Šta je novo?

prime95

koliko je za kingmax?

evo ja stavih 2.8 volta i izgleda im odgovara 9.5 mnozhilac sad cu da probam sa 230x9.5 ht 4 2t by spd ... mada chisto sumnjam da ce da prodje ...

recite vi meni ... kako je najbolje ja to da drzhim?

1t/2t?
by spd ili te 3-3-3-10 ... by spd je inache 2.5-4-4-8

Kod mene na 8RDA+, sta god da sam propustio (a silom prilika, proslo je svasta :d) default je bio 2.7V ili cak 2.77V.

Meni je konkretno za Infineon koji sam ranije imao bila default 2.6V, a za A-Date koje imam trenutno je opet 2.7V... Mislim da sam video i neke koje rade i na 2.5V...

Mozda je do EPOX-a.

V-data 2.5V =) na 230 (sa 200) 2.5V =)
@sumanut: pa bolje vise latencije i sve da radi nego nize i da ne radi zar ne ? 🙂 Ali eto, pomoglo ti je ono sa mnoziocima sto sam ti rekao....znam da je bilo problema sa time.

ja sam imao slicnu situaciju i bilo je ubedjivanja, a onda sam morao da im odnesem i disketu sa memtest-om i opet je bilo ovo-ono sta je deklarisano a sta je minimum, na kraju su mi je zamenili............

POSLE 33 DANA!

pa ti vidi.

inace zamenjeni modul je ok

oops, prica je bas odmakla, a ja na prvoj strani... nista, onda ovo gore kao iskustvo sa zamenom i reklamacijom

gx-x je napisao(la):
V-data 2.5V =) na 230 (sa 200) 2.5V =)
@sumanut: pa bolje vise latencije i sve da radi nego nize i da ne radi zar ne ? 🙂 Ali eto, pomoglo ti je ono sa mnoziocima sto sam ti rekao....znam da je bilo problema sa time.

mene je interesovalo da li je bolje da spustim fsb i smanjim latencije ili da budzhim i fsb i latencije ... misism cime se vishe dobija?

anyway posle dugo istrazhivanja dobili smo dobitnu kombinaciju:

fsb: 225mhz x 9.5; HT4; by spd :smash:

cmd rate je 2t 1t nisam probao ... 1t je vishe bolje nego 2t?

Poslednja izmena:
da 1T je bolje ako memorija moze/hoce. Visi FSB je takodje bolji nego nize latencije (zavisi kolko visi FSB, a kolko nize latencije) primer 200FSB sa 2.5-3-3-8 je sporije od 225FSB 3-4-4-10. Probaj uostalom i sam, skini aida 32, ona ima neki test memorije koji mi deluje malo pouzdaniji od Sisoft sandre, mada mozes i u sandri da poredis. Probaj.

Mozhe li na nekoj plochi da nema u biosu da se podeshava memory latency.Pitam to jer na mom gigabyte-u toga nema il ja ne umem da ga nadjem???

Nazad
Vrh Dno