Šta je novo?

Pripremni cd za xp

• Začetnik teme Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Kao prvo pozdrav svima dugo vremena pratim forum i ovom prilikom pozdravljam sve clanove!Nadam se da cu od sada i ja ucestvovati u diskusijama.
Pazario sam oem verziju xp profesional,dobio sam dva cd jedan je neki pripremni koji ne mogu da skontam zasto sluzi kada ga ubacim on da neku pozadinu plavu i izbaci neki crni kvadratic kao da sam u dosu i dalje nemam pojma sta treba da se radi ,pa sam taj postupak preskocio i klasicno digao sa drugog cd-a.
Interesujeme zasta sluzi i kako se koristi taj prvi cd,zatim sta ustvari znaci to oem verzija.
Kada sam instalirao windows posle toga sam instalirao spk1 sa cd koji sam pre skinuo sa neta a zatim uradio update ostalih stvari sa neta,interesuje me gde i kako mogu sacuvati te update jel ne znam gde ih windows smesti i to zbog toga da kada reinstalram windows ne moram da radim ponovo update.
Inace cini mi se {a verovatno uobrazavam da mi vindows brze mnogo radi}.Usput i ako nije soba za male oglase prodajem xp1700+ otkljucan za 50 eura.
Pozdrav svima!

nikad cuo za taj drugi cd xp-a - osim ako nije klasicno otimanje para.... koji se fajlovi nalaze na njemu?

ovako na browse cd su sledeci folderi:dosc,i386,samples,sbsi.tools.winpe,wizard......i onda neki dll fajlovi.

Gde li samo nadje taj OEM 🙂
U svakom slucaju, taj drugi CD je WinPE iliti Windows Preinstallation Environment...
I moze se iskoristiti u razne korisne svrhe, ali za "obicnog" korisnika nista interesantno...

Nazad
Vrh Dno