Šta je novo?

Prey

Ja sam probao demo na PS4 i za mene je smor+tesko je boriti se sa miimick-sima na gamepad-u imajuci u vidu kako se brzo krecu i skacu svugda. Nije za konzole.

PS4 verzija ima input lag, kažu da su ispravili za Full verziju...

Jeste, ovo je bas kilavo na 30 fps a i pri tome izgleda nista specijalno (demo kao i da nema podrsku za PS4 pro). Dizajn igre je kao System Shock sa art dizajnom Bioshocka u svemiru, uz Dishonored art za karaktere. Pocetak igre je bio spor ali me je igra malo i zaintrigirala kako je krenula da odmice. Ima i elemenata horora, najvise zbog jump and scare taktike koja je na pocetku poprilicno uspesna, dok ubijanje ovih crnih aliena i nije nesto spec tesko, doduse na 30 fps pucanje i nisanjenje uz gorepomenuti input lag moze da iritira.

Sto se tice same igre, moguce je pristupuiti situaciji na vise nacina, pogotovo kada se skill tree razgrana, a sama prica i tema vec deluje vidjena i sve je to iz nekog razloga dobilo ima Prey iako po onome vidjenom apsolutno nikakve veze nema sa prethodnom igrom. A da, i zvuk u igri mi deluje poprilicno los, pogotovo neujednacenost muzike i ambijentalnog zvuka koji se ponekad i jedva cuje.

Uze mi sve reči iz usta bukvalno :D

Nisam se toliko s******o tih malih mimika koliko me je jump scare muzika uplašila. Pro je ostao neiskorišćen u DEMO-u totalno, primeti se i na 1080p ekranu ...

Hvala za blitz recenzije :)

Može neki scren shot? :)
Hvala za info :)

Užasan je lag na PS4, danas malo nastavio, drugih pola sata i odmah nađoh onaj GLOO GUN ... Uglavnom ovo se mora na PC-u igrati, nije uopšte za kontroler. Komforna mi jedino sačmara sa kontrolerom :D

Uopšte ne razumem zašto se ova igra zove Prey, tj. da li je naslov odabran random ili su baš hteli da koriste slavu one prve igre.

Thx za šotove :)

Ime ne stoji nikako, ali šta vredi.

Na xbone nema tog laga, odmah su rekli da je to popravljeno u finalnom build-u inace igra drzi savrsenih 30fps na ps4.
Za launch mozda spreme i podrsku za Pro.

Neuro modovi kao skilovi su odlični, samo nema ih baš jako puno a mnogo brzo se nalaze - nadam se da to ne znači da će igra biti kratka (u tih pola sata sam dva Tiera (od 4) skoro potpuno otključao). E sad postoje i čipseti za odelo i kacigu (koju još nisam pronašao) i ima ih dosta.

Neuro modovi su skoro kao oni Vigori iz Bioshocka predstavljeni, čipseti kao Augmentacije iz Deus Ex-a. A mjuza je skoro ko iz Doom-a, samo bez gitara, ko neki psiho tehno :D. Takođe, istraživanje stanice baš podseća na prvi Bioshock. Ali sačekaću Review-ove, mislim da i Bethesda ima ono pravilo da više ne šalju press kopije pre izlaska.

Hoce li za pc izaci sa Denuvo priveskom, jel bilo reci o tome ?

Nisam mogao da cekam, vidim da je Denuvo bacio sape.Uzeh je na instant gamingu za 30.99e.AKo bi neko uzimao da znate da na IG-u dobijate Cosmonaut Shotgun Pack i Prey Pre-order Bonus.Koliko vidim to je Day one Edition.Ovaj pre-order bonus jos ne znam sta je mora da se izglugla ili kad je budem instalirao videcu.(Mislim da je verovatno Mike Gordons 5 "original soundtacks" iz igre.

Obratite paznju jer krvnici po netu svugde prodaju Day One edition za 2-3e skuplje od obicne verzije.

CosmonautShotGunPAck :

Yu family’s heirloom Margrave shotgun
2 Medkits
3 Neuromods you can spend to acquire new abilities
Fabrication plan to create Shotgun Ammo
Starter kit for building tools and weapons
Recycler, a unique upgrade to help you preserve your limited resources

Javljam utiske cim pre..

Koliko sam ja igrao mogu reći da je ovaj starter jako dobra pomoć na početku, ko neće da se muči

CosmonautShotGunPAck :

Yu family’s heirloom Margrave shotgun
2 Medkits
3 Neuromods you can spend to acquire new abilities
Fabrication plan to create Shotgun Ammo
Starter kit for building tools and weapons
Recycler, a unique upgrade to help you preserve your limited resources

Koliko sam ja igrao mogu reći da je ovaj starter jako dobra pomoć na početku, ko neće da se muči

Verujem da jeste, al ono, iznenadih se sto dobih Day One/Preorder verziju.I ako na IG-u nije navedeno.

Super je sto ima taj content/sam ga dobio al voleo bih da ga nema.Explore je igra, a volim da njuskam svugde i sve skupljam.Voleo bih da ga nisam dobio, najiskrenije.Jeste mi (D)ebilno jako.. kreces igru i odma si napakovan resursima.
:mad:

Poslednja izmena:
Verujem da jeste, al ono, iznenadih se sto dobih Day One/Preorder verziju.I ako na IG-u nije navedeno.

