Šta je novo?

Primecoin [XPM]

Na ta pitanja niko nemoze dati odgovor, ali ono sto se do sad zna:
1. NV ce bar 2x biti efikasnija od ATI-a..
2. pool se radi efikasnost mu je za sad ocajna
Koliko ce se ovo popraviti u buducnosti niko tacno nezna

Imam jedan retardiran problem a to je da cim drzim neki wallet ukljucen, sad ovaj za primecoin i cim on napravi 10+ konekcija meni utorrent brzina skace 10kb-900kb/s (imam 10Mbit SBB) sad imam cisco ruter a pre toga sam imao modem sbb i isto mi se desavalo, cim ugasim primecoin wallet brzina utorrenta se vraca na max i nema padova???
Cak sam u utorrentu ogranicio broj konekcija na 10 i opset isto ma bilo 10konekcija ili 100 jednostavno svaki seed mi daje samo 1kb/s pa ubrza pa opet smanji

Isti problem sam imao sa bilo kojim walletom...

I da ranije je bio win7 sad je win8 i isti slucaj

Promeni torrent clijenta, meni se to desavalo sa bitcometom, a sa utorrentom je ok.. Mozda je tebi obrnuto...

Jos jedan CPU coin, brzo se kopa, mora addnode da se doda, tek izasao:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=260031.0

za 15min 20 000 quarka

ako se ko obogati 30% meni!!! :)

listen=1
addnode=105.236.173.157
gen=1
genproclimit=4
addnode=82.160.190.226
addnode=77.53.224.120
addnode=178.74.103.10
addnode=86.45.30.50
addnode=94.134.219.47
addnode=5.164.57.131

Poslednja izmena:
Promeni torrent clijenta, meni se to desavalo sa bitcometom, a sa utorrentom je ok.. Mozda je tebi obrnuto...

Resio slucajno zapazio da kad se desi pise disk overload??? a imam SSD koji radi na 1% zauzeca, povecao interni cash za HDD na 256MB izgleda sad je sve ok, mora da je neki bug u pitanju
U stvari nije reseno, skine svih 256MB i onda stoji tako dok ne ugasim primecoin i onda sve snimi na HDD???

Poslednja izmena:
Ne mogu da kompajliram kijent na linuxu. Moze pomoc?

izgleda je nesto zeznuto oko linux-a vidim da se zale na forumu

ili nam je na winu uvalio backdoor pa se sad smeje ;)

Meni CPU 100% zauzet ali u konzoli izbaci hashespersec" : 0. Nesto ne valjda u conf fajlu izgleda.

Ovo ili nije u redu ili ja imam srece. Cim sam pokrenuo wallet pokeo je da kopa i za manje od 30 sec imam 50 000 i raste kao ludo :D

Prikazuj conf :smash: kod mene nema sanse da pokupi ni jednu konekciju (a otvorio sam port 11973).

Sve ode na drugu adresu a ne u moj wallet. Ili greska ili sam nekome iskopao dobar broj novcica.

Poslednja izmena:
Ovo ili nije u redu ili ja imam srece. Cim sam pokrenuo wallet pokeo je da kopa i za manje od 30 sec imam 50 000 i raste kao ludo :D

pa ne bi trebalo toliko da imas ja na 10min uvatim po 1 block sada (blok je 2048) coin-a i od pocetka sam skupio 40 000, osim ako se nisi nakacio na glavni nod koji nikom neradi na win-u pa prvi kupis nove blokove

Prikazuj conf :smash: kod mene nema sanse da pokupi ni jednu konekciju (a otvorio sam port 11973).

Konf je onaj sto je zeljko postavio.

ahh onda si verovatno povukao stari blockchain i vatao vec iskopane blokove
ja nemam ni jedan orphant

izbrisi chainblock pa pokreni ponovo da kopas na pravom

Izgleda da je to to. A bas sam se obradovao. Reko da i mene jednom user_e
Obrisao sam chainstate i blocks foldere i sad je prestalo.

i da diff raste ludo, usporava kopanje, sad je otprilike 20min block na i5

Hm, meni pise kad startujem No blocksource available i ne sinhronizuje wallet. Ubacio sam quarkcoin.conf fajl u odgovarajuci folder u appdata...

Edit: sad se nesto desava, ali procesor nije na 100%. Kopirao sam Željkov config. Stižu neki quarkovi ipak.

Jel vama radi na 100%?

Poslednja izmena:
Do 9 sam iskopao 5 blokova ali od 9 pa do sad ni jedan.

Do 9 sam iskopao 5 blokova ali od 9 pa do sad ni jedan.

diff je otisao u nebesa, retarget diff se radi nakon 20 blokova pa izracunaj a ciljano je da blok ide na 30sec.... meni je zadnji blok pao u 20:20 mada sam od pola sata testirao primecoin

Meni je i onih par blokova sto sam iskopao nestalo. :trust:

Ja jos nista na 5 masina. QRatzCoin. :d

nema problema prodajem 50 000 quarca za 1BTC! :)

ono sto je ispravno kod quark coin-a je to da diff reaguje kako je planirano, svakih 20 blokova i cilja block target na 30sec i uspeva da sustigne

kod primecoina nasuprot diff se povecava ali NEDOVOLJNO jer se kopa 200-600% vise coin-a nego sto je predvidjeno pa i sa malom snagom a zilion kompova svi dobijaju nesto....

Poslednja izmena:
Ma ni meni ne kpa nista posle 9pm jednostavno diff je toliki da mi sigurno treba 2-4 sata za blok, moj je cilj da zaokruzim na 50 000 pa da se vratim na prime mada diff je na prim-u otisao na 9 a block novcici su se smanjili cini mi se za 30%

Vrh Dno