Šta je novo?

Prijavljuje prazan CD/DVD???

ZESTONE

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2007
Poena
301
Poz! Imam jedan problem, pa bih bio veoma zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne. U poslednjih mesec dana mi se desili 3 puta na 2 kompa, da samo odjednom optika pocne da mi prijavljuje da su svi diskovi koje ubacim prazni. Menjao sam optike na tim kompovima i sve je bilo isto. Medjutim butabilni diskovi se bez problema podizu u dos-u, a kada prevucem ceo opt. drive iz My Computera na neki mv2 player ili winamp oni bez problema pustaju film, odnosno muziku. Znaci, optike su 100% ispravne, ali je problem u necem drugom. Jel zna neko mozda sta mi je ciniti? Poz!

Napisi koji su uredjaji u pitanju,da li si rezao diskove na tim uredjajima?Imas program IsoBuster koji malo drugacije pristupa diskovima u odnosu na windows pa probaj sa njim da vidis da li mozes da iscitas te diskove.A i koji su diskovi u pitanju,verovatno CD\DVD-R?

Poz

Ma najobicniji diskovi sa filmovima i softwareom, cd/dvd-r. Svi ti diskovi su radili najnormalnije i onda odjednom "bup". I ja onda dignem backup preko Acronisa i ono sljaka nedelju-dve i opet se desi isto. Na jednom kompu je Pioneer 108, cini mi se, a za drugi se ne secam. Ali kada se to desi, ja donesem svoju 116-icu i ni ona prikazuje prazne diskove. Probacu sa ovim programcicem, ali ne znam sta cu postici sa time? Ako ga on procita, sta mogu da zakljucim iz toga? Hvala na brzom odgovoru!

Pa bio je problem ranije sa nekim nec optickim uredjajima kao i nekim pionirima da posle nekog vremena prestanu da citaju dvd-r diskove.Uredjaji i dalje rade,citaju sve osim -r a takodje i narezuju diskove sasvim lepo.Malo me sada iznenadillo to sto si rekao da kada vratis image da je sve onda ok na neko vreme.Ne znam tacno sta je posledica ovog problema tj. koja je tacno greska i zbog cega se ovo desava ali pomocu ovog programa mozes da nastavis da koristis taj uredjaj.Mada koliko su jeftini postali kvalitet im je naravno na vrlo niskom nivou ali su i postali potrosni materijal.
Jedino me je malo iznenadilo ovo sa acronisom i iskreno ne znam da li je u pitanju ovo na sta sam ja mislio ili je nesto drugo.Ako se setim necega javljam..

Poz

Poslednja izmena:
Za pocetak, deinstaliraj bus drajvere (cipset) i stavi standardne Microsoft. Ovo ponekad zna da pomogne. Problem moze da pravi i neki softver za virtuelne drajvove, kao i programi za snimanje diskova. Na zalost, nema pravila.

ISO Buster je resenje (iako zaobilazno), ali mozda i najjednostavnije, i radi u najvecem broju slucajeva.

Ono sto je interesantno je da je problem obicno vezan za XP. Prelazak na drugi OS resava probleme (probao sam sa Live Linux, Win 2000 i Win Vista). Kod mene oni nestaju cak i kada DVD-RW povezem na USB, pod XP-om.

Jedino me je malo iznenadilo ovo sa acronisom i iskreno ne znam da li je u pitanju ovo na sta sam ja mislio ili je nesto drugo.Ako se setim necega javljam..

Poz

Kao sto rekoh, nije nista cudno - problem je softverske prirode. Na zalost, niko nije uspeo da utvrdi sta tacno. I da, pogodjene su NEC i Pioneer optike, jer je Pioneer jako dugo koristio NEC cipset (moguce da i dalje koristi, nisam pratio u poslednje vreme).

^
Znam,imam u jednom kompu jos uvek NEC 3550A koji je otkazao jos pre godinu dana a u drugom 4550A koji jos uvek radi kako treba bez ikakvih problema.I zaista me je sokiralo kad sam trazio resenje za ovaj problem da je samo u pitanju Xp a da ostali sistemi pa cak i Vista rade sa ovim rezacima bez ikakvih problema.
Mislio sam da je u ovom slucaju to u pitanju pa me to malo iznenadilo da kada se vrati akronis image da sve proradi.Moguce je da ako je ukljucen update ili neki software za virtuelne diskove da dodje do nekih problema sa driverima kao sto si rekao.To ce da proveri ZESTONE kada testira.
Npr. mni su pre neki dan nestali svi opticki diskovi pa cak i virtuelni i resenje je bilo brisanje kljuceva iz registra.Ne znam zasto se ovo desilo a jos manje da li ce opet ali dok radi dobro je.

Poz

Da nisam ja radio ne bih verovao, ali kako vratim image tako sve sljaka najnormalnije. Probacu sa IsoBusterom, ali to ne mogu da ostavim kao trajno resenje. Videcu da li ima neki alcohol i daemon instaliran na tom kompu. Ok skinem drajvere za chipset, ali kakomislis da stavim Microsoftove? Cudno je to sto se ovo nije desavalao sa prethodnim verzijama XP-a, nego samo sa ovom poslednjom (decembar 2007). ...a opet ja imam tu verziju kod sebe insytaliranu sve sljaka perfektno. Da ga j........ nemam pojma!

Da nije u pitanju Kaspersky,oce nekada da pobrljavi opticke medije?Ako je na tom kompu instaliran iskljuci ga pa probaj

Vrh Dno