Šta je novo?

prime95

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
ovu konfiguraciju iz potpisa sam nagurao do 240 sa ht 2 ali jeli normalno da prime95 nece da mi prodje torture test ni sa 2 ili 3 posto overklokovanom mashinom?

Pa probaj izvrti jos neke testove,pa vidi da li je sys. stvarno ne stabilan ili je prime klimav...

Pa pusti npr. 3dmark (samo cpu test) nekoliko (desetina) puta,ili nekoliko sati u loop-u....ima gomila cpu test procesora....sandrin burnin test (isto mozes loop).....

da se ne pravim pametan, ali otprilike i jeste tako
4-5 sati 3D marka bez pucanja tj smrzavanja ti je dovoljno da ti ne pukne ni u radu
a ni Prime nije savrsen
testovi za 3DS Max su ti takodje dobri za proveru stabilnosti

primljeno k znanju ... hvala!

Probaj i program CPU Burn

CPUBurn ima skroz drugu filozofiju, i uopste nije neki test stabilnosti u realnom radu.

Prime bi morao da prolazi, ako hoces 100% stabilnu masinu.

e pa to meni treba ... ipak nishta od overclocka ... klokovo sam ga jednom i kad sam krenuo da vuchem sile VST-ove samo se ugasio 🙁

slazem se sa delijom, prime bi trebao da odradi stabilno

ali ne rece koji torture test si terao, onaj koji zamara cpu ili memoriju...
poteraj memtest86 i bar otkloni sumnju u memoriju

torture test gde kazhe da testira mnogo rama ... ali ebem ga memorija je kingmax 433 :\

pa el moguce da je opva memorija toliko slaba da ne moze da izdrzi deklarisanu vrednost (433) il je do ploche ili shta je ???

ma za vst-ove ti je vise potrebna memorija nego procesor. trebalo bi da ti taj giga rama bude dovoljan za fin rad sa instrumentima. kad ja mogu sa 2x256ddr 400 da vucem 3 stylus-a, 2 atmosphere-a, sample tank i jos neke gluposti mozes i ti bez problema 🙂 jedino sto mi fali jos 512 da bi mi BFD radio svetski, mada i ovako ga teram 🙂

stajlus i atmosphere su bazirani na wavetable sintez tj. semplovima tako da oni i ne troshe mnogo procesora ...

ma dosta je meni i default al me chudi kako memorija nece preko 200 a deklarisana je na 433 ...

kako se drzi temperatura ? Da li si probao memtest86 ? Da li si pustao 3d mark 2001 ? da li si probao da radis u photoshopu sa efektima ? (uzmes i napravis sliku sa 10000x10000 piksela, obojis je sa necim ili razvuces neku sliku na tu velicinu pa primenis recimo radial blur sa best qualitiem i velikom vrednoscu) Moras da ustanovis sta pravi problem, da li CPU, HT, RAM ili nesto drugo.

kako se pobogu ovaj memtest pokrece? ja sam sve iskopirao na disketicu i nece ... ako krenem sa onim rawrite ukucam a:\ da tamo to zapishe al on se samo ugasi ... kako da ga instaliram?

naravno restartujem se i umesto da pokrene taj test ili shta li je on kaze da izvadim disk i rebutujem se da bih digao sistem kao da nema nsihta bootabilno na disketici ... :\

i da l bih trebao da kloknem memoriju pre testa il da je testiram na default?

e ovo je chuda da nisam pitao verovatno ne bi izvalio kako se pokrece ... pokrenuo sam ne morate se cimati ... sad cemo videti shta je ...

znaci ... sa memtestom memoriju sa 3d markom ja sam skinuo 2003 al on mi se neshto baguje i na default mashini upali se ona pocetna slicica i posle samo nestane ... skinucu i 2001 njega valjda za procesor ... a cime cu da proverim ht?

na 230 mhz fsb mi je nashao 262 gdeshke 🙁

eo sad testiram na 200 :\

memorija jeeee .... ebem ti kingmax na 200 je proshao testove ... pu!

na 230 ht 4 262 greshke

na 230 ht2 340 greshaka

memorija je kingmax 433 2500 2x512 ... sto sam ja baksuz toliki da me zabodu uvek najgori delovi aaaaaaaaaaaaa!!! 🙁

slushaj, proveri prvo u biosu da ti bude memorija "by SPD" tj. da bios odredjuje latencije
pa testiraj tako, a zatim sam podesavaj latencije... mozda 'oce na 230 ali nisi nasao prave "koordinate"... ne gubi (jos malo) nadu...

strpljivo, u memtestu imas dovoljno opcija za razne kombinacije, pa ako imas vremena upoznaj svoje module

poz!

Kako to mislis najgori delovi?

Pa ti teras memoriju na 230MHz, a deklarisana je za 216MHz.

verovatno misli na OC delove... ***. Ali mislim da FSB zavisi i od ploce i multipliera koji je podesen, ima slucajeva da nekad nece na 230 sa, lupam, multijem 9, a oce na 280 sa multijem 8 i npr.10 (podrazumeva se da memorija moze)

Delija je napisao(la):
Kako to mislis najgori delovi?

Pa ti teras memoriju na 230MHz, a deklarisana je za 216MHz.

215x9 ht4 by spd 90352 errors posle 80% testa ... shta reci :wall:

pa onda je neispravna memorija, vrati je na garanciju. mora da radi na bar 216, tako je deklarisana.

215x9 by spd ... HT 2!!! = 88547 errors on 92% testa ...

e pa missim stvarno :\

znachi ako je ovako kod mene na mashini ... nema shanse da je memorija ok? da ja ne odnesem na reklamaciju a oni kazhu kod nas sve lepo radi???

215x10 (najveci mnozhilac) ht4 ... proshla ... pa ko je ovde lud?

Stavi u BIOSu CMD rate na 2T za memoriju i latencije 3.3.3.10. HT ostavi na 4x
meni na tim podesavanjima Kingston 2x512Mb Value Ram ddr400 radi na 512Mhz!!! (256Mhz magistrala). Obavezno digni voltazu memorije na 2.7V (bez dizanja voltaze resetuje mi se komp)..

Pa zar nije default voltaza za memoriju 2.7V?

Kako za koju 😉

pa dobro ali shta cu sa tolikim latencijama? zar nije bolje da te latencije budu manje ili kakve vec ne razumem se a da magistrala bude manja?

Nazad
Vrh Dno