Šta je novo?

print = restart

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695
Sveze instaliran XP SP3, stampac HP OfficeJet K7100.
Cim pustim komandu za stampu racunar se restartuje, kada u opcijama stampaca ukljucim opciju "print directly to printer" stampa normalno.
Ima li neko ideju sta moze da bude problem?

Oh, imash srece shto ja ugledah - to je Printer Hibernation problem, koji se javlja na HP, a ja sam se susretao sa istim ranije 🙂

problem je shto HP ima odredjeni "zalet" kada krece da shtampa, i tada izvlachi jachu struju iz soketa, samim time sakati struju koja ide u napajanje PC-a

obrati paznju na to da li ti je struja shtampacha prikljuchena na kabl, pre ili posle soketa na produznom gde je komp, i stavi da bude posle - takodje obrati paznju da li ti je produzni kabl ispravan, i shta ti je sve prikljucheno na njega (max W ti pishe na produznom)

najbolje bi mogao da proverish tako shto cesh da prikljucish kabl od shtampacha u drugi shteker, nepovezan sa onim na kome je produzni, da vidish dal se problem i dalje javlja.

takodje - izvadi USB kabl i vrati ga nazad, i skini poslednje drajvere.

ako ovo ne pomogne, javljam se sa daljim reshenjima.

problem je shto HP ima odredjeni "zalet" kada krece da shtampa, i tada izvlachi jachu struju iz soketa, samim time sakati struju koja ide u napajanje PC-a

obrati paznju na to da li ti je struja shtampacha prikljuchena na kabl, pre ili posle soketa na produznom gde je komp, i stavi da bude posle - takodje obrati paznju da li ti je produzni kabl ispravan, i shta ti je sve prikljucheno na njega (max W ti pishe na produznom)

Koliko mene moje znanje iz srednje sluzi, produzni kabl je paralelno organizovan a ne redno pa tako nemas pad napona na svakoj sledecoj uticnici.

Da je ovo shto igortza kaze printanje bi restartovalo racunar cak i kad se zaobidje print spooler opcijom "print directly to printer".
Ocigledno je da je problem u Spooler servisu.

Da, problem moze da bude drajver ili sam Spooler servis.

Da malo prosirim pricu, racunar je radio sasvim normalno dosta dugo i onda odjednom je poceo pomenuti problem, prvo sam reinstalirao drajvere, pa skidao nove drajvere, ali nisam postigao nista, ubio sam sistem i stampac je radio dva dana normalno, a nakon toga opet restart.
Na zalost nije mi stampac pri ruci da probam sto je Igoritza savetovao, ali ne znam ima li i smisla posle druga dva posta?
Ima li neko ideju sta drugo mogu da probam i resim ovaj iritirajuci problem?

pogledaj u event viewer-u sta ti kaze kad se restartuje komp pa kreni odatle da resavas problem. verovatno prijavljuje nesto.

Postoji mogucnost da ti racunar izbacuje BSOD ali da je ukljucen Automatic Restart pa ne stignesh da vidish.
Da bi iskljucio Automatic Restart idi desni klik na My Computer > Properties > Advanced > Startup and Recovery > Settings i iskljucish Automatically restart.
Takodje proveri, kao sto je diyabolic rekao, System sekciju u Event Viewer-u za eventualne greshke.

Nazad
Vrh Dno