Šta je novo?

Prime95 puca - a nije overklokovan CPU?

Love Hunter

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
390
Dakle nova masina:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ / 2.0 Ghz

512 MB DDR (valjda DDR2 - 533?)

Ploca ekonomska neka, BTC mislim da je...

Napajanje 400w - EuroCase - sto je doslo uz kuciste.

Win XP SP2 sistem.

Elem, kada se preko mreze kopira neki DVD, vrlo cesto se desava da pukne tj. da se masina zakuca - zaglavi a nekada i restartuje. Kada radi Prime95 testiranje pukne posle 14h Blend test, ili posle 4-5 sati onaj sto testira RAM i napajanje.

Sta moze biti problem? Ja sumnjam na napajanje, od toga se valjda prvo krece, nego cisto saveti da nije mozda do procesora ili memorije (mada sam testirao sa MemTest86 i prolazi sve brz problema).

Svi saveti su dobrodisli.. unapred hvala!!

:bottle:

Moja sumnja pada na memoriju ili napajanje...

Meni DVD pravi identican problem tako da je verovatno to problem... pioneer 111d sad ne znam koji ti imas ali ako imas isti onda je nesto sa njim... Inace meni je masina rock stabe!!! (rendanje po par dana)

Proveri kondezatore na ploci (pored cpu-a, sluze za stabilizaciju napona za cpu).Vidi da nisu iscureli ili nabubreli. Imao sam slican slucaj kod drugarice.Zamenjeni su i sad radi sve ok.

Pusti i neki CPU stress test kao sto je S&M a moze da posluzi i KGB Archiver.

Na tim shit plochama (i procesorima AMD :d ) sam skoro uvek morao da nastelujem bios rucno da bi proradilo sve kako treba. Malo sam ispao iz trendova pa ne znam kakva je situacija sa ddr2 - ali probaj da olabavis setingse, verovatno ima nesto. Dakle, nikako automatic.

Oduvek koristim shit napajanja i nikad me ni jedno nije zezalo tako da ne verujem da je tebi do napajanja - ipak je to tvoje eurocase klasa za ovo moje :wave:

p0z

S&M sam pustio i zakucava masinu tj. restartuje je posle nekog vremena. Gledao sam temperaturu i izgleda da je to problem - kada non stop radi CPU pregrava se jednostavno... 60c i preko. Cudno, nije OC i ima BOX cooler koji bi morao da zadovolji kucne uslove, mozda nije dobro montiran ili nije stavljena pasta...

Napajanje sam promenio - stavio novo 450w i ista prica, tako da je izgleda 'samo' problem do pregrevanja CPU.

Neka preporuka za ovog zmaja, za kuler?

dovoljan ce ti biti box kuler,
za kucne uslove i bez OC-a,
samo proveri stanje i pastu

Kao prvo to je malo meme za taj procesor! Kao drugo to napajanje to ne može pogonit kako treba! Jer to nije 400W već puno manje!

Pasta je postavljena ali i dalje probelm - pri full loadu temp skace i preko 70c. :(

jel moguce da je fush cooler, nije box tj. samo su nalepili amd nalepnicu posto nije hologramska nego obicna zelena fudza?

Pasta je postavljena ali i dalje probelm - pri full loadu temp skace i preko 70c. :(

jel moguce da je fush cooler, nije box tj. samo su nalepili amd nalepnicu posto nije hologramska nego obicna zelena fudza?

Jel si doveo majstora da ti podesi bios?

Odmah sam ti reko da nije do napajanja, a ti kupujes drugo napajanje!?

Neces valjda i ram da kupujes !? vidim neko vec preporucuje ... :d :d

Strrrava temperatura za box.
Ako je pasta lepo postavljena onda je verovatno heat spreader(ili kuler) opasno bangav pa ne leže kuler lepo, mada ja bih na tvom mestu lepo proučio odlična upustva o nanošenju (i uklanjanju) paste na ovom forumu pa fino to uradio.
Usput skineš i kuler i proc pa proveriš koliko su (ne)ravni (to, sa kapljičicom vode i staklom npr.).

Probano sve. Kuler je fush teski. Dakle ne mogu da verujem da u 2007. god neko i dalje valja procesore sa "gumice" bez BOX kulera, ili barem drugog adekvatnog... tuga, Srbija.

Nazad
Vrh Dno