremenu nize tarife treba ici preko 042 5... , a u vremenu vise tarife preko 042 2...

http://verat.net/?q=sh/privatnikorisnici/dialup/smin_postpaid
.

Poslednja izmena:
Nije to samo kod Verata. Ima i jos kod nekih, izmedju ostalih tu je i Beotel sa linka gore. Ako se vodi racuna kad se konektuje, 20ak dinara sat nije skupo uopste...

Vrh Dno