Šta je novo?

Prime 95 !

• Začetnik teme Začetnik teme pnjaf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Pustio sam prime 95 Torture test (onaj default gde najvide testira memoriju),
Kada sam koristio ACE memoriju doslo je do greske u izracunavanju, ali pretpostavljam da je mem. neispravna.
Kada sam koristio NCP masina se restartovala sama 2 puta.
Neki savet bi bio od pomoci, inace masina nije overclockovana, imam ASUS A7N8X nforce 2 Dualchannel, barton 2600+ ,..ali u testu sam koristio 1 mem. modul od 256 (Single Channel) oba slucaja.Ako neko zna sto se restartovala masina nek pomogne. Prime 95 sam danas prvi put koristio tako da nisam u potpunosti upoznat sa ponasanjem test programa.
:wall:

A sve si vrhunske memorije isprobavao...
Probaj memtest. On testira samo memoriju i znaćeš na čemu si ako nađe grešku.

@ Vojkan, pa Vojkane nisam ni ja bolid znam da su to najgore mem. ali posto racunar ne radi bez mem. mora nesto da se zabode !

ACE je losa memorija, i generalno ima problema sa ASUS-om. NCP ne bi trebalo da pravi problema.
Takodje, 2600+ vuce dosta struje, da li ti je dovoljno jako napajanje?

Mislim da jeste imama 1 Hard, 1 Dvd, 1 Cd, sada barton 2500+,SB live, a napajanje je 250W ali sutra stavljam 300W, posle spustanja NCP mem. na 166MHz u prime-u nisam imao problema(koristio sam torture test , onaj sto najvise opterecuje mem. radio je 12 sati neprekidno), malo je cudno sto je mem. DDR 400 a izgleda da nece da radi na 400 vec na 333. Ali u stvari ni to nije cudno je je NCP veliki shit. :crash:

Cek, cek, da li si ti to pustao memoriju asinhrono u odnosu na fsb? To ti ne donosi nikakve performanse, cak ih i spusta. Dakle samo sinhrono teraj.

A sasvim je moguce i da si podigao fsb na 200mhz u bios-u, tako bi ti sve sinhrono radilo, ali bi time i oveklokovao procesor 🙂 Onda su restarti sasvim moguci jer ti procesor onda radi na 11.5*200 umesto na 11.5*166 sto mu je default...

Ako sam pogresno pretpostavio, sorry...

pnjaf je napisao(la):
Mislim ... barton 2500+.... , a napajanje je 250W - ali sutra .. malo😉 ......... stavljam 300W..

josh samo da pitam, koja su to napajanja? :sceptic:
ako su josh i kinezi, shta josh da ti kazzem? :crash:

pozdrav

P.S. NHF zbog izmene tvog post-a ,)

@ Bad MF komp nije overclockovan a mem. i proc su radili sinhrono

@ H.U.D. pa kinezi sta si oceivao,stavljam 300W DTK . bolje nemam, anecu ni imati!

.... i da, ma nema ljutis !(zbog izmene post-a)

Pa kakav ti je to barton 2600+ koji radi na 200(400)MHz magistrali po defaultu?

Tako nesto NE postoji!

pnjaf je napisao(la):
posle spustanja NCP mem. na 166MHz
Cekaj bre prijatelju, ako ti procesor i memorija rade sinhrono na 200 ( a imas 2600+), kako to da ti procesor nije overklokovan? A STVAR BUDE JOS BOLJA, u drugom thread-u si napisao kako si ga overklokovao na 180!!! Pa jel` ti to nas malo :hump:

@SVI ,alo ljudi drugi tred je drugi tred, prime sam furao sa proc. i mem na 166MHz , ali sam kasnije oc. na 180 ( to mi je max na def. naponu), pa sam kasnije stavio proc na 166 a mem na 200 i nije mi prosao prime, mozda sam konfuzno napisao al ne jebavam nikog ! :-devil-:

Delija je napisao(la):
Pa kakav ti je to barton 2600+ koji radi na 200(400)MHz magistrali po defaultu?

Tako nesto NE postoji!

ej pa nije pnjaf dugme .....

pnjaf je napisao(la):
...komp nije overclockovan a mem. i proc su radili sinhrono...

Onda si ovo pisao pijan! :d

Pa da, ja sam sa limana 1 mi samo pijemo ... :beer:

Pa radili su sinhrono samo sto sam zaboravio da kazem na 166MHz.
E jel ima mozda negde u ns MSI RX 9800 pro , imam svog dobavljaca nego me interesuje okvirna cena ovog modela jer bi trebao da bude najjeftiniji. :eyebrows:

@ apolon , ti to aludiras da sam ja spam-er ?

Bez ljutnje, ali mislim da vise nikome nije jasno ni sta si ti uopste napisao! :d

Probaj da memorijska setovanja stavis na by speed
a voltazu digni sa 2.5v za mem na 2.6v.
Mada moze i CPU da bude problem , lose hladjenje .....

Poslednja izmena:
pnjaf je napisao(la):
@ apolon , ti to aludiras da sam ja spam-er ?

Vidim, radi ti "kliker". Pa sta si ti mislio, svaki drugi post ili nema veze sa temom (nego cisto da napises nesto) ili ga niko ne razume (da ne pricam kad sam pitas i dajes odgovor - pa, svi mi partimo i druge "sobe"). Meni licno ne smeta, ali kad nekom od uvazenih moderatora padne tolerancija za takve stvari, dobices za pocetak opomenu, a posle....(a i treba). Ne znam da li sam sad bio malo jasniji?

zatvarajte thread !

E pa ne moze to bas tako, kad se tebi cefne!!! :d:d:d

vidim da vam je dosadan, nista drugo, inace problem sam resio zamenivsi mem. :type:

pnjaf je napisao(la):
@ Bad MF komp nije overclockovan a mem. i proc su radili sinhrono

@ H.U.D. pa kinezi sta si oceivao,stavljam 300W DTK . bolje nemam, anecu ni imati!
Pa nije 300W DTK neki narociti izdatak u odnosu na JNC/ANS napajanja. Skuplje je 10-tak evrica i bolje 20-tak puta.

pnjaf je napisao(la):
@SVI ,alo ljudi drugi tred je drugi tred, prime sam furao sa proc. i mem na 166MHz , ali sam kasnije oc. na 180 ( to mi je max na def. naponu), pa sam kasnije stavio proc na 166 a mem na 200 i nije mi prosao prime, mozda sam konfuzno napisao al ne jebavam nikog ! :-devil-:
Ne vidim zasto si stavio memoriju u asinhroni mod, to je sporije.
Usput, da li si uspeo CPU da stavis na 200, ako moze toliko da se O.C. ili ako je otkljucan?

cekam dtk za overclock, imam trenutno 250 w (ans) pa necu da se igram. Sa ovim napajanjem sam uspeo 195 MHz u sinhronom modu i to na 1.8 v za proc., ali ne drzim ga clockovanog dok ne nabavim novo napajanje. I nesto mi ne prija bas sto na 1.8 v radi na samo 195, procitao sam da nekom liku radi na 200MHz na 1.725. :wall:

Pa ne mislis valjda da ces sa drugim napajanjem postici vecu
magistralu procesora ?

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Pa ne mislis valjda da ces sa drugim napajanjem postici vecu
magistralu procesora ?
Sto... ? Smanji mnozilac, i digne FSB! :d:d:d

P.S. Naravno, to ne moze bez novog napajanja! 😀

Mislim da cu dobiti nesto zamenom napajanje , jer trenutno imam 250w (koje ko zna koliko u stvari daje) imam dosta komponenti u kucistu, a i pri overclock-u cu dici napon procesora !

Nazad
Vrh Dno