Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
dakle, potreban mi je PHP skript koji podatak iz MySql baze prikazuje u template strani php ili html ekstenzije, a da se pri tome taj novi fajl pojavljuje na serveru sa novim imenom koje mu je takođe dodeljeno iz tabele baze. potrudio sam se da budem što jasniji..hvala!
evo ovako, na konkretnom primeru..ja podatke u mysql bazu ubacujem preko upita koji je u html kodu u vidu forme. sajt bi generalno trebalo da bude nesto slično on line magazinu )ima dosta tekstualnih podataka), koji preko te strane sa upitom ubacuje tekst od kojih se svaki u cellini smešta na posebnu stranu i posebno beleži na serveru. svakoj od ovih posebnih (jedinstvenih) strana sa po jednim tekstom, se prilazi linkom u include link boxu smeštenom negde na template strani. ti linkovi će takođe biti pozivani upitom iz baze, al da ne komplikujem dalje priču..
meni ukratko, treba skript koji ubacuje tekst iz baze u template stranu koja će biti sačuvana kao takva na serveru i kojoj će moći da se priđe klikom na link
nadam se da sam sad bio malo jasniji...
<?php
$query = "SELECT * FROM customers";
$result = mysql_query ($query) or die ('Error: ' .mysql_error());
echo '<table>';
while ($row = mysql_fech_assoc($result)) {
echo "<tr><td>Klijent:</td><td>'$row['klijent']'</td></tr><tr><td>Telefon:</td><td>$row['telefon']</td></tr>";
}
echo '</table>';
?>
Sta se ovde radi? Imas tabelu zvanu customers iz koje se selektuje sve (ili po nekom kriterijumu). Posto se podaci na taj nacin izvuceni iz baze dobijaju u arrayu, koristimo mysql_fetch_assoc kako bi mogli da dobijenim informacijama pristupimo sa $row['ime_polja_u_tabeli'].
U while petlji ce za svaki unos u bazi da se napravi jedan red u tabeli sa podacima koje smo hteli i to je manje vise to...
Daj pa budi jasniji šta ti je potrebno, jer koliko vidim niko ne može da te uhvati ni za glavu ni za rep . Ako imaš neki konkretan primer, neki sajt itd. bilo bi dobro...
A sta bi tebi trebalo?! Koja je svrha formiranja (verovatno mislis na html) fajla na serveru?!?! Koliko ja razumem, tebi ce se na NEKOJ stranici a na osnovu podataka iz baze, pojaviti linkovi kojima treba da gadjas 1 (slovima JEDAN) php fajl koji ce da uradi isto kao kada bi "kreirao fajlove na serveru", ali dinamicki, sto i jeste poenta...