Super je sto ima taj content/sam ga dobio al voleo bih da ga nema.Explore je igra, a volim da njuskam svugde i sve skupljam.Voleo bih da ga nisam dobio, najiskrenije.Jeste mi (D)ebilno jako.. kreces igru i odma si napakovan resursima.
:mad:

Živa istina, zato i napisah "ko neće da se muči", inače kod ovakvog tipa igara ovako nešto je ipak *****ana iz razloga što ubija tu draž otkrivanja svega toga. Ja bih bio zadovoljan samo sa ovim Shotgun Fabrication ammo, sačmu nađeš brzo u igri a metke uglavnom kod Fantoma.

Sećam se preordera za Mad Max, full specked auto u startu ... c c c ... Pa upravo budženje tog auta je bio jedan od zanimljivijih delova igre :D.

Eo me.Probah 8-9sati bas sam se udubio u igru, do duse bez neke velike potrebe.Toliko opusta mozak igra, skoro se ovako nisam zabavljao.Ako ce da poredimo stari prey(2006), koliko je onaj deo bio krvav, toliko ovaj opusta mozak, totalno dve suprotnosti.
****ni OST je toliko brutalno dobar i implementiran u pravo vreme u igri da se najezim svaki put kad cujem vecinu traka u igri.

Sto se tehnicke strane tice, radi skoro pa perfektno.Imaju neki fps drop u nekim segmentima igre(nije strasno), ali generalno igra radi super.Vidim da su se vec bacili na problem i da ce da je zakrpe uskoro.

Ne znam iskreno mene je igra zalepila za monitor posto mi bas jako opusta mozak i naravno da mi se igra sve vise.Ima neki svoj smek igra definitivno.Vidim da su i dobili sasvim solidne ocene, s kojim bi se definitivno slozio. Recimo 80-85/100.

Storyline -

Prica je na mestu, drzi se lepo kroz napredak u igri, nije dosadna, opet izostaje vau efekat.Neki prosek po meni.

Novine -

Meh, nista generalno, sto nije vec vidjeno.Varijacije oruzja i sl.. Za explore+fps nisam ni ocekivao nista spec.

Grafika -

Ne mogu bas da stavim ovo u eyeKENDI naslove, iz prostog razloga sto je igra u "vakumu" pa kod takvih naslova uglavnom preskacem dubinsko komentarisanje grafike, ali ako bi vec trebalo da se komentarise,
nisam naletao na nikakve glicheve(bar do sad), teram na very high, 144hz monitoru.Izgleda dobro, ali izostaje "Brutalno"

Downside :
Hours per Euro 30e je igra, iskreno ne bih davao ni vise za nju.Negde sam naleteo da je lik zavrsio igru+side questove za oko 30ak sati(naravno "na internetu").Opet diskutabilno dal je skupljao sve/otvarao, posto pretrcavanje igre za mene iskreno nije igranje.Ako izgura do nekih 40-50h bio bih zadovoljan.

- I ako igram na normal tezini i zadnjih 2h progresa AI bas topi HP.. nesto mi se cini da igra moze da se pretrci sa melee-om i 2 oruzja bez nekih vecih problema.

Dal da cekate narodnu verziju, ja bih rekao Da samo napred.Naravno ne kazem da sam bacio pare, ali stvarno nepotrebno ju je kupovati ako imate prevelika ocekivanja.Meni ce svakako ostati za Bethesda kolekciju.

Poslednja izmena:
Ja cekam press promo disk za PS4. Biće za 1000-2000 din za koji dan. Zadnjih 20 igara sam tako pazario. Btw znam da je PC tema ;).

A sto gluperde? Zato sto su dali svoju ocenu zbog tog problema? Pa ti kao bi dao bolju ocenu da odigras toliko sati u igri i onda da li zbog racunara ili ko zna cega ne mozes da ucitas svoj save game.

A sto gluperde? Zato sto su dali svoju ocenu zbog tog problema? Pa ti kao bi dao bolju ocenu da odigras toliko sati u igri i onda da li zbog racunara ili ko zna cega ne mozes da ucitas svoj save game.

Kako mogu igru da ocene na osnovu glitch-a koji se desio na njihovom računaru samo. Plus što je 3-4 sata pre objave te recenzije Arkane izbacio dodatni update koji je čak i ovaj mali, ograničen, problem eliminisao. Ako je tehnikalija vezana za nešto konkretno u određenom PC-u kako to može biti reper za uopšteno mišljenje o proizvodu?

A ko ce da im zabrani da daju svoju ocenu na osnovu vidjenog stanja! I ti da odes da kupis nesto i dobijes felerican proizvod ti ces dati svoje vidjenje na stanje koje si zatekao a ne na stanje koje ce tek da dodje. A oni imaju isto tako prava da urade jos jednu recenziju pa da promenu misljenje ili i ne moraju.

Ti smatras da bi bio objektivniji u toj situaciji i da bi u tom trenutku dao vecu ocenu?

Dodje 2017. a raja i dalje gleda ocene na IGN-u...

Nazad
Vrh Dno