idavik je napisao(la):StressPrime04, blend testing, 8 sati, završeno pre 2 sata, no errors. Igrom slučaja aktiviram Prime95, testiranje traje 1:39:27, i prijavi error. Tek sada sam zbunjen.
Stvarno mi treba neko objašnjenje.
Please help!
M_M je napisao(la):Nema sta mnogo da se objasnjava. Nema garancije da ce na pomalo nestabilnom sistemu da se grska pokaze odmah, ili uvek posle X sati testiranja. Ako sumnjas u memoriju pusti ili blend ili large FFT, ako sumnjas u CPU pusti ili blend ili small FFT.
U principu kod OC-a treba nezavisno odrediti stablini maksimum obaska za memoriju (znaci spustis mnozilac CPU-a, a dizes HTT i ne koristis delilac za memoriju), a onda obaska za CPU (dignes mnozilac CPU na maksimum, uzmes neki delilac za memoriju cisto da budes siguran da nece ona biti problem) i onda dizes HTT...
Tek kada tako saznas njihove 100% stabilne maksimume (trebace ti par dana za to) onda uzmes matematiku u ruke i smislis koji ti je CPU mnozilac najbolje da koristis, pri koj HTT-u i pri kom deliocu za memoriju...
Ina ceo postupak opisan u detalje na vise mesta, mogu da iskopam ako ti treba...
idavik je napisao(la):RAM testiram sa MemTest86+, GoldMemory i DocMemory programima, odskora i sa OCZMemTest86. Na default-u mi se takva situacija još nije desila. U overclock režimu mi se desi da imam takvih problema. RAM testers i nakon par sati ne prijavljuju errors. Jedna stvar me buni. Kada prijavu error u Prime95/StressPrime04 i ja check-iram reset, te start, vreme potrebno da se error ponovo desi je duže. Ergo, prođe, u blend-u, prvih 25 minuta, i nakon toga prijavi error.
Verujem da je uzrok problemu bug u Prime95/StressPrime04, alli, opet, mišljenja i iskustva bih cenio.
idavik je napisao(la):Testiram već četiri sata, Prime95, blend. No errors. Tek sada sam zbunjen... Ništa mi nije jasno, identična konfiguracija i uslovi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari